Belépés
Koronavírus - Kötelező tesztelést vagy karantént vezethet be a külföldiek számára Szerbia
...
Éppen ezért a járvány kezelésével megbízott válságstáb közölte: Belgrád azt fontolgatja, hogy a bizonyos országokból érkező külföldiek számára hamarosan kötelezővé tenné a negatív koronavírusteszt felmutatását a határon, vagy a kéthetes hatósági karantént, hogy megakadályozza a vírus újbóli behurcolását. A testület egyelőre nem említette, hogy mely országok állampolgárait éri...
2020-08-12 11:21:56
Szakember: stabil a hazai csemegekukorica termelés és feldolgozás
...
Pereczes János az Irrifarm Kft. Kaba és Nádudvar közötti kukoricaföldjén tartott tájékoztatón azt mondta, az idén mintegy 28 ezer hektáron termelnek csemegekukoricát Magyarországon, a várható termésmennyiség elérheti az 500 ezer tonnát. A hazai termelés kétharmada koncentrálódik a Hajdúságba - fűzte hozzá.
A szakember arról tájékoztatott, hogy a korai fajtákkal elindult ...
2020-08-12 07:17:55
Koronavírus - Az EU 128 millió euró finanszírozást nyújt 23 új kutatási projekt számára
... finanszírozásra kiválasztott 23 projekt 40 ország 347 kutatócsoportjának részvételével valósul meg. Harmincnégy résztvevő 16 unión kívüli országot - Bosznia-Hercegovina, Izrael, Norvégia, Svájc, Szerbia és Törökország, valamint Argentína, Ausztrália, Brazília, Dél-Afrika, az Egyesült Államok, Gabon, India, Kolumbia, Kongó és Korea - képvisel.
A finanszírozásban részesülő kut...
2020-08-12 07:10:14
Megalakult az új szerb parlament
... a 250 helyből 188 jutott a legnagyobb szerb pártnak, az Aleksandar Vucic vezette Szerb Haladó Pártnak (SNS). Ez 21-gyel több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges. A balközép Szerbiai Szocialista Párt (SPS) 32 mandátummal, az Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó Győzelem Szerbiának elnevezésű listája pedig 11 mandátummal rendelkezik.
A képvise...
2020-08-03 12:02:23
Szijjártó: Pásztor István megérdemli a kinevezést!
...
A tárcavezető azt írta, sok kompromisszum és még több munka vezetett odáig, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai a gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át.
Soha nem voltak ilyen jók a kapcsolataink, mint most, és ennek nemcsak a két ország a haszonélvezője, hanem mindenekelőtt a vajdasági magyar közösség - emelte ki.
"A magunk részéről mindent megteszü...
2020-08-01 15:51:47
Megalakult a vajdasági tartományi parlament
... Szerbiában. Mindhárom szinten a Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a legtöbb szavazatot. A 120 tagú vajdasági tartományi képviselőházban így a SNS-nek 76 képviselője lett. A második helyen a Szerbiai Szocialista Párt végzett, a szocialisták 13 politikusa ülhetett be pénteken a képviselői padsorokba.
A harmadik legerősebb pártnak a VMSZ bizonyult, az eddigi hat helyett 11 po...
2020-07-31 13:03:07
Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját
... tájékoztatás szerint a listán jelenleg Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay szerepel. A listáról két héttel ezelőtt Montenegró és Szerbia, csütörtökön Algéria került le.
A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik - közölték.
Andorra, Monaco...
2020-07-30 16:31:54
Illegális bevándorlás - Továbbra is segítik a magyar rendőrök Szerbia és Észak-Macedónia határőrizetét
...
A közleményben kiemelték: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza a Magyarországra, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és f...
2020-07-20 16:32:50
Koronavírus - Enyhén mérséklődött a koronavírus terjedése Ukrajnában
... aktív koronavírusos betegig. Így az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint "zöld zónába" tartozik jelenleg Magyarország, valamint Törökország, Egyiptom, Albánia, Bu...
2020-07-19 12:52:04
Koronavírus - Jelentősen visszaesett a montenegrói idegenforgalom az idén
... újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 461-re nőtt. Mivel a kormány rendeletének értelmében szabadtéren és zárt térben sem tartózkodhatnak tíznél többen egy helyen, Szerbia több városában bezártak a medencék, a piacok és a templomok.
Koszovóban az utóbbi 24 órában 5472-ről 5617-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnapra hattal, 130-ra...
2020-07-19 09:11:14
1 2 3 .................428 429 .........643 644 .........856 857 858 
Címkék: Pásztor István, Pereczes János, Irrifarm Kft, Egyesült Államok, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Pártnak, Szerbiai Szocialista Párt, Aleksandar Sapic, Győzelem Szerbiának, Szerb Haladó Párt, Európai Unió, külföldiek számára, hazai csemegekukorica, vajdasági tartományi, járványügyi szempontból, magyar rendőrök, koronavírus terjedése, montenegrói idegenforgalom, járvány kezelésével, bizonyos országokból, negatív koronavírusteszt, kéthetes hatósági, vírus újbóli, testület egyelőre, idén mintegy, várható termésmennyiség, hazai termelés, szakember arról, korai fajtákkal, finanszírozásban részesülő, legnagyobb szerb, kétharmados többséghez, balközép Szerbiai, gyűlölködésből történelmi, vajdasági magyar, magunk részéről, legtöbb szavazatot, második helyen, képviselői padsorokba, harmadik legerősebb, listán jelenleg, unió akkor, közleményben kiemelték, magyar rendőrség, illegális migránsokat, nyugat-balkáni országoknak, jogellenes határátlépések, halottak száma, kormány rendeletének, azonosított fertőzöttek,
© 2013 TVN.HU Kft.