|
|
|
Mandulás burgonyasült
2 kg burgonya
20 dkg füstölt sajt
3 dl tejföl
4 tojás
5-6 dkg hámozott, szeletelt mandula
só,bors.olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntün... |
2007-02-26 01:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát. Ráöntjük a bort, és belekeverjük az apróra vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vize... |
|
2007-02-25 19:39:13 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez: 75 dkg túró, 1 pohár tejföl, 20 dkg cukor, 4 db tojás, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 3 ek. keményítő, 1 ek. liszt, 1 tk. sütőpor, fél maréknyi szeletelt mandula, 4 db mandarin.
Elkészítése:
A tésztához szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót és a kis darabokra vágott vajat. Üssük bele az e... |
2007-02-24 00:28:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Néhány elkészítési tipp:
- Tejszínes csicsókakrémleves: hagyományos krémlevesekhez hasonlóan készítjük.
- Tejszínes csőben sült cs... |
|
2007-02-23 07:52:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 csésze szárított gomba, 4 csésze csirkeleves-sűrítmény, 1 1/2 csésze szeletelt gomba, 1/2 nagy hagyma, felkockázva, 1/3 csésze rizs, 1 csipet só, 1 csipet bors, 1/2 csésze tejföl, petrezselyem.
Elkészítése:
A szárított gombára öntsünk forró vizet, fedjük le, s így áztassuk 15 percig. Közben egy nagy lábasban keverjük össze a csirkés ... |
|
2007-02-21 01:22:49 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát. Ráöntjük a bort, és belekeverjük az apróra vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vizet még öntünk alá). Amikor a hús megpuhult, a szeletelt olajbogyóval, a citromlével, a petrezselyemmel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Energia: 1074 kJ/257 kcal
Szénhidrát: 4,9 g
Vadrizses zöldbabsaláta
Ho... |
2007-02-19 10:45:33 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikával
chantilly módra = tejszínnel készítve
chutney (csatni) = zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készült sűrű - rendszerint csípős - indiai mártás
chifonade (sifonád)= hajszálvékonyra szeletelt saláta
Chipolata módra = gesztenyével, karottával, borsóval és kolbásszal készült raguval
cigány- = sültszalonna-kakastaréjjal tálalva
Colbert módon ... |
2007-02-19 08:39:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
45 dkg leveles tészta, 2 póréhagyma, baconszalonna, 6 paradicsom, petrezselyemzöld, 6 tojás, 2,5 dl tejszín, 10 dkg reszelt és 20 dkg szeletelt sajt, szerecsendió, 25 dkg puha kolbász, 30 dkg sonka, 1 tojássárgája, só, fehér bors, margarin, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát felengedjük, kerek lappá nyújtjuk, margarinnal kikent, zsemlem... |
2007-02-17 09:45:09 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. Ezután beletesszük az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, pasztinákot, meg a hosszú csíkokra vágott retket, és 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a szeletelt káposztát, felöntjük levessel, amiben előre feloldottuk a zöldségleves kockát. Fedő alatt 40-50 percig főzzük. Ha elkészült, eltávolítjuk belőle a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk,... |
2007-02-15 16:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
1 piros húsú paprika
1 sárga húsú paprika
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
60 dkg pulykamellfilé
10 dkg szeletelt húsos szalonna
A paradicsomos rizshez:
1 tasak gyors rizs
15 dkg paradicsom
4 dkg vaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
... |
2007-02-06 13:26:59 |
|
|
|
|