Belépés
"Minden reggel meg kell születnünk
... oszlik az álom és az öntudatlanság - és megint föltámadunk.

Az éjszakából ki kell jönni. Tudatosan! Meg kell születnünk minden reggel. És ez nem megy "magától". Kell valamiféle szertartás. Ez lehet egy zuhany, fürdés, légzőgyakorlat, kávézás, lehet valami reggeli mozgás is, esetleg egy bizakodó gondolat, amit az ember még nehéz helyzetekben is átélhet.

Ez azé...
2023-01-30 08:15:14
Rejtélyes helyek a világon, ahol hátborzongató dolgok történ

REJTÉLYES HELYEK A VILÁGON, AHOL HÁTBORZONGATÓ DOLGOK TÖRTÉNNEK

FOTÓK, VIDEÓKBolygónkon a gravitáció Newton által felfedezett törvényei ...
2023-01-29 19:00:43
Nem számít az ígéret. Nem számít a szertartás, a templom
Nem számít az ígéret. Nem számít a szertartás, a templomi harang, a szent ígérgetés. Tudod, mi számít? Hogy kávét főzöl neki. Hogy megmosod a hátát, és simogatod a hasát, mikor beteg. A valódi szent eskü nem a poros frázis, hanem az esti összebújás csókja, mikor egymás karjában alszotok el. A reggel, mikor simogatva ébreszted.
Az összetartozást nem egy aranykarika adja, hanem ...
2023-01-21 08:57:04
Adventi gondolatok 2022
... tényleg így kell a hitünk gyakorlásában is? Rögtön élmény? Azonnali eredmény= megnyilvánulás? Rövidítjük, rövidítjük szentmiséinket, mert úgymond a mai ember nem ér rá. Aztán élmény nélküli szertartás-váz marad belőle.

Adjuk meg a módját, legalább a vasárnapi és ünnepi összejöveteleinknek: Nyilvánuljon meg rajtunk, hogy ünneplünk. szép ruha, aktív részvétel, alkalmas, o...
2022-12-16 11:22:27
Isten ostorai - A HUNOK
... vizet, ami így elfedte a sírhelyet. A temetésen részt vevőket mind megölték, hogy ne tudják elárulni a pontos helyet. Kelly szerint, "ők is dicsőséges halált haltak", ugyanis a temetési szertartás részeként haltak meg egy kiváló harcos tiszteletére, aki rengeteget tett az embereiért.

Halála után fiai nem tudtak megegyezni örökségük ügyében; viszálykodásuk meggyengítette...
2022-10-18 21:15:38
Nem számít a szertartás, a templomi harang, a szent ígérgete
Nem számít a szertartás, a templomi harang, a szent ígérgetés. Tudod, mi számít? Hogy kávét főzöl neki. Hogy megmosod a hátát, és simogatod a hasát, mikor beteg. A valódi szent eskü nem a poros frázis, hanem az esti összebújás csókja, mikor egymás karjában alszotok el. A reggel, mikor simogatva ébreszted. Az összetartozást nem egy aranykarika adja, hanem az ölelés, és a csók, mikor...
2022-08-26 07:26:46
Nagyboldogasszony napja .
... időnként Máriával összekeverni.
Napjainkban (?) a Női ,,méltóság" viselésének ünnepe is

Jelentés: Napba öltözött Asszony, az élet teljessége, érettség
Szertartás: körmenet zászlókkal, gyógynövénygyűjtés, éneklés, ételáldozat bemutatása, lakoma

A népi kalendáriumban a "két asszony köze", azaz az augusztus 15. és szeptember 8. (Kisasszon...
2022-08-15 10:50:12
Tankkal a kocsmába...
... hatalom is készült. A szovjet
katonai alakulatok, járművek, csellengő katonák elkerülték a falut, a szőlőhegyet. A faluban rendőrök
járőröztek. Illetékesek felkeresték a temetési szertartást celebráló katolikus papot. Nyomatékosan
meghagyták neki, hogy röviden, csak a szertartás szerinti szöveget mondhatja. A halál körülményeire
még csak nem is utalhat.
A ...
2022-07-05 22:28:55
Atilla Hun Birodalma
... vizet, ami így elfedte a sírhelyet. A temetésen részt vevőket mind megölték, hogy ne tudják elárulni a pontos helyet. Kelly szerint, "ők is dicsőséges halált haltak", ugyanis a temetési szertartás részeként haltak meg egy kiváló harcos tiszteletére, aki rengeteget tett az embereiért.


Attila, a hun, mellszobor - Zsolt Varga - Kazi (Copyright)
...
2022-05-25 22:30:53
A nagyszombat
... zsidó alapokra hagyományozva) szombat este a sötétedés után már vasárnap van, ezért a szombat esti misét vasárnap vigíliájának nevezik. Húsvét vigíliája az év legszebb, de legbonyolultabb szertartása. A pap az öt részből álló szertartást fehér öltözékben végzi.
Nagyszombat a húsvéti örömünnep kezdete. Este kezdődik az ünnep a tűzszenteléssel (ez a VIII. századból eredő pogány...
2022-04-16 19:44:21
1 2 3 .................105 106 ........157 158 ........209 210 211 
Címkék: Atilla Hun Birodalma, REJTÉLYES HELYEK VILÁGON, AHOL HÁTBORZONGATÓ DOLGOK TÖRTÉNNEK, Zsolt Varga, templomi harang, szent ígérgete, bizakodó gondolat, gravitáció Newton, szent ígérgetés, valódi szent, poros frázis, esti összebújás, aranykarika adja, hitünk gyakorlásában, temetésen részt, pontos helyet, temetési szertartás, kiváló harcos, élet teljessége, népi kalendáriumban, faluban rendőrök, temetési szertartást, szertartás szerinti, halál körülményeire, sötétedés után, szombat esti, húsvéti örömünnep, tűzszenteléssel, legbonyolultabb, összetartozást, légzőgyakorlat, meggyengítette, szentmiséinket, viszálykodásuk, megnyilvánulás, kalendáriumban, hagyományozva, hátborzongató, gyakorlásában, öntudatlanság, körülményeire, helyzetekben, vigíliájának, nyomatékosan, összekeverni, nyilvánuljon, tiszteletére, nagyszombat, napjainkban, aranykarika, viselésének, szőlőhegyet, felfedezett, felkeresték, illetékesek, szertartást, ételáldozat, szertartása, föltámadunk, gravitáció, összebújás, éjszakából, születnünk, bolygónkon,
© 2013 TVN.HU Kft.