Belépés
Nagyszombat Jézus sírban pihenésének ideje
... Keresztelővíz és tűzszentelés, valamint a feltámadási körmenetet ideje nagyszombat.

A katolikus templomban jellegzetes szertartás a tűzszentelés. Az előző évi virágvasárnapján szentelt barkára csiholnak tüzet, s annak lángjánál gyújtják meg a húsvéti gyertyát, amely a feltámadó Krisztus jelképe. A megszentelt tűz parazsát a szántóföldön, a szőlőben szórták széjjel, ho...
2019-04-19 21:30:55
Hardstyle
... Nustyle elnevezés a hardstyle berkein belül nem elfogadott, nem létező dolog).

2009-ben a Scooter az Under The Radar Over The Top című albumát legfőképp a hardstyle stílusnak szentelte. A Scooterre jellemző módon ez a hardstyle előadók szerzeményeinek feldolgozását, tulajdonképpen egy az egyben való átemelését jelentette. Ez a hardstyle rajongók részéről nagy felháborod...
2019-02-07 23:00:44
A gyarmatosítás idején elhurcolt műkincseinek visszaadását kéri Nigéria a British Museumtól
... hírportál.
Steve Ayorinde, az állam idegenfogalomért, művészetért és kultúráért felelős biztosa eközben közleményben jelentette be, hogy Lagosban épül a jorubák történelmének és kultúrájának szentelt J.K. Randle Központ, ahol a nigériai műkincs méltó otthonra fog találni. Az intézményt tavasszal nyitják meg.
Ayorinde emlékeztetett arra, hogy a műkincset Richard Lander f...
2019-02-04 17:32:03
Nincs Cím
... Így hamarosan föltűnnek Szent Balázs maradványai Tarantóban, St. Blasienben, Mainzban, Trierben, Lübeckben, Párizsban és Raguzában, ahol a város védőszentjévé is lett. Számos templomot szenteltek neki Konstantinápolyban és Rómában egyaránt.

Annak alapján, hogy egy kínzó torokfájás esetén segített, a késő középkorban a tizennégy segítőszent közé sorolták. Ezek ismeretébe...
2019-02-03 14:08:08
Donald Trump derűlátó az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat illetően
... leszögezte, hogy optimista a kereskedelmi tárgyalások jövőjét illetően. "A tárgyalások Kínával jól haladnak" - írta.
Egy nappal korábban - csütörtökön este - szintén Twitter-bejegyzést szentelt a témának, és akkor arról írt, hogy 90 napon belül elérhető a megállapodás Pekinggel.
Az elnök két gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow és Peter Navarro az egyik televíziónak nyil...
2018-12-08 08:38:33
Özönlött a nép a pesti utcákon
... FORRADALOM PESTERZSÉBETI HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI
Megjelent a PESTERZSÉBET és SOROKSÁR (akkori XX. kerület) c. önkormányzati lapjában, Ó. Kovács Attila szerkesztésében... külön emlékszámot szentelt 1996-ban az októberi évfordulóra.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832 050&aid=276520&htr=1
A fenti videóban egyetlen szót sem lehet az akkori miniszterelnökről hallani,...
2018-10-23 22:47:18
Bódás János
BÓDÁS JÁNOS


Bódás János (Tác, 1905. febr. 1. - Székesfehérvár, 1987. máj. 1.): református lelkész, költő.

A Pápai ...
2018-10-10 21:30:04
A szemétszigetek nem fognak maguktól eltűnni
... területekre.Beérett a munka gyümölcse

A rendszer ötletgazdája a mindössze 24 éves Boyan Slat, aki azután szentelte életét az óceán kitakarításának, hogy 16 éves korában Görögországban búvárkodva több műanyagzacskót látott, mint halat.

A holland...
2018-09-14 22:52:20
Fecskehajtó kisasszony napján útra kelnek a vándormadarak
... katolikus egyházi ünnep, amelyet minden év szeptember 8-án, vagy valamelyik hozzá közel eső vasárnapon tartanak.

Története
Azért lett szeptember 8-a az ünnep, mert ezen a napon szentelték fel azt a jeruzsálemi templomot, amely azon a helyen van, ahol a hagyomány szerint Szűz Mária született. Ez a templom ma is áll, Szent Annának szentelve.

A XII. századt...
2018-09-08 19:04:23
Kisboldogasszony ünnepe - Szűz Mária születése
... indulnak útnak e napon, olyan nagy ünnep.
A dióverés napja; a dió a halált és a szüzességet idézte meg a régiségben. Vetőnap ősziekre. A templomban régen fűzfát, szénát és kukoricaszárat szenteltek - orvosságul a tehénbetegségek ellen.
- Balaton vidéken és Göcsejben a vetőmagot napjára virradó éjszakán, illetve kora hajnalban kitették a harmatra, hogy az Úristen szentelé...
2018-09-07 16:06:32
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ....56 57 58 
Címkék: Nagyszombat Jézus, British Museumtól, Nincs Cím, Donald Trump, Bódás János, Szűz Mária, Under The Radar Over The Top, Steve Ayorinde, Randle Központ, Richard Lander, Szent Balázs, Larry Kudlow, Peter Navarro, FORRADALOM PESTERZSÉBETI HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI, Kovács Attila, BÓDÁS JÁNOS, Boyan Slat, Szent Annának, gyarmatosítás idején, amerikai-kínai kereskedelmi, pesti utcákon, feltámadási körmenetet, katolikus templomban, feltámadó Krisztus, szőlőben szórták, hardstyle berkein, hardstyle stílusnak, hardstyle előadók, hardstyle rajongók, állam idegenfogalomért, jorubák történelmének, nigériai műkincs, intézményt tavasszal, műkincset Richard, város védőszentjévé, kínzó torokfájás, késő középkorban, tizennégy segítőszent, kereskedelmi tárgyalások, tárgyalások Kínával, nappal korábban, megállapodás Pekinggel, egyik televíziónak, októberi évfordulóra, fenti videóban, akkori miniszterelnökről, munka gyümölcse, rendszer ötletgazdája, óceán kitakarításának, napon szentelték, jeruzsálemi templomot,
© 2013 TVN.HU Kft.