Belépés
A jódról jó tudni
... újra elkezdte csökkenteni a jódbevitelt, ráadásul az ételekben található egyéb összetevők (pl. klór, fluorid, bróm) blokkolják a szervezetben a jód receptorokat, így csökken a szervezet jódszintje.

A klór nagy mennyiségben található meg pl. az ivóvízben, a fluorid a különböző fogkrémekben, a bróm pedig a pékárukban.

A fogkrémek döntő többsége kifejezetten s...
2021-04-20 21:54:05
A jódról dióhéjban
... jódellátottságától, a növények jódtartalma pedig a talaj jódtartalmától és ennek hozzáférhetőségétől függ. Az állati eredetű élelmiszerek jódtartalmát a takarmány, illetve az ivóvíz jódszintje befolyásolja.

- Jódban különösen gazdagok a tengeri halak, kagylók. A legkevesebb jódot a növények tartalmazzák. Hogy megfelelő mennyiségű jódhoz jussunk, fogyasszunk tengeri hal...
2012-01-31 09:47:19
1 
Címkék: jódról dióhéjban, ételekben található, szervezet jódszintje, klór nagy, különböző fogkrémekben, bróm pedig, fogkrémek döntő, növények jódtartalma, talaj jódtartalmától, állati eredetű, ivóvíz jódszintje, tengeri halak, legkevesebb jódot, növények tartalmazzák, jódtartalmától, fogkrémekben, kifejezetten, receptorokat, élelmiszerek, befolyásolja, szervezetben, mennyiségben, tartalmazzák, jódtartalmát, fogyasszunk, jódbevitelt, csökkenteni, jódtartalma, legkevesebb, összetevők, mennyiségű, blokkolják, jódszintje, pékárukban, különösen, szervezet, takarmány, dióhéjban, fogkrémek, különböző, található, megfelelő, ivóvízben, ételekben, növények, többsége, gazdagok, ráadásul, elkezdte, tengeri, jussunk, eredetű, csökken, illetve, fluorid, kagylók, állati, jódhoz, jódról, ivóvíz, jódban, pedig, ennek, tudni, talaj, egyéb, halak, döntő, jódot,
© 2013 TVN.HU Kft.