|
|
|
... is, hogy milyen ,,finom" az adott étel, azt udvariatlannak tartják.
20. A nyers lóhús közkedvelt ínyencség Japánban. ,,Basashi"-nak nevezik, és vékony csíkokra szeletelve fogyasztják.
21. A japán nyelvben három különféle írásmódot különböztetünk meg: hiragana (ezt használják a ragok, kötőszavak írásához, és a kandzsik kibetűzéséhez, kiejtéséhez),... |
2018-04-23 12:28:02 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát, ami híg lesz, de ez a jó.
1 órán át sütjük a gázsütő 2-3 fokozatán.
Tálalás előtt ki kell hűlnie, mert akkor szebben lehet szeletelni.
Megjegyzés: Azért "intelligens", mert a rétegek a sütés alatt elkülönülnek egymástól (tészta, krém, hab).
mindmegette.hu
... |
|
2018-02-02 10:48:53 |
|
|
|
|
|
|
... el többször is, hogy milyen ,,finom? az adott étel, azt udvariatlannak tartják.
20. A nyers lóhús közkedvelt ínyencség Japánban. ,,Basashi?-nak nevezik, és vékony csíkokra szeletelve fogyasztják.
21. A japán nyelvben három különféle írásmódot különböztetünk meg: hiragana (ezt használják a ragok, kötőszavak írásához, és a kandzsik kibetűzéséhez, kiejtéséhez),... |
2017-11-21 12:11:00 |
|
|
|
|
|
|
... csirke- felsőcomb
só
bors
1+1 ek olaj
petrezselyem
Elkészítés:
Kolbàszkrém:
Lehúzom a kolbàszról a bőrét, s a kolbàszt apróra szeletelem, hozzàreszelem a fokhagymagerezdet és a vajat is beleteszem, elkeverem.
A csirkecombokat alul- felül megsósom és borsozom, ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt, és betö... |
|
2017-10-26 17:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... csomag leveles tészta
Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
1. krém:
1 üveg meggybefőtt leve
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor - ezt megfőzzük
A meggyet apróra vágjuk és ... |
|
2017-06-01 17:47:41 |
|
|
|
|
|
|
... belisztezett 1 literes őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben légkeveréses sütőben 150 fokon, sima sütőben 170 fokon, 45 percig sütjük. Tűpróba.
Kihűlés után a borda mélyedéseinél felszeleteljük.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a kristálycukorral az előírás szerint megfőzzük. A vajat először magában azután a porcukorral jól kikeverjük és kanalanként hozzáadju... |
2016-12-01 12:59:41 |
|
|
|
|
|
|
... rákenjük.
Tetejére:
A pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.
Hozzá... |
2016-03-12 09:16:31 |
|
|
|
|
|
|
... szeretik
Fotó: Dudás Szabolcs - Origo
A kocsma hátsó szobájában L alakba tolták össze az asztalokat. Rozésüvegek és szódásszifonok állnak a teríték között, minden méterre jut egy szeletelt kenyeres tányér is. A halászlevet az interjú közben hozzák meg, bográcsostul. Igazi akasztói pontypörkölt.
Attól különleges, hogy a halakat szikes vízben tenyésztik. ... |
2016-02-18 09:12:46 |
|
|
|
|
|
|
... felsőcomb
só
bors
1+1 ek olaj
petrezselyem
Elkészítés:
Kolbàszkrém:
Lehúzom a kolbàszról a bőrét, s a kolbàszt apróra szeletelem, hozzàreszelem a fokhagymagerezdet és a vajat is beleteszem, elkeverem.
A csirkecombokat alul- felül megsósom és borsozom, ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt,... |
2015-08-31 17:27:21 |
|
|
|
|