Belépés
Csülkös receptkönyv
... megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk. A sárgarépát kivesszük a főzővízből, és hullámos élű késsel felszeleteljük. A csülköt kivesszük a léből, és kihűtjük. Kicsontozzuk, bőrét és zsírját eltávolítjuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A levet átszűrjük. Kb. 4 dl-t kimérünk, és feloldjuk benne...
2009-05-19 18:45:11
Biryani
... mentalevél, csipet sáfrány (kihagyható), 3 nagy krumpli, 1/2 ek kurkuma, 3 ek vaj, 1 kk kardamom, 3 szegfűszeg, 1 db fahéj, só.
A csirkehúst vágja 2-3 cm széles csíkokra, a hagymát szeletelje, a paradicsomot kockázza, a krumplit hámozza és kockázza fel. A fokhagymát, gyömbért és erős paprikát turmixolja péppé. A hagymát vajon dinsztelje meg, szedje ki, vaján süsse a turmixpép...
2009-03-08 15:06:24
Zabpelyhes málnás sütemény
... dió


Elkészítés:


A szódabikarbónával kevert lisztet, a cukrot, a zabpelyhet, a sót, a diót, és a citromhéjat kézzel keverjük össze egy nagy tálban, majd szeleteljük bele a vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tésztának morzsásnak, forgácsszerűnek kell lennie.

Vajjal kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe öntsük a tész...
2009-03-02 11:48:39
Sárgarépás tej
... pár szeletet levágunk belőle a díszítéshez, a többit tormareszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, kivájjuk a magházát, húsát vékonyra szeleteljük, és a citromlével megcsepegtetjük. A répapépből burgonyanyomóval kipréseljük a levet. (Ha van gyümölcs centrifugánk, akkor a reszelés elmarad, és a centrifugával préseljük ki a répa levét...
2009-02-26 16:42:22
Finom mézes
...6 k.cukor,5 tojás sárgája,2 k.víz,habosra keverjük.Majd 6 k.méz,1 kk.fahéj,12 kanál lisz,a tojások habja,1 kk.szódabikarbóna jön hozzá.�-sszekeverjük,sütjük.S zeleteljük,majd a következő mázakkal és csokiöntettel bevonjuk.
3 fajta bevonata van a puszedliknak.
csokimázas
gőz felett vert hab-2 tojás,20 dkg cukor,pici ecet
hidegen kevert/nem vert/tojásfehérj...
2008-12-11 20:14:50
Készüljünk Karácsonyra 2
... Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt. Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt karácsonyi édesség.
[iGesz...
2008-12-05 20:06:59
Készüljünk Karácsonyra
... kókuszos fóliára.
7. A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
8...
2008-12-05 19:47:00
Egészséges ételek ínyenceknek
... alatt főzzük min. 1 órán át.

Mialatt a káposzta puhul, készítsünk egy adag gombás húspótló szójamasszát, a töltelék számára. Az előzőleg megsütött szójakocka ledarálása után szeleteljünk fel 30 dg alaposan megmosott gombát, majd kisebb darabokra vágva 0,5 dl olajon pirítsuk meg. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és a megsült gomba közé keverve dinszteljük üvegesre...
2008-12-01 23:35:02
Bibliai szakácskönyv
... sót, fűszereket, adjuk hozzá a tojáshabot, morzsát. Töltsük a szegybe, varrjuk be a nyílást.
Tegyük sütőedénybe, öntsük rá a bort. Jó 2 órányit süssük.
Szedjük ki a cérnát, szeleteljük fel.
A friss fejes saláta a legjobb hozzá.

Mi áll erről a Bibliában?
Mózes IV. könyve rendelkezik a Léviták és papok szolgálatainak díjazásáról. Áron és fivérei, azaz...
2008-12-01 23:25:32
Fõételek
...
őrölt feketebors

A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztatjuk. A paradicsomokat meghámozzuk. A csilipaprikákat kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a főtt császárszalonnát, a hagymát és a petrezselymet ugyancsak felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a csilit, a ha...
2008-11-29 17:16:59
1 2 3 ..13 14 .19 20 .25 26 27 
Címkék: Készüljünk Karácsonyra, Mózes IV, ecetes gyöngyhagymát, uborkákat hosszában, sárgarépát kivesszük, csülköt kivesszük, húst nagyobb, levet átszűrjük, csirkehúst vágja, hagymát szeletelje, paradicsomot kockázza, krumplit hámozza, hagymát vajon, szódabikarbónával kevert, citromhéjat kézzel, nagy tálban, tésztának morzsásnak, többit tormareszelőn, almát meghámozzuk, citromlével megcsepegtetjük, répapépből burgonyanyomóval, reszelés elmarad, centrifugával préseljük, répa levét, tojások habja, következő mázakkal, konyharuha segítségével, másik tekercset, tésztára egyenletesen, káposzta puhul, adag gombás, töltelék számára, előzőleg megsütött, diónyi vöröshagymát, megsült gomba, friss fejes, legjobb hozzá, paradicsomokat meghámozzuk, csilipaprikákat kimagozzuk, fokhagymát felszeleteljük, főtt császárszalonnát, petrezselymet ugyancsak, sütőt előmelegítjük, serpenyőben felforrósítjuk, burgonyanyomóval, kókusztölteléket, császárszalonnát, csilipaprikákat, megcsepegtetjük, forgácsszerűnek, felszeleteljük,
© 2013 TVN.HU Kft.