|
|
|
... és néha-néha átfordítva, három órán keresztül lassú tűzön puhára pároljuk. Manapság kuktában másfél óra alatt elkészül. A fehér pecsenyét kivesszük levéből, hűlni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy hosszúkás jénai tálba vagy tepsibe tesszük, rászűrjük a pároló levet és fél órára az előmelegített sütőbe tesszük., hogy egy kissé megpiruljon. Burgonya krokettet ... |
2007-01-21 11:33:52 |
|
|
|
|
|
|
... verem, annál könnyebb lesz a krém./
Rumban felfőzött mazsolát szórok bele, és egy folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöm. |... |
|
2007-01-19 12:06:59 |
|
|
|
|
|
|
... vágott, cukrozott narancshéjat) a tetejére szórjuk.
Sütőben, amit már előre bekapcsoltunk, közepes ... |
2007-01-19 11:27:42 |
|
|
|
|
|
|
... percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket.
A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
A hagymaszeleteket rátesszük a húsra, majd ezután a túrós-tejfölös keveréket, végül ráreszeljük a sajtot is.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig fóliával lefed... |
|
2007-01-18 11:24:04 |
|
|
|
|
|
|
... 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, fél fej karlábé, 3 evőkanál étolaj.
Elkészítése:
A kacsa melléről a bőrt éles késsel fejtsük le, majd vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálkába, szórjuk rá az étkezési keményítőt és két evőkanál szójaszószt. Keverjük jól össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. Az újhagymát vágjuk 3-4 centis darabokra, a karlábét v... |
|
2007-01-17 00:54:53 |
|
|
|
|
|
|
Ahol a gazdagságra tortaként tekintenek, az emberek előbb vagy utóbb
rájönnek: túl pici ez a torta, hogy nagy szeletekre lehessen vágni.... |
2007-01-16 10:28:23 |
|
|
|
|
|
|
... majd egy tálban gyorsan gyúrjuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan. Tegyük hűtőbe, míg szükség lesz rá. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, majd vágjuk vastag szeletekre. Egy serpenyőben melegítsük meg a mézet, és pároljuk meg benne az almát. Szórjuk bele a fahéjat meg a diót, és ha túl sok levet engedne, kevés vízben oldott keményítővel sűrítsük be. A fahéj... |
2007-01-02 17:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük. Felhasználáskor vékony, ceruzavastagságú metéltre vágjuk. Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, majd a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor megpirult, sóval, pirospaprikával és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a tejfölt, és felforraljuk. Köretnek petrezselyemmel meghintett főtt burgon... |
2006-12-31 01:02:41 |
|
|
|
|
|
|
... 1 ek. olaj, só, bors, csipetnyi gyömbér.
1. Az aszalt szilvát megmossuk, kb. 1 órára meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük és kimagozzuk.
2. A húst téglalap alakú szeletekre vágjuk. A leeső széleket finomra daráljuk, majd egy kis vízzel húspéppé turmixoljuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
3. A tekercsnek való szeleteket megsózzuk, rájuk kenjük a hús... |
2006-12-30 00:39:52 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, oregánó, 200g liszt, 2 db tojás, 200g zsemlemorzsa, 30g mandulaszirom, (zsemlemorzsába keverve) 250ml étolaj, őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A pulykamellet 150 g-os vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, majd a hússzelet felét a szeletekre vágott champion gombával, paradicsommal, és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssa... |
2006-12-18 16:55:58 |
|
|
|
|