Belépés
A töpörtyűkészítés titkai
... káposzta, 20 dkg tepertő, 5 dkg füstölt szalonna, só, személyenként 2-3 közepes burgonya

Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt . egy óra alatt készre sütjük. Plusz fo...
2011-01-24 11:46:17
A 4 legjobb zsírszegény dessze
... kiolajozott tortaformába, szórd meg a fahéjjal elkevert cukorral, majd süsd kb. fél órát, míg a teteje kissé megpirul. Melegen tálald, zsírszegény fagylalttal is nagyon finom.

1 szeletben: 207 kalória, 3 gramm zsír, 4 gramm fehérje, 41 gramm szénhidrát

Kókuszcsók



Hozzávalók (48 darabhoz):
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 ...
2011-01-23 18:10:33
A töpörtyűkészítés titkai
... savanyú káposzta, 20 dkg tepertő, 5 dkg füstölt szalonna, só, személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt . egy óra alatt készre sütjük. Plusz ...
2011-01-17 19:43:15
Hal római tálban
... fokhagyma
8 szelet hal (ízlés szerint ponty, fogas, pisztráng)
1 evőkanál vegyes szárított zöld fűszer (bazsalikom, zsálya, petrezselyem)
15 dkg bacon szalonna szeletben
2,5 dl száraz fehérbor
1 citrom leve
50 dkg brokkoli

Elkészítés:

A római tálat 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, ...
2011-01-09 20:01:12
Paprikás krumpli
... kömény, 2 evőkanál étolaj vagy 1 evőkanál zsír.

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát fölkockázzuk vagy szeletben bevagdossuk.
Egy olyan fazékban, aminek nincsenek műanyag részei (sütőbe tehető) az olajon vagy zsíron megsütjük a szalonnát. A szalonnadarabokat kivesszük és félretesszük. A vissza...
2010-12-11 17:15:28
Csomboros, citromos töltött káposzta recept
... Knorr Delikát8 ételízesítő
0,5 dl citromlé
2 evőkanál só
2 csokor csombor
2 dl paradicsompüré
4 db paradicsom vagy paradicsompüré
4 szelet szalonna szeletben
2 evőkanál Rama margarin
2 db egész tojás

Elkészítés:

Egy nagy edénybe 2 liter vizet rakunk, 2 kanál delikátot, 1 kanál sót és a citromot. A káposztának...
2010-11-29 20:43:26
Az angol étkezési szokások
... tett mindenkinek a tányérjára. Ebből alakult ki az elegáns angol felszolgálási mód is, amikor a felszolgáló a feltálalt ételeket a vendég tányérjára szervírozza.
A húsokat sütik szeletben is, frissen elkészítve, de van még egy kedvelt elkészítési mód, a párolás is. Az angolok marhasült alatt tulajdonképpen egy elősütött, és barnamártásban megpárolt ételt értenek.
Más mód...
2010-11-27 16:03:03
A francia konyha
... elsősorban a marhahúst értik, de a piacokon és a vendéglők étlapján található borjú, ürü, bárány, szárnyasok és vadhúsok. Sertést viszonylag kevesen fogyasztanak. Kedveltek az egybesült vagy a szeletben, roston sült húsok, elsősorban a bélszín hátszín, ürügerinc vagy ürüborda, tehát a jobb minőségű húsok. Ezeket angolosan sütik, úgy, hogy a hús közepe többé-kevésbé véres.
Né...
2010-11-27 15:57:33
Csabai sertéskaraj
... azonban tálalhatjuk úgy is, hogy az előkészített tálra sorba vagy legyező alakban rakjuk fel a szeleteket, és a salátaköretet külön szervírozzuk. Ne felejtsük el, hogy a felrakásnál minden szeletben levő tölteléknek jól kell látszódnia. Végül olvasztott aszpikkal lefényezzük a szeleteket, a tál két végébe az évszaknak megfelelő díszítőanyagokat helyezünk, pl. paprika- és paradicso...
2010-11-16 05:51:56
Sonkás tojáslepénytekercs
... dkg ecetes uborka
* 8 tojás
* 4 dkg liszt
* 8 evőkanál tej
* 1 evőkanál mustár
* 1/2 kávéskanál szardellapaszta
* 15 dkg gépsonka, szeletben

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Vastagon kikenünk egy 20x30 cm-es tepsit 2 dkg vajjal. A sajtot megreszeljük. Finomra-apróra vágunk 6...
2010-10-14 13:13:43
1 2 3 .6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Knorr Delikát8, töpörtyűkészítés titkai, angol étkezési, francia konyha, káposztát egyszer, szalonnát szeletben, sült szalonna, fahéjjal elkevert, teteje kissé, római tálat, hagymát meghámozzuk, krumplit megpucoljuk, hagymát apró, szalonnát fölkockázzuk, olyan fazékban, olajon vagy, szalonnadarabokat kivesszük, nagy edénybe, elegáns angol, feltálalt ételeket, vendég tányérjára, húsokat sütik, kedvelt elkészítési, angolok marhasült, marhahúst értik, vendéglők étlapján, egybesült vagy, bélszín hátszín, jobb minőségű, előkészített tálra, salátaköretet külön, felrakásnál minden, évszaknak megfelelő, sütőt előmelegítjük, 20x30 cm-es, sajtot megreszeljük, töpörtyűkészítés, díszítőanyagokat, szardellapaszta, tulajdonképpen, barnamártásban, paradicsompüré, személyenként, átforrósítjuk, földaraboljuk, salátaköretet, előmelegítjük, felszolgálási, félretesszük, szervírozzuk, előkészített, fölkockázzuk, tortaformába, megreszeljük, fogyasztanak, tojásfehérje, petrezselyem, kiolajozott, zsírszegény, bevagdossuk, káposztának,
© 2013 TVN.HU Kft.