Belépés
Igenaptár Január 9.
... Szent János apostol első leveléből
Ha szeretjük egymást, Isten bennünk él.
Szeretteim!
Ha az Isten úgy szeretett minket, (hogy egyszülött Fiát adta értünk), nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten és a szeretete tökéletes lesz bennünk.
Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a ...
2019-01-09 18:25:57
Aranyosi Ervin: Szeretetre vágyunk
... megmaradni!
Hisszük a Földön minden élő vágya
hogy a szeretetet mind-mind megtalálja.
S mind azt hiszi, hogy harcolni kell érte,
pedig csak érzést kell adni cserébe!
Szeretnünk kell, mert erről szól az élet,
s ha szívedet másokkal elcseréled,
megleled majd a világ legszebb kincsét,
s lenyomhatod a mennyország kilincsét!
http://ver...
2018-12-06 09:31:38
Pilinszky János: Advent
... kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés"; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakada...
2018-12-03 19:12:39
Advent
... kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés"; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakada...
2018-12-02 16:15:26
A szeretet törvénye
... 4:16), amikor tehát a tanítványai elé tárta parancsolatait (Jn 13:34-35), Jézus egyszerűen megerősítette az Atyától eredő szeretet törvényét (Jn 3:16). Ezek szerint nem csupán úgy kell szeretnünk egymást, mint önmagunkat, hanem úgy, ahogyan Jézus szeret!

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan,...
2018-11-06 11:17:02
Sárhelyi Erika: Szonett a szerelemért....
... nem éltem,
s lel...
2018-11-05 19:51:22
Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek
"Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."

Tom Bodett


...
2018-10-18 09:18:36
Szeretet
..."A Biblia szerint szeretnünk kell az embereket, méghozzá nem csupán egy érzelmi, vagy eszményi értelemben, hanem annyira kell szeretnünk őket, hogy ne legyünk rájuk irigyek."

- Francis Schaeffer -...
2018-10-14 11:22:15
Bölcs Alfonz: Rózsák rózsája
... óvó két kezeddel,
Kövér bűntől bűzlik minden ember,
Aki vétkeinket megbocsátja,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek hölgye, királyok királya.
Nagyon kell szeretnünk és szolgálnunk,
Ne hagyj tovább sűrű bűnben járnunk,
Segíts, hogy imádra nyíljon szájunk,
Dicsérjen a megtértek imája,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek höl...
2018-10-08 16:35:47
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben
... napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek so...
2018-10-04 07:54:20
1 2 3 .....................65 66 ...........98 99 ..........129 130 131 
Címkék: Igenaptár Január, Aranyosi Ervin, Pilinszky János, Sárhelyi Erika, Bölcs Alfonz, Szent János, Francis Schaeffer, Assisi Szent Ferenc, szeretet törvénye, földi boldogsághoz, következők kellenek, állatok világnapját, szeretete tökéletes, szeretetet mind-mind, világ legszebb, mennyország kilincsét, ismerősben születhet, szeretet türelmes, szeretet jóságos, megtértek imája, rendalapító Assisi, legenda szerint, állatok nyelvét, végeérhetetlenül, haszonelvűségnek, parancsolatait, beteljesíteni, reménykednünk, megerősítette, megérkeznünk, ellenkezőleg, boldogsághoz, beszélgetett, esztendőben, rendalapító, szeretetben, hazatalálni, hazaérkezni, lenyomhatod, mennyország, várakoznunk, szolgálnunk, tanítványai, szerelemért, tapintatlan, megbocsátja, világnapját, szeretetre, ismerősben, szeretnünk, meglepetés, lehetséges, vétkeinket, egyszülött, erőtlenebb, fölfedezni, következők, egyszerűen, csinálnunk, megtalálja, szeretetet, megmaradni, értelemben, elcseréled, önmagunkat, szeretteim, világnapon, kilincsét, körülvesz, élettelen, pilinszky,
© 2013 TVN.HU Kft.