Belépés
Földi Pál: Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
... tudott átkelni rajta, és dolgavégezetlenül távozott.

És úgy távozott Ferdinánd is, hogy sikerült biztosítania a német egységet, s már csak a svéd és francia hódítókkal kell szembeszállni. Ez volt politikája csúcspontja.

De a diadal kérészéletű volt. Ugyanis még abban a hónapban meghalt az öreg György Vilmos brandenburgi választó, aki egy puhány, akaratnélküli...
2019-01-15 11:06:51
CDU-tisztújítás - A migráció és a biztonság témáját veszi elsőként napirendre a német CDU új elnöke
... beszélt, hogy miként képzeli el a párt és a szövetségi kormány viszonyát az új felállásban. Jelezte, hogy ezen a területen is átalakításokra készül.
Hangsúlyozta, hogy hajlandó "szembeszállni" Angela Merkel kancellárral, a CDU volt elnökével, ha a párt érdeke ezt diktálja. "Ami jó, azt továbbvisszük, és változtatunk, ahol változtatni kell" - fogalmazott.
Kifejtette, hog...
2018-12-09 12:21:39
Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni
... magatartással észrevesszük felebarátunk könnyeit és szükségleteit, és felismerhetjük emberi és lelki képességeit, jó tulajdonságait is. A figyelmes ember a világ felé is nyitott, igyekszik szembeszállni a benne uralkodó közönnyel és kegyetlenséggel, de tud örülni a szépségeknek és értékeknek, amelyek szintén fellelhetők benne, és óvni is kell őket.
- Az a virrasztó ember, aki...
2018-12-03 10:05:05
Tizenhat európai állam- és kormányfő adott ki közös nyilatkozatot a klímaváltozás elleni küzdelem erősítésére
... legnagyobb kihívása. "Generációnk szembesül először a Föld hőmérsékletének gyors emelkedésével, és valószínűleg a mi generációnk az utolsó, amelynek még lehetősége van hatékonyan szembeszállni a közelítő a globális klímakatasztrófával" - mutattak rá az aláírók.
A klímaváltozás hatásai bizonyítottak, és a világ minden pontján érezhetőek: a hőhullámok, az árvizek, az aszályok,...
2018-11-23 18:32:31
Rosszat jóval
Rosszat jóval

Annyi a harc a világban,
gyenge felett ellenerő
vesz hatalmat, s fizet árat
az ártatlan, a szenvedő.

Erőszakkal szembeszállni
értelmetlen, reménytelen.
Sérelemért bosszút állni,
csak mélyíti a sebeket.

Rosszat jóval viszonozni,
szeretni az ellenséget,
látszat vesztes, ám Krisztusi, ...
2018-11-04 16:42:24
Tarlós: Jerzy Popieluszko vértanúsága megerősítette a szabadságért küzdők hitét
... győzedelmeskedni a gonosz felett".
Megszólalásai mindig a szeretetről és az emberi méltóságról szóltak, ezért volt az elnyomó kommunista hatalomnak gyakorlatilag lehetetlen szembeszállni vele - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a diktatúra emberei, akik "könyörtelen irgalmatlansággal meggyilkolták" a papot, "akaratukkal ellentétben halhatatlanná tették őt".
A főpol...
2018-10-30 18:41:36
Posta Imre: MAGYAR VÁGY
... magyar jegyző,
Magyar paraszt, magyar gazda,
Ne szavazz az ősi gazra!
Magyar vállat összevetve,
Bűnös világot nevetve,
Teremtőnek elszámolni,
Ellenséggel szembeszállni,
Félelem és harag nélkül,
Rab hazánk újra megszépül.
Büszkeséggel, kétség nélkül,
Szellemünkben béke épül,
Lelkünk mind a fénybe készül,
Atyáinknak számot ...
2018-10-30 11:29:57
Félek
A jótét lélek szerepe annak való, aki nem mer kiállni igazáért.
Sokkal könnyebb ugyanis hinni a saját jóságunkban, mint szembeszállni
a többiekkel és érvényesíteni jogainkat. Sokkal könnyebb szó nélkül
lenyelni a sértést, mint harcba szállni az erősebbel. Mindig
mondhatjuk, hogy nem talált el a kő, amellyel megdobtak. Csak éjszaka
- amikor feleségünk vag...
2018-10-15 06:52:02
Hazafiak felvonulása Badacsonyban
... ellen"

A két bátor embert, akik visszatartották a cigánybűnözőket, a Betyársereg ma tagjai közé fogadta. Testvérként és barátként üdvözölték a bátor fiatalembereket, akik nem féltek szembeszállni ezekkel az elvadult ösztönlényekkel. Toroczkai bejelentette, hogy harmadik társuk, aki az összevert fiatalember életben tartásán fáradozott minden erejével, és ma családi okok ...
2018-09-25 21:00:18
Kovács Kálmánné Nóri: A magyar szeretetről
... megnyilvánulása nem csak személy és személy között jöhet létre. Ez a fajta szeretet volt igaz Árpád vezérre is, akit népe, nemzete iránt érzett szeretete vitt a hatalmas európai túlerő ellen szembeszállni Zalavárnál ( Hainburg ) és Pozsonynál a harcmezőre , és vállalni a halált fiaival együtt.

Nem volt ez másképp Hunyadi János esetében, Aba Samu királyunk életében, v...
2018-09-18 20:01:38
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........107 108 109 
Címkék: Földi Pál, Jerzy Popieluszko, Posta Imre, MAGYAR VÁGY, Kovács Kálmánné Nóri, György Vilmos, Angela Merkel, Tarlós István, Hunyadi János, harmincéves háború, biztonság témáját, klímaváltozás elleni, szabadságért küzdők, magyar szeretetről, német egységet, diadal kérészéletű, hónapban meghalt, öreg György, szövetségi kormány, párt érdeke, figyelmes ember, világ felé, benne uralkodó, klímaváltozás hatásai, világ minden, gonosz felett, emberi méltóságról, elnyomó kommunista, diktatúra emberei, fénybe készül, jótét lélek, saját jóságunkban, bátor fiatalembereket, elvadult ösztönlényekkel, összevert fiatalember, fajta szeretet, hatalmas európai, halált fiaival, elővigyázatosnak, győzedelmeskedni, ösztönlényekkel, megnyilvánulása, fiatalembereket, visszatartották, hőmérsékletének, kegyetlenséggel, cigánybűnözőket, tulajdonságait, felismerhetjük, átalakításokra, magatartással, szembeszállni, klímaváltozás, megerősítette, nyilatkozatot, megszólalásai, szükségleteit, gyakorlatilag, meggyilkolták, akaratnélküli,
© 2013 TVN.HU Kft.