Belépés
Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
... tudott átkelni rajta, és dolgavégezetlenül távozott.

És úgy távozott Ferdinánd is, hogy sikerült biztosítania a német egységet, s már csak a svéd és francia hódítókkal kell szembeszállni. Ez volt politikája csúcspontja.

De a diadal kérészéletű volt. Ugyanis még abban a hónapban meghalt az öreg György Vilmos brandenburgi választó, aki egy puhány, akaratnélküli...
2019-03-21 09:20:44
Március 15. - A mindennapi békés harcok megvívására buzdított Tőkés László
... szabadság nélkül élni nem lehet" - jelentette ki.
Tőkés László szerint ma a tudatot megszállni akaró globalista, baloldali liberális, utódkommunista nacionalista hatalmakkal kell szembeszállni.
Petőfi Nemzeti dalának a verssorát idézve kijelentette: elérkezett az idő, hogy az erdélyi, külhoni magyarok is talpra álljanak.
"Az olcsó hivatalos sikerpropaganda helyett...
2019-03-15 17:21:51
Március 15. - Böröcz: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért
... budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.
Úgy vélte azonban, hog...
2019-03-14 22:02:51
Pompeo Varsóban: az Északi Áramlat-2 veszélyezteti Európa energiabiztonságát
... amerikai katonákkal találkoznak, kijelentette: a lengyelek és az amerikaiak közös szereplése a NATO-ban arról tanúskodik, hogy a szövetség "minden támadóval és minden fenyegetéssel tud szembeszállni".
Czaputowicz szerint a lengyel és az amerikai diplomácia egybehangzóan elítéli Oroszország "agresszív lépéseit, különösen Ukrajnával szemben".
A lengyel külügyminiszter hel...
2019-02-12 19:52:55
Földi Pál: Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
... tudott átkelni rajta, és dolgavégezetlenül távozott.

És úgy távozott Ferdinánd is, hogy sikerült biztosítania a német egységet, s már csak a svéd és francia hódítókkal kell szembeszállni. Ez volt politikája csúcspontja.

De a diadal kérészéletű volt. Ugyanis még abban a hónapban meghalt az öreg György Vilmos brandenburgi választó, aki egy puhány, akaratnélküli...
2019-01-15 11:06:51
CDU-tisztújítás - A migráció és a biztonság témáját veszi elsőként napirendre a német CDU új elnöke
... beszélt, hogy miként képzeli el a párt és a szövetségi kormány viszonyát az új felállásban. Jelezte, hogy ezen a területen is átalakításokra készül.
Hangsúlyozta, hogy hajlandó "szembeszállni" Angela Merkel kancellárral, a CDU volt elnökével, ha a párt érdeke ezt diktálja. "Ami jó, azt továbbvisszük, és változtatunk, ahol változtatni kell" - fogalmazott.
Kifejtette, hog...
2018-12-09 12:21:39
Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni
... magatartással észrevesszük felebarátunk könnyeit és szükségleteit, és felismerhetjük emberi és lelki képességeit, jó tulajdonságait is. A figyelmes ember a világ felé is nyitott, igyekszik szembeszállni a benne uralkodó közönnyel és kegyetlenséggel, de tud örülni a szépségeknek és értékeknek, amelyek szintén fellelhetők benne, és óvni is kell őket.
- Az a virrasztó ember, aki...
2018-12-03 10:05:05
Tizenhat európai állam- és kormányfő adott ki közös nyilatkozatot a klímaváltozás elleni küzdelem erősítésére
... legnagyobb kihívása. "Generációnk szembesül először a Föld hőmérsékletének gyors emelkedésével, és valószínűleg a mi generációnk az utolsó, amelynek még lehetősége van hatékonyan szembeszállni a közelítő a globális klímakatasztrófával" - mutattak rá az aláírók.
A klímaváltozás hatásai bizonyítottak, és a világ minden pontján érezhetőek: a hőhullámok, az árvizek, az aszályok,...
2018-11-23 18:32:31
Rosszat jóval
Rosszat jóval

Annyi a harc a világban,
gyenge felett ellenerő
vesz hatalmat, s fizet árat
az ártatlan, a szenvedő.

Erőszakkal szembeszállni
értelmetlen, reménytelen.
Sérelemért bosszút állni,
csak mélyíti a sebeket.

Rosszat jóval viszonozni,
szeretni az ellenséget,
látszat vesztes, ám Krisztusi, ...
2018-11-04 16:42:24
Tarlós: Jerzy Popieluszko vértanúsága megerősítette a szabadságért küzdők hitét
... győzedelmeskedni a gonosz felett".
Megszólalásai mindig a szeretetről és az emberi méltóságról szóltak, ezért volt az elnyomó kommunista hatalomnak gyakorlatilag lehetetlen szembeszállni vele - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a diktatúra emberei, akik "könyörtelen irgalmatlansággal meggyilkolták" a papot, "akaratukkal ellentétben halhatatlanná tették őt".
A főpol...
2018-10-30 18:41:36
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........107 108 109 
Címkék: Tőkés László, Pompeo Varsóban, Északi Áramlat-2, Földi Pál, Jerzy Popieluszko, György Vilmos, Petőfi Nemzeti, Angela Merkel, Tarlós István, harmincéves háború, mindennapi békés, biztonság témáját, klímaváltozás elleni, szabadságért küzdők, német egységet, diadal kérészéletű, hónapban meghalt, öreg György, tudatot megszállni, verssorát idézve, olcsó hivatalos, május 26-ai, őshonos európai, tömeges migráció, amerikaiak közös, amerikai diplomácia, lengyel külügyminiszter, szövetségi kormány, párt érdeke, figyelmes ember, világ felé, benne uralkodó, klímaváltozás hatásai, világ minden, gonosz felett, emberi méltóságról, elnyomó kommunista, diktatúra emberei, elképzelhetetlen, elővigyázatosnak, győzedelmeskedni, külügyminiszter, sikerpropaganda, kegyetlenséggel, hőmérsékletének, utódkommunista, tulajdonságait, átalakításokra, vállalkozásnak, felismerhetjük, szembeszállni, bizonyítottak, megerősítette, továbbvisszük, nyilatkozatot, meggyilkolták, akaratnélküli, klímaváltozás, megszólalásai, gyakorlatilag, szükségleteit,
© 2013 TVN.HU Kft.