Belépés
Így lesz omlós szaftos a csirkemell
... karikázva

SÓS-VIZES-FŰSZERES PÁCLÉ

egy evőkanál só

egy evőkanál cukor

fél citrom leve

2 gerezd fokhagyma

fűszerek ízlés szerint: szemesbors, csili, zöldfűszerek, koriandermag, kömény stb.

annyi víz, amennyi éppen ellepi a húst

KELETI JOGHURTOS PÁC

2,5 dl natúr joghurt

1 ge...
2018-12-27 06:49:05
Sűltpaprika télire
... de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az üvegekbe...
2018-08-17 05:58:52
Kocsonya
Rengeteg lekapargatott perzselt bőrke, köröm,farok,füstölthús.
6-8 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma, 10 db.szemesbors,2 szál sárgarépa só ízlés szerint.Zselatint nem használok!
A megsikált húsokat stb. felrakom főni, miután felhabzott, a vizet leöntöm és a húsokat tisztára átöblítem.Hideg vízben újra felrakom, befűszerezem és forrás után számítva takaréklángon gyöngyözve 4...
2017-09-25 12:15:00
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése:
... liter víz
2 kg cukor
75 dkg só
0.9 liter 20%-os ecet
45 gr timsó
15 gr citromsav
2 dkg babérlevél
15 gr borkénpor
50 gr Na-benzoát
3 dkg szemesbors

Ízlés szerint koriander- és mustármag, kapor
Aljára meggylevél, torma

Savanyítható: uborka, édes vagy csípős almapaprika , hegyes erős paprika, cseresznyepaprika...
2017-07-07 09:00:59
Hordós savanyú
... savanyúság:25 l vízhez,1 liter 20 százalékos ecet,75 dkg só,2,5 dkg babérlevél,2,5 dkg borkénpor,7,5 dkg citromsav,7,5 dkg timsó,7,5 dkg nátriumbenzoát,ízlés szerint cukor(kb:1,5 kg) szemesbors kapor. Anyukám eszerint készítette neki bevált.Én is csináltam így,de visszatértem az üvegekhez,már csak azért is,mert van aki édesen szereti,van aki erősen,így személyre szólóan tudom kész...
2016-07-17 20:17:53
Káposztalé-leves székelyesen
... zsíros)sertéscsont
0,5 kg darált sertéshús
3-4 szál sárgarépa
1 fej hagyma
2 szál petrezselyemgyökér
2 ek.olaj
1 ek.liszt
2-3 gerezd fokhagyma
néhány szemesbors
só,bors,pirospaprika ízlés szerint
1-1,5 l savanyúkáposztalé
2-3 ek rizs

Elkészítés:
A csontokat bô hideg vízben,kevés sóval fôni tesszük.20-30 perc ut...
2014-05-30 09:24:15
Szüreti dínom-dánom
... kakas, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 nagy karalábé, 1 kis fej karfiol, 1 kis kelkáposzta, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 paprika, 1 csípős paprika, só, szemesbors;

a tálaláshoz: rombusztészta

Elkészítése:
A konyhakész kakast feldaraboljuk és hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a habját szűrőkanállal leszedjük, ho...
2013-09-29 18:47:38
Gulyáskrém
... finom.

Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé,2 dl olaj, só,szemesbors, köménymag,babérlevél,cukor

A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat egészben hagyva,forrástól számítva 5 percet főzöm.Addig a paradicsompaprikát meg...
2013-08-26 15:09:59
Kovászos káposzta
... legyalultattam a géppel. Egy ötliteres üveg aljába tettem egy csomó kaprot, arra szorosan rányomkodtam a legyalult káposztát, egy fej új fokhagymát tettem közé. Mehet bele babérlevél, szemesbors, csöves paprika is, én most ezeket kihagytam. 3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket h...
2013-08-23 09:45:23
Hogyan főzzünk jó húslevest?
... benne marad a husban.

forr a viz, lassu tüzön, leszedem a husból kijövő habot a viz tetejéről,
majd zöldségek bele: répa, petrezselyem,hagyma,karalábé, zeller
szemesbors,só, paprika, vegeta,

zsemlés tölteléket neylonba becsomagolva teszek a vizbe,
lehet egy-két hámozott burgonyát is a levesbe tenni.

2-3 órát fő lassan a leves,...
2012-12-29 20:13:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése, SÓS-VIZES-FŰSZERES PÁCLÉ, KELETI JOGHURTOS PÁC, evőkanál cukor, ecetes levet, fedő alatt, megsikált húsokat, vizet leöntöm, húsokat tisztára, konyhakész kakast, habját szűrőkanállal, ötliteres üveg, csomó kaprot, legyalult káposztát, egészben hagyott, pillanatra belemártottam, levesbe tenni, nátriumbenzoát, legyalultattam, rombusztészta, belemártottam, szűrőkanállal, feldaraboljuk, lekapargatott, takaréklángon, petrezselyem, savanyítható, adagolhatunk, szemesborsot, visszatértem, paradicsomlé, rányomkodtam, babérlevelet, becsomagolva, befűszerezem, zöldfűszerek, felforraltam, koriandermag, pirospaprika, sűltpaprika, vöröshagyma, sertéscsont, székelyesen, elkészítése, kelkáposzta, almapaprika, szeletekre, savanyúság, hagyhatjuk, tölteléket, hozzávalók, paprikához, szemesbors, gyöngyözve, adagoljunk, konyhakész, százalékos, megszívták, tálaláshoz, babérlevél, káposztalé, gulyáskrém, fokhagymát, csirkemell, elkészítés, paprikákat, felhabzott, készítette, megpucolom, zellergumó, pillanatra,
© 2013 TVN.HU Kft.