Belépés
Uniós vezetők: a legfőbb prioritás a mindenki számára kedvező egyezség a költségvetésről
... álljon az Európai Unió tagállamai számára.

A politikusok abban is megegyeztek, hogy az Európai Parlament a "lehető leggyorsabban" szavaz a saját források rendszeréről szóló határozatról. Miután a határozatot a tanács hivatalosan elfogadta, a tagállamoknak ezt alkotmányos eljárásaiknak megfelelően törvénybe kell iktatniuk. A többéves pénzügyi keretben szereplő ágazati pr...
2020-07-29 19:13:22
Koronavírus - Gulyás: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról
...
Gulyás Gergely az uniós hitelcsomagról szóló határozat elfogadásáról hangsúlyozta: a parlament döntését csak a parlament tudja felülírni. Tehát ha határozatban szabott feltételektől az állam- és kormányfői csúcson a miniszterelnök el kívánna térni, akkor a parlament elé kell visszahozni a megállapodást.
Itt valójában az Európai Unió vesz fel hitelt, de hitelképességéhez...
2020-07-14 22:53:18
A kínai-orosz stratégiai kapcsolatok erősítését szorgalmazta a kínai elnök Putyinnal folytatott telefonbeszélge
... közösen álljanak ki a hegemónia és az unilateralizmus ellen. Egy nappal korábban a két ország az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) megvétózta a Szíriának szánt humanitárius segélyről szóló határozatot.
A SCMP rámutat: Hszi és Putyin ezt megelőzően utoljára májusban egyeztetett, egyes megfigyelők pedig enyhe változásokat érzékeltek a kínai-orosz kapcsolatokban. A múlt héten Oro...
2020-07-09 12:01:55
Mol-INA-ügy - Bemutatták a Mol Nyrt. kivásárlására készült mélyelemzést az INA horvát olajipari vállalatból
... Horvátországnak a vesztegetésre, valamint a 2003-as részvényesi megállapodás állítólagos megszegésének megállapítására vonatkozó valamennyi kérelmét elutasította.
A döntőbírósági határozat után Plenkovic 2016. december 24-én rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a horvát állam kivásárolja a Mol Nyrt. részesedését az INA-ból.
A kabinet 2019. augusztus 1-jén dö...
2020-06-10 13:32:42
Koronavírus - Romániában a miniszterelnök veszi át a járványügyi operatív törzs vezetését
... ígérte, hogy a veszélyhelyzetek kezeléséről szóló sürgősségi kormányrendelet módosításánál figyelembe veszik az alkotmánybíróság szerdai - később, az indoklás közzétételekor hatályba lépő - határozatát, amely szerint az operatív törzs nem korlátozhatja az alkotmányos szabadságjogokat.
Romániában a csütörtöki jelentés szerint az utóbbi 24 órában minden korábbinál több, 1092 ko...
2020-05-14 12:52:54
Megoszlanak a vélemények a Netanjahu kormányalakítását engedélyező bírósági döntésről Izraelben
... Facebook-bejegyzésében szintén annak a véleményének adott hangot, hogy korrupciós vádlott nem alakíthat kormányt, és csalódást keltőnek nevezte a bíróság döntését. Azt is kifogásolta, hogy a határozat szerinte nem nyújt elég garanciát a Netanjahu bűnügyi vádlotti helyzetéből adódó összeférhetetlenség kizárására.
Ido Baum a Háárec című újság hasábjain úgy vélekedett, hogy nem ...
2020-05-07 09:41:12
Izrael szerint Irán műholdprogramja a ballisztikus rakétaprogram leplezését szolgálja
... Gárda katonai műholdakkal végzett kísérleteit"- hangsúlyozta közleményében az izraeli külügyminisztérium.


A szerdai műholdindítás megszegte az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát és Irán nemzetközi közösségnek tett kötelezettségvállalásait - állította az izraeli közlemény.
Izrael felszólította a nemzetközi közösséget, hogy további szankciókat léptessen é...
2020-04-22 17:08:14
Koronavírus - A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
... családok és intézmények segítésére mintegy 30 millió forintot adományozott, valamint 55 családnak tárgyi adományokkal segített.
Az elnökség, a kuratórium és a felügyelőbizottság határozatai szerint a szolgálat átvállalja 33 hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermek műtéti költségeit több mint kilencmillió forint értékben, negyvenkét számítógéppel segít...
2020-04-08 16:12:14
Koronavírus - Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak
... edzőtáborokban jártak, majd azt követően 14 napra karanténba vonultak. A fertőzöttek között van a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid.
A MÚSZ határozata szerint április 15-ig felfüggesztik a keretedzéseket, illetve kötelezik a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére.
A határidőt megelőzően a válogatott keretta...
2020-04-01 20:44:02
Koronavírus - Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben
... ultimátumokat, és nem volt hajlandó meghatározni azt az időpontot, amikor szavaznának a házelnöki tisztség betöltéséről. A bíróság ezek után legkésőbb szerdáig kötelezte erre. Az öt bíró egyhangú határozata szerint szükséges a beavatkozásuk, különben veszélybe kerülnének a parlamenti demokratikus rendszer alapjai.
A Kék-fehér párt és a mögötte felsorakozott - az eddigi kormá...
2020-03-24 09:02:09
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, Európai Unió, Európai Parlament, Gulyás Gergely, ENSZ Biztonsági Tanácsában, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Richárd, Horváth Dávid, legfőbb prioritás, mindenki számára, kormány szerdai, rendezvényeket érintő, kínai-orosz stratégiai, kínai elnök, miniszterelnök veszi, járványügyi operatív, ballisztikus rakétaprogram, járvány idején, külföldről hazatért, politikusok abban, saját források, tanács hivatalosan, többéves pénzügyi, uniós hitelcsomagról, parlament döntését, parlament tudja, unilateralizmus ellen, nappal korábban, kínai-orosz kapcsolatokban, múlt héten, 2003-as részvényesi, döntőbírósági határozat, horvát állam, kabinet 2019, veszélyhelyzetek kezeléséről, alkotmánybíróság szerdai, indoklás közzétételekor, operatív törzs, alkotmányos szabadságjogokat, csütörtöki jelentés, véleményének adott, bíróság döntését, határozat szerinte, szerdai műholdindítás, izraeli közlemény, nemzetközi közösséget, szolgálat átvállalja,
© 2013 TVN.HU Kft.