Belépés
A magyar kultúra napja - Erkel Ferenc Bánk bánjának rendkívüli előadásával ünnepelnek Marosvásárhelyen
... nagytermében színpadra lép Molnár Levente, Pánczél Éva és Röser Orsolya Hajnalka, vezényel Szüts Apor. Az előadást Novák Péter rendezte.
A Népújság című Maros megyei napilap tudósítása szerint a székelyföldi származású Molnár Levente az előadásról szóló hétfőisajtótájékoztatón katartikus előadást ígért a közönségnek. A világhírű énekes úgy vélekedett: "a kultúra a nemzet immu...
2020-01-20 21:22:42
Balogh Norbert marad a Hull Citynél
... ez nagyon megviselte lelkileg -, és azóta sem léphetett pályára.
Kitért rá: a napi két tréni...
2020-01-20 21:12:28
PwC: a vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábbak
... elvesztéséből Ausztrália profitált, amelyre a kínai cégvezetők 45 százaléka tekint három legfontosabb növekedési piacának egyikeként, míg két évvel ezelőtt 9 százalékuk.
A vezérigazgatók szerint szervezetük növekedési kilátásait leginkább a kereskedelmi konfliktusok, a túlszabályozottság, és a bizonytalan gazdasági növekedés fenyegeti. A régióban a túlszabályozottság mellett...
2020-01-20 21:02:29
Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak a srebrenicai mészárlás áldozatainak családtagjai
... ha az enklávéban maradhatnak. Mindazonáltal nem volt tényszerű vita a túlélésük esélyeiről" - hangoztatták hétfőn az ügyvédek, teljesen önkényesnek nevezve a tavalyi ítéletet. Véleményük szerint mindez sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének 6-os cikkelyét, azaz a tisztességes tárgyaláshoz való jogot.
A Bosznia-Hercegovina keleti részén lévő Srebrenica 1993-tól az ENSZ vé...
2020-01-20 20:32:35
Venezuelai szlovének telepedtek haza Szlovéniába
... a lakhatási problémák megoldásában. A hazatérők közül sokan felsőfokú végzettséggel is rendelkeznek, és különböző korúak, a legfiatalabb 5 éves - mondta Belec.
A hivatal becslései szerint közel ezer szlovén élhet Venezuelában, elvileg valamennyien jogosultak a hazatelepülésre. Ehhez különböző feltételeknek kell azonban megfelelniük, egyebek között bizonyítaniuk kell szlovén s...
2020-01-20 20:22:36
Német sajtóértesülés: Merkel csak a márciusi EU-csúcs után döntene a Huawei szerepéről az 5G-fejlesztésekben
...
Az értesülések szerint a kormányfő a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőivel a napokban folytatott megbeszélésén arra kérte kollégáit, hogy várják be a márciusi EU-csúcsot a pártszövetség hivatalos álláspontjának kialakí...
2020-01-20 20:12:29
Katalán válság - Bírósági meghallgatásán a volt katalán rendőrfőnök tagadta beosztottjainak passzivitását az al
... hangsúlyozva, hogy jóval kisebb mértékű ellenállásra készültek, mint amivel azután találkoztak a szavazóhelyiségeknél.
Mint mondta, aznap 434 szavazóurnát foglaltak le, ami véleménye szerint azt mutatja, hogy igyekeztek érvényt szerezni a voksolás megakadályozására utasító bírósági végzésnek.
Megismételte korábbi kijelentését, miszerint napokkal a voksolás előtt közölte ...
2020-01-20 20:02:34
A Liga szenátorai megszavazták Matteo Salvini bíróság elé állítását
... jogának megvonására. A kormánypártok távol maradtak. A Liga jelen lévő öt szenátorával az FdI és a FI ugyancsak öt szenátora állt szemben e kérdésben, szavazategyenlőség a szenátus szabályai szerint a mentelmi jog megvonására szavazók akarata számít erősebbnek.
Salvini hangsúlyozta, hogy egyszer és mindenkorra le akarja zárni az ügyet, ezért kész bíróság elé állni. "A balolda...
2020-01-20 19:52:23
Palkovics László a közlekedésbiztonságról és a fenntartható közlekedésről egyeztetett Jean Todttal
... arról szól, hogy minél gyorsabban menjünk, a közlekedésbiztonság pedig arról, hogy ne legyenek halálos balesetek. De ez a kettő nem ellentétes egymással" - hangsúlyozta.
Véleménye szerint a figyelemfelkeltés a biztonságos autóversenyzéssel "átvihető a mindennapokba" a Forma-1-es "ikonok" segítségével.
Emlékeztetett arra, hogy az ENSZ-programhoz Magyarország júliusban c...
2020-01-20 19:42:32
Megkezdődött a balatoni nádaratás, de a tervezett mennyiséget évek óta nem érik el
... növényt a megújulása érdekében, de ezt évek óta nem tudták elérni. Az elmúlt négy télen 115, 132, 80, illetve legutóbb 67 hektárról sikerült csak learatni a nádat a tó körül a vízügy adatai szerint.
Az igazgató kifejtette, természetvédelmi előírás, hogy a jégről arassák a nádat a növény tövének védelme, a taposási károk megelőzése érdekében. Az idén csak a szárazföldön lévő n...
2020-01-20 19:32:46
1 2 3 ..............28370 .......42555 .......56739 56740 
Címkék: Erkel Ferenc Bánk, Balogh Norbert, Hull Citynél, Emberi Jogok Európai Bíróságához, Matteo Salvini, Palkovics László, Jean Todttal, Molnár Levente, Pánczél Éva, Röser Orsolya Hajnalka, Szüts Apor, Novák Péter, Emberi Jogok Európai Egyezményének, Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, ENSZ-programhoz Magyarország, magyar kultúra, vezérigazgatók minden, srebrenicai mészárlás, márciusi EU-csúcs, volt katalán, fenntartható közlekedésről, balatoni nádaratás, tervezett mennyiséget, előadást Novák, székelyföldi származású, előadásról szóló, világhírű énekes, nemzet immu, kínai cégvezetők, vezérigazgatók szerint, kereskedelmi konfliktusok, bizonytalan gazdasági, enklávéban maradhatnak, túlélésük esélyeiről, tavalyi ítéletet, tisztességes tárgyaláshoz, lakhatási problémák, hazatérők közül, hivatal becslései, értesülések szerint, bajor testvérpárt, napokban folytatott, márciusi EU-csúcsot, pártszövetség hivatalos, voksolás megakadályozására, voksolás előtt, kormánypártok távol,
© 2013 TVN.HU Kft.