Belépés
Megpcsételve és megváltva
... férfi hozzám tartozik, ennek a nőnek baj nélkül kell átjutnia a földön végigsöprő tűzön, mert én szeretem őt." Isten neve van rájuk írva. El vannak pecsételve az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. El vannak különítve. Isten kezében vannak, és semmi, még Isten tulajdon ítélete sem okozhat nekik semmiféle kárt.
Ezek a vigasztaló szavak ugyanazoknak szólnak, ...
2021-01-18 21:49:41
Évközi 2. vasárnap 01.17
... vele.
Kerüljétek a testiség bűnét! Minden bűn, amelyet az ember elkövet, a testén kívül van, de a kicsapongó a tulajdon teste ellen vét. Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok a magatoké? Nagy volt a ti váltságdíjatok. Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!
Ez az Isten igéje. 1Kor 6,13c-...
2021-01-17 09:32:12
Székely János püspök tartott előadást a Jelenések könyve .
... közepét", azt az időszakot, amikor az örök Isten belép a világba.
A II. vatikáni zsinat szerint ,,az idők jelei" azt jelenti, hogy minden korban vizsgáljuk meg, merre vezet a Szentlélek, mi a mi küldetésünk. A tanítványok ezt kérdezik Jézustól: ,,Mondd el nekünk, mikor történnek ezek, és mi lesz a jele annak, amikor mindez teljesedni készül?" (Mk 1...
2021-01-16 09:37:30
1. évközi hét péntek 01.15
... hitetlenekhez; ám nekik nem vált hasznukra a tanítás, mert nem csatlakoztak azokhoz, akik hittel hallgatták.
A nyugalom helyére ugyanis csak akkor jutunk el, ha hívők vagyunk. A Szentlélek ezt mondotta: Haragomban kimondtam eskümet, Nyugalmam helyére nem juthatnak el.
A világ teremtése óta Isten művei befejeződtek ugyan, mint ahogy egy helyen, a hetedik nappal kapcsolatb...
2021-01-15 16:45:50
1. évközi hét csütörtök 01.14
SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Buzdítsátok egymást Isten iránti hűségre!
Testvéreim!
Ezt mondja a Szentlélek:
Bárcsak hallgatnátok ma az Úr szavára: ,,Ne legyetek kemény szívűek, mint Meribánál, Massza napján a pusztában, ahol atyáitok megkísértettek engem, és próbára tettek, bár látták számos csodámat.
Negyven évig terhemre volt ez a nemzedék, az...
2021-01-14 09:53:02
1. évközi hét kedd 01.12
... csodák láttán egyre inkább az a kérdés foglalkoztat mindenkit, hogy ki lehet az a Jézus, aki ilyen nagy hatalommal rendelkezik.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Szentlélek, végtelen Szeretet, aki az Atyától és a Fiútól származol, add meg nekem az istengyermekség lelkületét, taníts meg arra, hogyan kell mindig Isten gyermekéhez méltóan cselekednem! Maradj benn...
2021-01-12 08:28:30
Krisztus megkeresztelkedése Giotto festményén
Jézus fejére aranyfény csorog a Lélekből, három irányban szétnyílva: ez a Szentháromság - az Egyszülöttjét küldő Atya, az alázatos emberségre ereszkedő Szentlélek és az imádkozó Isten Fia - titka.
Balról a sziklaparton angyalok állnak, ketten Jézus ruháját tartják: a vöröset, melyet János is visel, a vértanúságig menő emberség öltözetét, és a kéket, mely a mennyek ...
2021-01-10 21:11:51
Gondolatok Urunk megkeresztelkedésének ünnepén
... körvonalazódik. A próféta felsorolja az eljövendő tulajdonságait, hogy amikor eljön, mindenki felismerje: nem hangoskodik az utcákon, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki, betölti őt a Szentlélek, ő az, akit Isten kiválaszt. Jézusban nemcsak stimmelnek ezek a látomások, hanem kezdettől fogva magára érti és veszi ezeket.

2. Valóban... Isten nem személyválogató... (...
2021-01-10 21:07:39
Az igazi nagyság felé
... értelmetlenséget látnak. Keresztelő János tudta és hangsúlyozta, hogy nem ő a Messiás, és arra sem méltó, hogy a saruszíját megoldja. Ő csak vízzel keresztel, utána jön majd az, aki Szentlélekkel fog keresztelni. Az Úr Jézusnak nem volt szüksége arra, hogy felvegye a keresztséget, mégis megtette: egy lett közülünk, vállalta az emberi sorsot azért, hogy segítsen embernek lennünk. M...
2021-01-10 13:54:50
2021. január 10. – Vasárnap, Urunk megkeresztelkedése
... által. Ő a mindenség Ura.
Ti tudjátok, hogy mi minden történt Galileától egész Judeáig attól kezdve, hogy János hirdette a keresztséget: Hogyan kente fel az Isten a názáreti Jézust Szentlélekkel és hatalommal. Ő pedig, amerre csak járt, jótetteket vitt végbe, és meggyógyított minden ördögtől megszállottat, mert vele volt az Isten."
vagy
SZENTLECKE Szent János ...
2021-01-10 13:46:56
1 2 3 ...............543 544 .......815 816 ........1086 1087 1088 
Címkék: Székely János, Gondolatok Urunk, Horváth István Sándor, Isten Fia, Keresztelő János, Jézust Szentlélekkel, SZENTLECKE Szent János, igazi nagyság, földön végigsöprő, vigasztaló szavak, testiség bűnét, ember elkövet, testén kívül, tulajdon teste, bennetek lakó, örök Isten, idők jelei&#8221, jele annak, nyugalom helyére, világ teremtése, hetedik nappal, istengyermekség lelkületét, alázatos emberségre, imádkozó Isten, sziklaparton angyalok, vértanúságig menő, próféta felsorolja, eljövendő tulajdonságait, pislákoló mécsbelet, saruszíját megoldja, lett közülünk, emberi sorsot, názáreti Jézust, értelmetlenséget, istengyermekség, személyválogató, megkísértettek, körvonalazódik, tulajdonságait, váltságdíjatok, egyszülöttjét, megszállottat, meggyógyított, hitetlenekhez, szentháromság, szentlélekkel, foglalkoztat, befejeződtek, csatlakoztak, hangsúlyozta, sziklaparton, dicsőítsétek, keresztséget, hallgatnátok, vértanúságig, megpcsételve, ugyanazoknak, buzdítsátok, tanítványok, keresztelni, testetekben, rendelkezik,
© 2013 TVN.HU Kft.