|
|
|
... csombor, ízlés szerint törött fekete bors, só.
Elkészítés: Lehetőleg cserépedényben vagy tűzálló tálban érdemes elkészíteni ezt az eredeti székely ételt. A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A felhevített zsíron sárgára fonnyasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük rajta. A káposztát (ha túl savanyú... |
2011-01-27 12:34:38 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W összefőzzük.
Bakonyi ... |
|
2011-01-26 20:19:19 |
|
|
|
|
|
|
... léteznek élelmiszerek, melyek olyan antioxidánsokat (lutein, zeaxantin) és vitaminokat tartalmaznak, melyek csökkenthetik ezt a folyamatot. Ilyen a kaliforniai paprika is. Egy csészébe szeletelj fel piros, sárga és narancssárga paprikát, mely az antioxidánsokon kívül a napi C-vitamin szükségleted kétszeresét is tartalmazza.
Lencse a vérszegénység ellen
Egy csésze f... |
2011-01-21 13:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... kizsírozunk, 5 káposztalevéllel kibéleljük, ráöntjük a keveréket, borral meglocsoljuk. Betakarjuk káposztával.
Nem túl forró sütőben fél óráig sütjük.
Ha kész, tálra borítjuk, úgy szeleteljük, mint a tortát. (Legjobb cserépedényben készíteni.)
Zalai burgonya
Személyenként 3 db nagyobb burgonyát meghámozunk, kis hasábokra vágunk, és forró zsírban meg... |
|
2011-01-15 18:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... dkg barna lisztet, és 1/2 cs. V.-sütőport keverünk hozzá. Vajazott tepsibe téve, tetejére 10 dkg hámozott és hosszúra vágott mandulát szórunk. Közepes tűznél lassan sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Szilvásváradi pisztráng, vincellér módon
Hozzávalók 4 személyre: 1200 g pisztráng egészben, 200 g krevett (rák), 200 g sárgarépa, 100 g gyökér, 100 g zeller, vör... |
|
2011-01-15 15:03:29 |
|
|
|
|
|
|
... héjas mogyorót és a 3 tojás fehérjének kemény habját. Vajazott tepsibe tesszük, 2-3 deka darált héjas mogyoróval és porcukorral megszórva, azonnal forró sütőbe téve sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Székely almás-hús
Hozzávalók: 1 kg sertés rövidkaraj, 4 dkg vaj, 4 alma, 1 kiskanál liszt, só
Elkészítés: A kicsontozott, zsírjától megtisztított rövidkaraj... |
2011-01-15 14:59:10 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben aranysárgára sütjük.
Szabolcsi karaj
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott rövidkaraj, 50 dkg alma, 10 dkg vaj, só.
Elkészítése: A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy a szeletek vége egyben maradjon. A húst megsózzuk, és a szeletek közé meghámozott, fölszeletelt almát teszünk. Kivajazott alufóliába burkoljuk, sütőlemezre fektetjük, és a sütőbe... |
2011-01-15 13:59:06 |
|
|
|
|
|
|
... tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül szeleteljük.
Gemenci májas tarjaszeletek
Hozzávalók: 70 dkg sertés tarja, 15 dkg gomba, 20 dkg csirkemáj 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg főt... |
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... megszurkáljuk, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta arany sárgára sül. Kicsit hűlni hagyjuk, majd levesszük róla a tortakarikát, és az aljával együtt csúsztatjuk a tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Eperjesi babos hús
Hozzávalók: 50-60 dkg comb, 3 dl nagy szemű fehér bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, paradicsom, 3 dl tejföl, 1 teás... |
2011-01-13 15:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W-on összefőzzük.
... |
2011-01-10 13:41:21 |
|
|
|
|