|
|
|
... káposzta, 20 dkg tepertő, 5 dkg füstölt szalonna, só, személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt . egy óra alatt készre sütjük. Plusz fo... |
2011-01-24 11:46:17 |
|
|
|
|
|
|
... kiolajozott tortaformába, szórd meg a fahéjjal elkevert cukorral, majd süsd kb. fél órát, míg a teteje kissé megpirul. Melegen tálald, zsírszegény fagylalttal is nagyon finom.
1 szeletben: 207 kalória, 3 gramm zsír, 4 gramm fehérje, 41 gramm szénhidrát
Kókuszcsók
Hozzávalók (48 darabhoz):
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 ... |
|
2011-01-23 18:10:33 |
|
|
|
|
|
|
... savanyú káposzta, 20 dkg tepertő, 5 dkg füstölt szalonna, só, személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt . egy óra alatt készre sütjük. Plusz ... |
2011-01-17 19:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
8 szelet hal (ízlés szerint ponty, fogas, pisztráng)
1 evőkanál vegyes szárított zöld fűszer (bazsalikom, zsálya, petrezselyem)
15 dkg bacon szalonna szeletben
2,5 dl száraz fehérbor
1 citrom leve
50 dkg brokkoli
Elkészítés:
A római tálat 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, ... |
|
2011-01-09 20:01:12 |
|
|
|
|
|
|
... kömény, 2 evőkanál étolaj vagy 1 evőkanál zsír.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát fölkockázzuk vagy szeletben bevagdossuk.
Egy olyan fazékban, aminek nincsenek műanyag részei (sütőbe tehető) az olajon vagy zsíron megsütjük a szalonnát. A szalonnadarabokat kivesszük és félretesszük. A vissza... |
|
2010-12-11 17:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... Knorr Delikát8 ételízesítő
0,5 dl citromlé
2 evőkanál só
2 csokor csombor
2 dl paradicsompüré
4 db paradicsom vagy paradicsompüré
4 szelet szalonna szeletben
2 evőkanál Rama margarin
2 db egész tojás
Elkészítés:
Egy nagy edénybe 2 liter vizet rakunk, 2 kanál delikátot, 1 kanál sót és a citromot. A káposztának... |
2010-11-29 20:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... tett mindenkinek a tányérjára. Ebből alakult ki az elegáns angol felszolgálási mód is, amikor a felszolgáló a feltálalt ételeket a vendég tányérjára szervírozza.
A húsokat sütik szeletben is, frissen elkészítve, de van még egy kedvelt elkészítési mód, a párolás is. Az angolok marhasült alatt tulajdonképpen egy elősütött, és barnamártásban megpárolt ételt értenek.
Más mód... |
2010-11-27 16:03:03 |
|
|
|
|
|
|
... elsősorban a marhahúst értik, de a piacokon és a vendéglők étlapján található borjú, ürü, bárány, szárnyasok és vadhúsok. Sertést viszonylag kevesen fogyasztanak. Kedveltek az egybesült vagy a szeletben, roston sült húsok, elsősorban a bélszín hátszín, ürügerinc vagy ürüborda, tehát a jobb minőségű húsok. Ezeket angolosan sütik, úgy, hogy a hús közepe többé-kevésbé véres.
Né... |
2010-11-27 15:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... azonban tálalhatjuk úgy is, hogy az előkészített tálra sorba vagy legyező alakban rakjuk fel a szeleteket, és a salátaköretet külön szervírozzuk. Ne felejtsük el, hogy a felrakásnál minden szeletben levő tölteléknek jól kell látszódnia. Végül olvasztott aszpikkal lefényezzük a szeleteket, a tál két végébe az évszaknak megfelelő díszítőanyagokat helyezünk, pl. paprika- és paradicso... |
2010-11-16 05:51:56 |
|
|
|
|
|
|
... dkg ecetes uborka
* 8 tojás
* 4 dkg liszt
* 8 evőkanál tej
* 1 evőkanál mustár
* 1/2 kávéskanál szardellapaszta
* 15 dkg gépsonka, szeletben
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Vastagon kikenünk egy 20x30 cm-es tepsit 2 dkg vajjal. A sajtot megreszeljük. Finomra-apróra vágunk 6... |
2010-10-14 13:13:43 |
|
|
|
|