Belépés
Szakértő: háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét
...
A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában hozzátette: úgy látszik, hogy Oroszország harminc év után felmondja a Ronald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet államfő által kötött megállapodást.
Elmondta: tény, hogy Oroszország a megállapodás szerint túl nagy hatótávolságú fegyvert állított fel.
A kihelyezett SSC-8 típusú rakétarendszernek 2...
2018-12-06 08:51:15
Szijjártó: Magyarország növeli afganisztáni és koszovói szerepvállalását
...
A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos ülését követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, Magyarország készen áll arra, hogy további szerepet vállaljon Koszovó stabilitásának javításában. Jelenleg 398 magyar katona szolgál a balkáni országban, Magyarország a jövő nyárig legalább 60 fővel kívánja növelni az ott állomásozó kato...
2018-12-05 15:11:39
KMKF-munkacsoport - Napirenden a Minority SafePack
...
A közlés szerint az ülésen Illésfalvi Péter hadtörténész (HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum) Katonai hőskultusz a XX. századi Magyarországon című előadásában átfogóan bemutatta az emlékápolást, és kitért a hagyományőrző szervezetek szerepvállalására az államhatárokon belül és kívül.
Maruzs Roland alezredes (HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum) egy, a jelenlegi kutatások f...
2018-12-05 14:32:39
Szijjártó: Magyarország figyelemmel követi Ukrajna kisebbségeket érintő politikáját
...
A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminiszterei kétnapos ülésének első munkanapja szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: mindaddig, amíg Ukrajna nem hagy fel a magyar nemzeti közösség jogainak szisztematikus csorbításával, addig Magyarország nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság üléseinek megrendezéséhez.
"Nagy a nyomás rajtunk, hogy...
2018-12-04 17:53:01
MSZP: a kormánynak nincs igazi nőpolitikája
...
A Nők a politikában című tanácskozáson Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője azt mondta, Magyarországon ma olyan hatalom van, amely rombolja a társadalom közös értékeit. A mostani hatalom azt gondolja a nőkről, hogy a konyhában van a helyük, meg igen gyakran a szülőszobában és nincs rájuk szükség a közéletben - tette hozzá.
Az MSZP küzd ez ellen, természetesnek ...
2018-12-04 12:52:26
Krónika 8. rész (egyházak jogállása)
...
Államtitkári expozé
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára expozéjában rámutatott: a javaslat összhangot kíván teremteni az alaptörvény ötödik módosításával, és le kívánja zárni azokat a nyitott szabályozási kérdéseket, amelyek a jelenleg hatályos szabályozás kapcsán hazai és nemzetközi fórumokon felmerültek. Az előterjesztés hosszú távon megoldást kínál a lelkii...
2018-11-28 16:52:42
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartan
...
Mint a találkozó után magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a tárgyaláson leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert migrációra inspirál, ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.
Az ENSZ-csomag elköveti ugyanazt a bűnt, amelyet az Európai Unió követett el a kötelező kvótákkal: gyakorlatilag meghívással ér fel -...
2018-11-28 16:12:47
Kercsi incidens - Mike Pompeo: Washington elítéli Oroszország agresszív akcióját
...
Az amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: az amerikai kormány azt követeli Moszkvától, hogy "szolgáltassa vissza a foglyul ejtett ukrán hajókat és legénységüket, tartsa tiszteletben Ukrajna szuverenitását és területi sérthetetlenségét a nemzetközileg elismert határok között, beleértve az ukrajnai fennhatóságú vizeket is".
Mike Pompeo közleménye felszólította Orosz...
2018-11-27 07:04:23
MMA-közgyűlés - Vashegyi György: szeptembertől száz ösztöndíjas kezdhette meg munkáját
... művészeti tevékenységük is. Elmondta: hosszabb távú céljuk egyebek mellett az, hogy kiállításokat, koncerteket, előadásokat és könyvbemutatókat is szervezzenek.
Az MMA kulturális szerepvállalásai közül kiemelte az Arany János-év kapcsán elindult Hallgatni Aranyt! elnevezésű projektet. A 2018 nyarán indult népszerűsítő országjáráson mintegy kétezer középiskolás ismerkedett meg...
2018-11-22 13:49:47
Mátyás király-emlékév - Több mint 150 helyszínen rendeztek programokat
...
Csibi Krisztina, a program lebonyolításáért felelős Magyarság Háza igazgatója a Magyar Nemzeti Levéltárban (MNL) tartott, hétfői sajtótájékoztatón felidézte, hogy egy évvel ezelőtt bízta meg az intézményt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a sorozat lebonyolítására.
Ennek keretében az intézmény több szakmai szervezet segítségével koncertek, kiállítások, szính...
2018-11-19 13:08:21
1 2 3 .................56 57 .........84 85 ........111 112 113 
Címkék: Minority SafePack, Mike Pompeo, Vashegyi György, Ronald Reagan, Mihail Gorbacsov, Illésfalvi Péter, Hadtörténeti Intézet, Maruzs Roland, NATO-Ukrajna Bizottság, Tóth Bertalan, Orbán Balázs, Európai Unió, Arany János-év, Hallgatni Aranyt, Csibi Krisztina, Magyarság Háza, Magyar Nemzeti Levéltárban, Potápi Árpád János, amerikai-orosz ellentét, kormánynak nincs, globális migrációs, megállapodás szerint, kihelyezett SSC-8, balkáni országban, jövő nyárig, közlés szerint, ülésen Illésfalvi, hagyományőrző szervezetek, államhatárokon belül, jelenlegi kutatások, magyar nemzeti, nyomás rajtunk, politikában című, társadalom közös, mostani hatalom, javaslat összhangot, alaptörvény ötödik, nyitott szabályozási, jelenleg hatályos, előterjesztés hosszú, találkozó után, tárgyaláson leszögezte, csomag teljes, folyamatok megállítását, kötelező kvótákkal, amerikai diplomácia, amerikai kormány, foglyul ejtett, nemzetközileg elismert, ukrajnai fennhatóságú, 2018 nyarán, program lebonyolításáért, évvel ezelőtt,
© 2013 TVN.HU Kft.