|
|
|
... zselatint, és amikor már teljesen elkeveredett, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
5. A tortaforma szélét a mákos guba réteg felett maradt részen körbe kirakjuk félbevágott narancs szeletekkel, és a krémet beletöltjük a formába.
6. A tetejét is kirakjuk narancs szeletekkel és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
7. Mielőtt tálaljuk, meghintjük kevés őrölt fahéjjal és eg... |
|
2011-01-17 21:07:45 |
|
|
|
|
|
|
... vigyázva arra, hogy maradjon tejszínhab és egy kis csoki is a tetejére. A tetejét - ami természetesen tejszínhabos - tetszés szerint lehet díszíteni nar... |
2011-01-16 23:29:46 |
|
|
|
|
|
|
... szerint adagolhatók!
A 2 kávéskanál olajat egyenletesen elosztom a hőálló tál alján. Érdemes nem túl nagy tálat választani ( 25 X 20 cm-est). Az articsókafeleket az olívabogyó-szeletekkel, a burgonyával és paradicsommal váltakozva elterítem a tálban, majd ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, néhány szelet sajttal borítom. A sajtot legegyszerűbb zöldséghámozóval szeleteln... |
|
2011-01-16 12:37:50 |
|
|
|
|
|
|
... sűrű krémmé főzzük.
Belekeverjük az elmorzsolt piskótát, és ha kihűlt, a tálra tett tortalapra simítjuk. A tetejét kirakjuk sűrű szirupban megpárolt és jól lecsurgatott őszibarack szeletekkel. A visszamaradt szirupot sűrűre főzzük, ha langyosra hűlt, 2 evőkanálnyi kevés vízben feloldott zselatint keverünk hozzá, és a torta tetejét bevonjuk vele.
Tipp: őszibarackbefőttből... |
|
2011-01-15 23:46:58 |
|
|
|
|
|
|
... piskótatekercset (16 szeletre van szükség), de egyszerűbb, ha ezt babapiskótával helyettesítjük. Egy nagyobb méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk és kirakjuk a piskótatekercs-szeletekkel, vagy barackbefőtt levébe mártogatott babapiskótával (csak óvatosan, el ne ázzon!). Ebbe a piskótaágyba kerül a következő krém: 25 dkg áttört tehéntúrót 8 dkg porcukorral, 1 vaníliával, 2 e... |
2011-01-15 23:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... magasságának megfelelő szeleteket. Ezeket mind, valamint a korongot is bevonjuk narancsmázzal. A pudingformát először papírral béleljük ki, azután pedig a mázzal bevont koronggal és szeletekkel, mégpedig természetesen a mázas oldalukkal lefelé illetve kifelé. A középen levő űrt narancskrémmel töltjük meg, aztán jégre tesszük a formát. Mikor jól megfagyott, tálra borítjuk és cukros... |
2011-01-15 23:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk a nyers tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a vöröshagymával és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle. Egy tűzálló tálat kibélelünk hajszál vékony szalonna szeletekkel, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát teszünk, majd sorban ráfektetjük a kolbászkákat. Megtisztítjuk, és felszeleteljük a répákat, meghintjük vele a húst, majd alufóliával lefedv... |
2011-01-15 12:28:28 |
|
|
|
|
|
|
... a torta szélét ... |
2011-01-13 22:52:55 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk a cukorral, m... |
2011-01-13 22:49:09 |
|
|
|
|