Belépés
Mind a 106 egyéni választókerületben közös jelölt állítására készülnek az ellenzéki pártok
... 11-én tartanak időközi választást, amelyen a...
2020-08-13 19:42:40
Határon túli magyar fiataloknak kezdődött vitorlástábor Orfűn
... több diáknak biztosítják az orfűihez hasonló lehetőségeket Baranyán kívül a Balatonnál és a Tisza-tónál is.
Kollár Lajos, a vitorlászövetség elnöke azt mondta: szívesen segítette szervezetük a tábor létrejöttét, hiszen a vitorlázás természetközelsége, személyiségformáló és csapatépítő ereje miatt is az egyik legcsodálatosabb sport.
Aszövetség a jövőben is igyekszik tám...
2020-08-12 07:15:40
Idősebbeknek kánikulára
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács!

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel ...
2020-07-04 23:13:32
A hőségelleni védekezés alapszabályai
... hagyjunk gyermeket, állatokat (kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban. A gyermekek verejtékmirigyei még nem működnek tökéletes...
2020-07-04 23:11:43
Az egyik legősibb gyógymód az ájurvéda
Egyre többen keresnek olyan életfilozófiákat és gyógymódokat, amelyek természetes módon állítják vissza az egyensúlyt. Ők a szervezetüket komplex rendszerként értelmezik, de főleg a test és lélek egységeként, ezért foglalkoznak természetgyógyászattal.

Ájusz és véda
A világ egyik legrégebbi holisztikus gyógymódja az ájurvéda. Az első feljegyzések ezekről a tanokról 3...
2020-07-02 19:05:58
Vitaminhiány vagy vitamin-túladagolás?
... veszendőbe megy.

Vitaminhiány különböző betegségek miatt is kialakulhat. A bél-, máj- és epebetegségekben szenvedőknek úgynevezett felszívódási problémájuk van. Ők bár beviszik a szervezetükbe a kellő mennyiségű vitaminokat, azok azonban a felszívódási zavarok miatt nem tudnak optimálisan hasznosulni.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/vitaminh iany-vagy-vit...
2020-07-01 17:41:44
Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre
... új központ szolgáltatásait is az arra rászorulóknak.
Csonka Pál, a pécsi központ munkáját támogató Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője elmondta: az áldozatokat szervezetük többi között szociális szolgáltatásokkal, ruha- és élelmiszeradományokkal segíti.
A pécsi áldozatsegítő központ ingyenes jogi, pszichológiai, érdekérvényesítési és pénzügyi segítséget n...
2020-06-29 14:32:28
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban?
Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges...
2020-06-29 11:22:23
A szúnyogcsípés és tüneteinek enyhítése
... mozgáskorlátozottsághoz is vezethet.

Egyes embereknek ízületi fájdalmai lesznek vagy keményedések képződnek. Az ő panaszaik valamivel tovább is tartanak, mint a nem allergiásoknál, mert a szervezetük nehezebben bontja le a mérget. Előfordulhat, hogy a csípés helye hegesedik.

A következő házi módszerek segítenek, ha allergiásak vagyunk a szúnyogméregre:
A...
2020-06-08 13:25:20
Izraeli kutatók: a letelepedés javította az ember egészségi állapotát
... akkoriban hűvösebbé váló éghajlattal, a nehezebb életkörülményekkel magyaráznak, másrészt az általánossá váló tej- és tejtermékfogyasztással, amihez akkoriban még nem szokott hozzá szervezetük.
Az étrendben végbement változások nyomán sokan az emberek egészségi állapotának romlását feltételezték, de a rendszerbe gyűjtött adatok éppen ennek az ellenkezőjét bizonyították, misz...
2020-05-28 11:42:17
1 2 3 .......................75 ............112 113 ............149 150 
Címkék: Varga Judit, Kollár Lajos, Csonka Pál, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ellenzéki pártok, hőségelleni védekezés, egyik legősibb, kormány több, letelepedés javította, ember egészségi, orfűihez hasonló, vitorlászövetség elnöke, tábor létrejöttét, egyik legcsodálatosabb, idősebb korosztály, mostani forró, test dehidratációja, idősebbek szervezete, forró hőmérséklethez, gyermekek verejtékmirigyei, szervezetüket komplex, világ egyik, első feljegyzések, kellő mennyiségű, felszívódási zavarok, arra rászorulóknak, pécsi központ, áldozatokat szervezetük, pécsi áldozatsegítő, hőmérséklet hirtelen, szervezetük nehezebben, csípés helye, következő házi, általánossá váló, étrendben végbement, emberek egészségi, rendszerbe gyűjtött, ellenkezőjét bizonyították, epebetegségekben, legcsodálatosabb, verejtékmirigyei, vitorlászövetség, életfilozófiákat, szolgáltatásait, gyogyszernelkul, hőmérséklethez, dehidratációja, allergiásoknál, szúnyogméregre, szúnyogcsípés, alapszabályai, alkalmazkodik, áldozatsegítő,
© 2013 TVN.HU Kft.