Belépés
Megismertem a paradoxont :...
... :" Megismertem a paradoxont : ha fájdalomig szeretek , a fájdalom eltűnik és csak szeretet marad ." Szent Pió atya pedig így fogalmazott :" Szeressük a fájdalmat ! Aki nem szenvedett , annak nincsenek erős érzelmei , szívéből hiányzik a gyengédség , lelkéből a távlatok. Miért a fájdalom? Azért , hogy a föld elhalványuljon , az ég pedig ragyogjon!" Az ember ...
2021-03-03 11:00:22
A Via Dolorosán – a Szent Sír fényéig 2019. április 19
... elhagyta az Istent, mert félelemből elmulasztottam átadni a hitemet." Csak ennyit válaszoltam: ,,Akkor most te érte és helyette vidd a keresztet, Krisztus a te fiadért is szenvedett ezen az úton."
A Szent Sír-bazilika két szent helyet is magába foglal. A Golgota hegyét és Jézus sírját. A két évezred alatt többször átépített és hozzáépített épületrészek miatt ...
2021-02-27 21:33:27
A szenvedő Messiás
... Pedig maga Jézus mondta, hogy ha figyelmesen olvasnák, akkor elhinnék, hogy ő az a Messiás, akiről a Ószövetség beszélt. Krisztus az ,,Írások szerint" szenvedett. Az Ézs 53 pedig az ő szenvedésének a nagy fejezete. Csakhogy a zsidók nem akarják elismerni, hogy az Ézs 53 az ő Messiásukról szól. Talán Ézsaiás próféta Istennek ez a szenvedő szolgája, mo...
2021-02-23 22:11:38
Ferenc pápa meglátogatta Edith Bruck
... vértanúvá lett nép iránt, és őszintén megismételjem szívből jövő szavaimat, melyeket a Jad Vasemben mondtam el, és melyeket elmondok minden olyan embernek, aki Önhöz hasonlóan sokat szenvedett: »Bocsáss meg, Uram, az egész emberiség nevében kérem!«"
A szentszéki sajtószolgálat közölte, hogy beszélgettek a láger poklának tapasztalatairól, valamint korunk félelm...
2021-02-23 10:11:20
A könyv tündére 14. ........
... szálltak,
emberek hullottak,
melegben is fáztak.
Szörnyű járványokat
szórtak a világra,
Fekete varjú ült
minden élő ágra.
A közeli ország
már nagyon szenvedett,
királya épp ezért
sereget szervezett.
Háborúzni készült
a rút banya ellen,
egy hős volt a király,
egy igazi jellem.
Ám a csapatában
nem akadt ...
2021-02-13 11:52:59
Mai napi mosoly!
... vicced


Két barátnő hosszú idő után találkozik az utcán.
- Hallom, meghalt a férjed.
- Képzeld! Alig tíz nappal az esküvőnk után.
- Szegény! De legalább nem szenvedett sokat.

Egy skót elmegy látogatóba a barátjához és csodálkozva látja, hogy az házának falépcsőiből minden második lépcsőfokot lefűrészelte.
- Mi az? - kérdezi álmélkodva...
2021-02-05 08:37:53
Nőttön nő
Nőttön nő

Lázad sorsa ellen
mindenütt a nép.
- Ő nem lázadozva
adta életét,
s míg keresztre menve
szenvedett sokat,
tudta: nem hiába
lesz az áldozat.

Azért halt meg értem
Ő, A LEGNAGYOBB,
hogy én ne maradjak
annak, ki vagyok.
Győzelemre vágyjam,
mert van győzelem
bűnökön, halálon,
kísértések...
2021-02-03 21:59:05
Urunk bemutatása Gyertyaszentelő Boldogasszony 02.02
... karolta fel. Ezért minden tekintetben hasonlóvá kellett válnia testvéreihez, hogy irgalmas és Istenhez hűséges főpap legyen, és levezekelje a nép bűneit.
Mivel ő maga is kísértést szenvedett, tud segíteni azokon, akik kísértésekkel küzdenek.
Ez az Isten igéje. Zsid 2,14-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Simeon meglátta a Szabadítót, a Messiást.
Am...
2021-02-02 11:14:25
Szent József példájának követésére buzdítanak a horvát .....
... szégyenben és az éhségben, a gyengeségben, a kísértésben és minden másban." Szent Ferenc evangéliumi módon tekint testvéreire, bárányoknak nevezi őket, akikért Pásztoruk oly sokat szenvedett - emelik ki a horvát püspökök. - Jézus első tanítványaihoz hasonlítja őket, mert ők is bárányok módjára követték a Pásztort minden nehézség közepette.
Az Istennek szente...
2021-02-01 18:41:23
5. lett a magyar csapat a Kézilabda V.B.-én
A sírból hozta vissza a vb-negyeddöntőt a kézilabda válogatott, de csodát nem tudott tenni
A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35-32-es vereséget szenvedett Franciaország ellen az Egyiptormban zajló kézilabda-világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárja a tornát.
Eredmé...
2021-01-28 09:30:26
1 2 3 ...................924 925 .........1387 1388 ..........1848 1849 1850 
Címkék: Szent Sír, Edith Bruck, Gyertyaszentelő Boldogasszony, Szent József, Kézilabda, Szent Pió, Szent Sír-bazilika, Talán Ézsaiás, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szent Ferenc, szenvedő Messiás, könyv tündére, magyar csapat, fájdalom eltűnik, föld elhalványuljon, nagy fejezete, szenvedő szolgája, egész emberiség, szentszéki sajtószolgálat, láger poklának, közeli ország, igazi jellem, esküvőnk után, skót elmegy, házának falépcsőiből, horvát püspökök, sírból hozta, kézilabda válogatott, ötödik helyen, tapasztalatairól, negyeddöntőjében, gyertyaszentelő, elmulasztottam, sajtószolgálat, tanítványaihoz, világbajnokság, elhalványuljon, szenvedésének, kísértésekkel, boldogasszony, megismételjem, franciaország, hozzáépített, testvéreihez, messiásukról, épületrészek, beszélgettek, falépcsőiből, lefűrészelte, egyiptormban, meglátogatta, negyeddöntőt, gyengeségben, hosszabbítás, levezekelje, megismertem, csodálkozva, járványokat, tekintetben, fogalmazott, bárányoknak, testvéreire, szereplését, evangéliumi, kísértésben, lépcsőfokot, válaszoltam,
© 2013 TVN.HU Kft.