Belépés
PDSZ-vezető: a központosítás, a társadalmi párbeszéd hiánya határozza meg az oktatáspolitikát
... kézi vezérlés, a központosítás, a hatalmi gőg és a társadalmi párbeszéd hiánya határozza meg az oktatáspolitikát. Szűcs Tamás szerint a "parlamenti henger átmegy mindenen", élőben szemléltetve, hogyan nem szabad oktatást és országot irányítani. Legutóbb a szakképzési törvény példázta mindezt, így ismét nem maradt más lehetőség a tiltakozáson kívül - tette hozzá.
Hozzáfűzte a...
2019-12-01 21:22:00
Veszélyes a hidegben nyári gumival autózni
... gumiabroncsnak más az összetétele és a mintázata is, mint a télinek, így a hidegben merevebbé válnak, az autó pedig könnyebben megcsúszhat és irányíthatatlanná válhat.
A veszélyeket szemléltetve azt mondta, téli, nedves útviszonyok között 50 km/óra sebességnél egy átlagos állapotú téli gumival 23-25 méter alatt lehet megállni, míg ugyanilyen viszonyok között a nyárival 40 mét...
2019-11-07 09:21:31
Új rák elleni védőoltás ?
... harmadikba vastagbélrák sejteket. A limfómás daganat kezelésének hatására a várakozásoknak megfelelően csak a másik limfómás daganat épült le, a vastagbélrákos daganat nem - ezzel is szemléltetve, hogy a kezelés csak az adott rákos sejtekre fejt ki hatást.

"Ez egy erősen célzott megközelítés," mondta Levy. "Csak a kezelt terület daganatai által kifejtett fehé...
2018-02-01 13:24:21
Műtárgybefektetési konferenciát rendeznek a Müpában
... bemutatkozik a Magyar aukciós piac című, hiánypótló és iránymutató kiadvány is, amely a magyar művészek hazai és nemzetközi aukciós teljesítményét elemzi TOP-listákkal és ábrákkal is szemléltetve.
Kiemelte: a kötet külön tanulmányokban elemzi az élő és az elhunyt magyar művészek műtárgypiacát. A kiadvány különlegessége, hogy a magyar művészet műtárgypiaci helyzetéről ilyen mé...
2017-10-26 12:31:57
Kis Miklós Zsolt: jövő év májusától működik az országos jégkár-mérséklő rendszer
... a levegőbe, amely a felső légtérbe jutva megakadályozza, hogy nagy méretű jégkristályok alakuljanak ki. A több, de kisebb jégszemcse nem, vagy kevésbé okoz kárt.
A rendszert szemléltetve azt mondta: tízszer tíz kilométeres négyzethálót vetítve az ország területére, minden metszéspontba el kell helyezni egy generátort.
Hubai Imre Csaba, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei ...
2017-10-20 19:54:02
Palkovics László: az iskolák működési feltételei biztosítottak
... azoknak a többletmunkáját, akik például osztályfőnöki feladatot, munkaközösség vezetői pozíciót vállalnak vagy különösen nehéz körülmények között dolgoznak.
A béremelés mértékét szemléltetve Palkovics László példaként említette, hogy egy 19 éve a pályán dolgozó, egyetemi végzettségű pedagógus 2012-ben még 175 ezer forintot keresett, a mostani béremeléssel pedig már 350 ezer ...
2017-09-02 10:01:23
A Föld napja - Emmi: több mint 300 ezer tanuló vesz részt a Fenntarthatósági témahéten
... ökológiai lábnyom csökkentésének fontosságára hívta fel a figyelmet, tekintettel arra, hogy a Föld lakossága 1,7 bolygónyi erőforrást vesz igénybe. Az országok közötti különbségeket szemléltetve példaként említette, ha a világ összes polgára úgy szeretne élni, mint az Egyesült Államok lakói, akkor 4,5 bolygóra lenne szükség.
Az alapító elnök végül hangsúlyozta: rendszerben él...
2017-04-24 12:31:59
Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban
... feltárt avar-szláv temető egyik férfi sírjának rekonstrukciója a régészek munkájába enged betekintést, a bronzkori ünnepi női viselet a várgedei bronzkincs ruhadísztárgyait mutatja be, szemléltetve azt is, hogy miként viselhették őket. Ugyancsak ruharekonstrukció formájában jelenik meg az utolsó várkapitány, II. Koháry István korhű öltözéke, amely több olajfestményről is visszakös...
2017-03-08 13:42:24
Az embernek 170-szer nagyobb a hatása a klímaváltozásra, mint a természeti erőknek
... hatásunkhoz képest" - hangoztatta Steffen.
A tudós szerint ez az alapvető feltevés egy egyszerű egyenletben letisztázva egyértelműbben mutatja be a helyzetet, mint temérdek adattal szemléltetve.
A kutató úgy vélte, az emberiségnek még mindig van esélye arra, hogy elejét vegye a katasztrofális klímaváltozásnak, de nagyon hamar kifut az időből.
"A globális gazdaság...
2017-02-13 16:28:27
Bv-parancsnok: sok munka és komoly kihívások jellemezték a büntetés-végrehajtás múlt évét
...
Közölte: bár a társadalomban olyan sztereotípiák vannak, hogy a rabok mást sem csinálnak, mint "henyélnek vagy gyúrnak" a börtönökben, a valóság teljesen más, mivel a fogvatartottak 88 százaléka tanul vagy dolgozik. Ez több mint tízezer rabot jelent - tette hozzá, megjegyezve, hogy ez európai viszonylatban is példaértékűen magas aránynak számít.
Az országos parancsnok c...
2017-02-07 12:00:21
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Miklós Zsolt, Palkovics László, Füleki Vármúzeumban, Szűcs Tamás, Hubai Imre Csaba, Egyesült Államok, Koháry István, társadalmi párbeszéd, hidegben nyári, országos jégkár-mérséklő, iskolák működési, embernek 170-szer, természeti erőknek, szakképzési törvény, tiltakozáson kívül, hidegben merevebbé, autó pedig, veszélyeket szemléltetve, átlagos állapotú, limfómás daganat, várakozásoknak megfelelően, másik limfómás, vastagbélrákos daganat, kezelés csak, adott rákos, erősen célzott, kezelt terület, magyar művészek, kötet külön, elhunyt magyar, kiadvány különlegessége, magyar művészet, felső légtérbe, rendszert szemléltetve, ország területére, béremelés mértékét, pályán dolgozó, mostani béremeléssel, országok közötti, világ összes, alapító elnök, régészek munkájába, bronzkori ünnepi, várgedei bronzkincs, utolsó várkapitány, tudós szerint, alapvető feltevés, egyszerű egyenletben, katasztrofális klímaváltozásnak, globális gazdaság, társadalomban olyan, rabok mást, valóság teljesen, országos parancsnok,
© 2013 TVN.HU Kft.