Belépés
Megnyitott a Mol első szerbiai üzemanyag-terminálját
... és kiemelte, hogy a projekt az ellátásbiztonság növelése mellett a piaci versenyt is erősíti, ami a végső felhasználók érdeke is. A befektetés szavai szerint bizonyítja, hogy Szerbia politikai és gazdasági szempontból is stabil ország, amelybe komoly cégek fektetnek be.
Ante Aralica, a Mol Serbia vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta, a beruházás célja, hogy a közvet...
2019-09-17 16:11:31
Jelentős csapást mért a szerb gazdaságra a koszovóiak büntetővámja
... Szerbiából Koszovóba irányuló kivitel 500 millió eurót (163,8 milliárd forint) tett ki úgy, hogy decemberben már nem tudtak a szerbiai cégek Koszovóba szállítani.
A büntetővám bevezetése politikai következményekkel is járt, ugyanis megszakadt a Szerbia és Koszovó között 2013-ban megkezdett párbeszéd, amelynek célja a két ország kapcsolatának a rendezése. A viszony normalizál...
2019-08-22 19:04:30
Tusványos - Semjén: A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket
... Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kijelentette: Szerbiában a magyarság olyan közösség, amelyre felnéznek a teljesítménye, a szülőföldhöz való ragaszkodása miatt, és jó ideje már nem tekintik politikai, biztonsági kockázatnak a magyar közösséget. Emlékeztetett rá: ez azért nagyon jó hír, mert a magyarok és a szerbek legutóbb Hunyadi János 1456-os nándorfehérvári diadala idején harcolt...
2019-07-26 13:12:13
Politikai trükknek nevezte a koszovói kormányfő lemondását Aleksandar Vucic
... további csorbulását jelentené, és a helyzetük az eddigieknél is nehezebb lenne. A szerb kisebbségnek tíz garantált hely jár a koszovói parlamentben, de Szerbia szerint hozhatók olyan politikai döntések az albánok részéről, amelyek megfelelő támogatottság mellett a szerbek kizárását jelenthetnék.
Aleksandar Vucic úgy vélte, az előrehozott választásokra történő készülődés továb...
2019-07-20 19:42:04
Alapkamatot csökkentett a szerb jegybank
...
Júliusban 15 hónap után csökkentette az alapkamatot a szerb központi bank.
A csütörtöki közlemény szerint a döntéshozatalkor figyelembe vették az inflációs előrejelzéseket, valamint az inflációt befolyásoló tényezőket. Az infláció hat éve szoros ellenőrzés alatt áll, és májusban az évközi infláció már 2,2 százalékra csökkent.
Az előrejelzések egy-két évre előre is ...
2019-07-11 17:21:20
Pristina kitiltotta a szerbiai hivatalos személyeket Koszovó területéről
... szerb és a koszovói elnöknek hétfőn kellett volna tárgyalóasztalhoz ülnie, hogy a kapcsolat rendezéséről tárgyaljon, a találkozót azonban lemondták.
Jetlir Zyberaj szerint Belgrád politikai céljainak elérése érdekében "kényszerítette" arra a koszovói szerbeket, hogy zárják be üzleteiket.
Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, de Belgrád ezt azóta sem h...
2019-07-04 12:32:41
Március 15. - Miniszterelnökség: világszerte megünneplik március 15-ét a magyar közösségek
... által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a rendhagyó történelemórák, előadások és ünnepségek már a hétvégén megkezdődtek és a héten is folytatódnak. Egyházak, helyi politikai és civil szervezetek, magyar iskolák, nagykövetségek vállalják magukra az események szervezését, amelyekben aktívan részt vesz a Petőfi Sándor-program 72 és a Kőrösi Csoma Sándor-program 140...
2019-03-14 09:31:12
Újabb vállalkozások jöttek létre a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében
... látható, hogy a program eredményei a jövőbe mutatnak és példaként szolgálnak. A gazdaságfejlesztési program megélhetést és megmaradást biztosít a vajdasági magyar családoknak, és ez nemzetpolitikai és gazdasági kérdés egyben - jelentette ki.
A tárcavezető a magyarkanizsai mézüzem átadásakor kiemelte, hogy "a magyar-magyar kapcsolatokat az egymás iránti felelősségvállalás jel...
2019-03-12 13:57:38
Bemutatkozott a 2020 Trubadúrjai kulturális, zenei projekt Brüsszelben
... identitásválság közepette. A mély gyökerekkel rendelkező, sokszínű kultúrából, hagyományokból építkező európai világzene ugyanis Európa-szerte mindig is segítette az embereket a túlélésben nehéz politikai helyzetek, válságok, háborúk idején, vagy személyes sorsuk alakulása során.
"A helyzet nem sokat változott, ezért ismét a zenét hívjuk segítségül" - fogalmazott Vajda Violet...
2019-03-01 18:42:33
Ismét előrehozott választást írhatnak ki Szerbiában
... senki sem indulna. Ám egyrészt a kormánypárti politikusok feltételezhetően ezt is úgy tudnák kommunikálni, hogy az inkább az ő malmukra hajtaná a vizet, másrészt néhány ellenzéki vezető politikai hiúságból nem tudná elviselni, hogy ne vegyen részt egy ilyen megmérettetésen, így várhatóan nem kell bojkottra számítani.
2000 óta, azaz azt követően, hogy az ellenzéki tüntetések u...
2019-01-21 15:01:42
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Aleksandar Vucic, Ante Aralica, Szerbiából Koszovóba, Magyar Szövetség, Hunyadi János, Jetlir Zyberaj, Petőfi Sándor-program, Kőrösi Csoma Sándor-program, Vajda Violet, szerb gazdaságra, koszovóiak büntetővámja, magyar állam, külhoni magyar, koszovói kormányfő, szerb jegybank, szerbiai hivatalos, magyar közösségek, magyar kormány, 2020 Trubadúrjai, ellátásbiztonság növelése, piaci versenyt, végső felhasználók, befektetés szavai, közlemény szerint, beruházás célja, szerbiai cégek, büntetővám bevezetése, viszony normalizál, magyarság olyan, szülőföldhöz való, magyar közösséget, szerbek legutóbb, szerb kisebbségnek, koszovói parlamentben, albánok részéről, szerbek kizárását, előrehozott választásokra, szerb központi, csütörtöki közlemény, döntéshozatalkor figyelembe, inflációs előrejelzéseket, inflációt befolyásoló, évközi infláció, előrejelzések egy-két, koszovói elnöknek, kapcsolat rendezéséről, találkozót azonban, koszovói szerbeket, rendhagyó történelemórák, hétvégén megkezdődtek,
© 2013 TVN.HU Kft.