|
|
|
... déligyümölcs? Például ilyen a mellkasi fájdalom, a hörghurut, az ízületi gyulladás, a vérrög, a hasmenés, az izomfájdalom, a köszvény.
Műtétet és intenzív edzést követően segít a szervezet regenerálódásában is ez a rendkívül finom déligyümölcs.
Az ananász gazdag forrása a C-vitaminnak, amely támogatja az immunrendszer működését és egészségét, illetve megnövel... |
2024-04-16 19:20:20 |
|
|
|
|
|
|
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal.
A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az... |
|
2024-03-22 22:50:58 |
|
|
|
|
|
|
... segít csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.
A spárga nemcsak antioxidáns, hanem remek gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Ez azért nagyon hasznos a szervezet számára, mert így sokkal könnyebben ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok, amelyek köztudottan okai lehetnek a különféle betegségek kialakulásának.
A spárga gyulladáscsökkent... |
2024-03-17 21:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... hónapokban, aki kedveli ezt a zöldséget. Egy igazi vitaminbomba a hosszú és hideg tél után, amikor is már nagyon vágyunk és várunk a friss hazai zöldségekre. Az újhagyma bőségesen ellátja a szervezetünket tápanyagokkal, hiszen gazdag tárháza a C-vitaminnak, amely hozzájárul az immunrendszer működéséhez, a K-vitaminnak, amely az optimális véralvadást és a sebgyógyuló mechanizmust s... |
|
2024-03-09 20:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin, valamint különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságáért felelő L-borostyánkősav, amely fékezi szervezetünk öregedését. Szervezetünk az L-borostyánkősavat csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. A későbbiekben lucerna fogyasztása révén ajándékozhatjuk meg magunkat a szer... |
|
2024-03-01 21:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... emberek többsége is. Illetve erről a vitaminról tudnak talán a legtöbbet. Miért is olyan népszerű ez a vitamin az emberek körében és miért is olyan fontos, hogy rendszeresen bevigyük a szervezetünkbe?
A C-vitamin rendszeres pótlása azért is olyan kulcsfontosságú, mivel egy vízben oldódó vitaminról van szó, amely a vizelettel ürül ki a szervezetünkből.
A C-vit... |
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... megfelelő mennyiségű savanyított káposztával indult, és parancsba adta, hogy a legénység minden tagja rendszeresen fogyasszon belőle.
1984-ben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete beválasztotta a világ 20 legfontosabb zöldsége közé.
A káposzta különösen gazdag K-vitaminban, klorofillban, E-vitaminban. Kitűnő vas, kalcium- és káliumforrás, de tarta... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa.
✓ A mángold bővelkedik antioxidánsokban. C- és E-vitamin tartalma mellett karotinoidjai is elősegítik a szervezet rákbetegség elleni védekezését. A kutatások elsősorban a tüdő-, hasnyálmirigy-, húgyhólyag- és prosztatarák esetén számoltak be jótékony hatásáról.
✓ Vastartalma miatt... |
2024-02-15 21:24:21 |
|
|
|
|
|
|
... Hippokrates Health Institute megalapítója.
A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből.
A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalma... |
2024-02-14 22:00:37 |
|
|
|
|
|
|
... idegrendszer sejtjeit karbantartják és segít a depressziós hangulat, a letörtség eloszlatásában is.
Kutatások során kiderült az is, hogy dupla olyan antioxidáns hatással védi a szervezetet, mint a C-vitamin.
Glukozinolát tartalma a tüdő-, gyomor, vastagbél- és végbélrák ellen védi szervezetünket.
A párolás nem teszi tönkre a káposztában található... |
2024-02-14 21:55:15 |
|
|
|
|