Belépés
Melyik az egészséges társadalmi politizálás?
... igazságosság diktatúrája a szellemi másságok felett.
Az egyén szellemisége meghaladja -e az uralkodó eszmeiség színvonalát?
Képes -e a hatalom vezetése a fejlettebb személyiségeket azok szimpátiáját
a jobb és hasznosabb célok szolgálatába állítani?
És az irányító politika a tömegbázisát fejlettebb szintre emelve általánossá
tenni és megfelelni a magasa...
2013-03-24 10:37:31
BTF - Városismereti sétasorozatok Budapesten a Tavaszi Fesztivál programján
...
A szombati, Dolce Vita fantázianévre hallgató túra alkalmával a szervezők egyebek mellett bemutatják azokat a rendkívüli olasz személyiségeket, akiknek élete Budapesthez is szervesen kötődött, majd sok más kulturális érdekesség mellett néhány épület érdekes olasz vonatkozására is fény derül. A séta útvonala elkalauzolja a résztvevőket a fővárosban élő olasz közösségek fontosa...
2013-03-22 22:02:32
Mit kíván a magyar nemzet? A márciusi 12 pont ma is aktuális
... úgynevezett holokauszttagadást tiltó törvény a sajtó- vélemény és kutatási szabadság durva megsértésének tekinthető. Tarthatatlan helyzet az is, hogy újságírókat, történészeket, közéleti személyiségeket vagy bárki mást egzisztenciális hátrány érjen azért, amiért olyan véleményt fogalmaz meg, amely hazánk gyarmatosítóinak nem tetszik.
,,Felelős minisztériumot Buda-Pesten&...
2013-03-15 22:35:23
Zöld bolsevizmus
... ikonja lett. Szálasi idézett beszédében megnyilvánuló kritika a magyar történelem iránt, és az a tény, hogy ugyanakkor a nyilasok is hivatkozási alapnak tekintettek egyes történelmi személyiségeket, a nyilas gondolkodás ellentmondásosságára utal, illetve arra a jelenségre, amelyet George Orwell "duplagondolnak" nevezett.

A "Zöld Bolsevizmus" szerzőjének köve...
2013-03-02 08:43:43
Roma portréfotók Lakatos Erikától
... mondta Lakatos Erika az MTI-nek. A portrékat 1996 és 2011 között készítette.
Kitért arra, hogy az emberi arcok és karakterek érdeklik, de nemcsak romákat fotóz, hanem olyan más személyiségeket is, akik megfogják. Indiai alakokat például azért örökített meg, mert a romák kultúrája a legendák szerint a legnagyobb területű indiai államból, Radzsasztánból származik.
A kiállí...
2013-02-21 19:19:07
Törvénnyel szabályozná a kisebbségi kultúra támogatását a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala
...
A szlovákiai magyar civil szervezeteket, valamint üzletembereket és közéleti személyiségeket tömörítő kerekasztal úgy látja, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan tavaly ismét "problémák és megválaszolatlan kérdések" merültek fel a szlovák kormány kisebbségi kultúrára szánt pályázati támogatásaival kapcsolatban. Ezért álláspontja szerint a helyzetet csak úgy lehet kielégítően rend...
2013-02-21 17:08:19
Gagauz közéleti személyiségeket láttak vendégül Székelyföldön
...
A Hargita Megyei Tanács vasárnapi közleménye szerint a gagauz küldöttségben óvodai, középiskolai és egyetemi tanárok, egy jogász és egy popénekes is részt vett. A vendégek péntek este egy csíkszeredai közéleti fórumon beszéltek a moldovai etnikumközi kapcsolatokról, a gagauz területi autonómiáról.
Szabó Csaba újságíró, a látogatást kezdeményező Fehér Holló Médiaklub ala...
2013-01-27 15:11:34
Bartókot és Lisztet szlovákként adták el
... szlovák magatartásból átüt a húsz évesmúltra visszatekintő állam identitáskereső frusztrációja." Hangsúlyozza, hogy elvárható lenne,hogy olyan nemzetközileg magyarként ismert személyiségeket, mint Bartók Bélát vagy Liszt Ferencet, ne ,,szlovákosítsák el".

Az eset azért is figyelemreméltó, mert visszatérő jelenségről van szó, mivel egy tavalyi koncerten ...
2013-01-23 07:13:11
Már Brahms is tévedett?
Min kell csodálkozni, ők legalább megbecsülik!
Bem József és még lehetne sorolni olyan személyiségeket, akik származásuk
szerint nem voltak magyarok, mégis magyarnak vallották magukat és az abban rejlő eszmeiséggel azonosultak és érte is haltak!
Volt Liszt Ferenc aki magyarul is alig tudott, mégis Magyarnak vallotta magát.
És vannak magyarok, akik magyarnak adj...
2013-01-18 19:05:25
Elsiették a Horthy szobor leöntését?
... megszemélyesítése a magyarságnak!!!
Nem is beszélve, arról,hogy volt közös uralkodónk, és volt közös Apánk is velük!!!
Hogy ki miért és mi módon becsül, vagy ítél el személyiségeket, az a személyes
érdekek miatt is mindig változik!!!
Volt Cézár, Hannibál,Szpartakusz,Hun Attila, Mátyás király, és még lehetne sorolni személyiségeket, akiket más más módon ítél ...
2013-01-13 08:53:31
1 2 3 ....18 19 20 ..27 28 ..35 36 37 
Címkék: Tavaszi Fesztivál, Lakatos Erikától, Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, Dolce Vita, George Orwell, Zöld Bolsevizmus&#8221, Lakatos Erika, Hargita Megyei Tanács, Szabó Csaba, Fehér Holló Médiaklub, Bartók Bélát, Liszt Ferencet, Volt Liszt Ferenc, Volt Cézár, egészséges társadalmi, magyar nemzet, kisebbségi kultúra, szellemi másságok, egyén szellemisége, uralkodó eszmeiség, hatalom vezetése, irányító politika, tömegbázisát fejlettebb, szervezők egyebek, rendkívüli olasz, séta útvonala, sajtó- vélemény, magyar történelem, nyilas gondolkodás, portrékat 1996, emberi arcok, romák kultúrája, legendák szerint, legnagyobb területű, szlovákiai magyar, utóbbi évekhez, szlovák kormány, helyzetet csak, gagauz küldöttségben, vendégek péntek, csíkszeredai közéleti, moldovai etnikumközi, gagauz területi, látogatást kezdeményező, húsz évesmúltra, eset azért, tavalyi koncerten, abban rejlő, gyarmatosítóinak, megválaszolatlan, személyiségeket, egzisztenciális, figyelemreméltó, identitáskereső, támogatásaival,
© 2013 TVN.HU Kft.