Belépés
Cselekedetek által nem üdvözülhetünk
... előtt. Nem hittem azt sem, hogy cselekedeteimmel kielégíthetem. Nem szerethettem az igazságos Istent, ki büntetést mért a vétkezőre, egyenesen meggyűlöltem őt. Jó szerzetes voltam, oly szigorral tartottam meg fogadalmam, hogy ha szerzetes a mennybe juthat kolostori fegyelemért, hát az a szerzetes én voltam. A kolostorból minden rendtársam ezt megerősítheti... De tudásom mégsem ado...
2019-05-15 15:29:44
Végső búcsút vettek az észak-írországi lövöldözés újságíró áldozatától
... és további harcot hirdettek a brit fennhatóság ellen.
Az 1998-as megbékélési egyezmény legfőbb vívmányai közé tartozik, hogy az Ír Köztársaság és Észak-Írország korábban katonai szigorral őrzött határa hosszú évek óta teljesen nyitott, a 499 kilométeres határszakaszon semmiféle fizikai ellenőrzés nincs.
Az ír kormány folyamatosan figyelmezteti Londont, hogy ha az Egyesül...
2019-04-24 21:03:24
Újságíró halt meg egy észak-írországi lövöldözésben
...
Az észak-írországi rendőrség (PSNI) főparancsnok-helyettese, Mark Hamilton pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a második legnagyobb északír városban, Londonderryben történt éjszakai incidensért valószínűleg az "új IRA" nevű szakadár britellenes katolikus terrorcsoportot terheli a felelősség.
Hamilton szerint a rendőrség a támadás előtt a városban több helyszín...
2019-04-19 11:31:25
Brexit - A brit import zöme vámmentes lenne megállapodás nélküli Brexit esetén is
... kereskedelmi egyezmény, amely ezt feleslegessé tenné.
Az 1998-as megbékélési egyezmény legfőbb vívmányai közé tartozik, hogy az Ír Köztársaság és Észak-Írország korábban katonai szigorral őrzött határa hosszú évek óta teljesen nyitott, a 499 kilométeres határszakaszon semmiféle fizikai ellenőrzés nincs. A Brexit után ez határszakasz lesz az Egyesült Királyság és az EU egyetl...
2019-03-13 10:31:29
Az IRA nevében jelentkezett egy csoport a Nagy-Britanniában talált gyújtószerkezetek küldőjeként
... harcot hirdettek az észak-írországi brit fennhatóság ellen.
Az 1998-as megbékélési egyezmény legfőbb vívmányai közé tartozik, hogy az Ír Köztársaság és Észak-Írország korábban katonai szigorral őrzött határa hosszú évek óta teljesen nyitott, a 499 kilométeres határszakaszon semmiféle fizikai ellenőrzés nincs.
Az ír kormány folyamatosan figyelmezteti Londont, hogy ha az E...
2019-03-12 14:27:36
Brexit - London garanciákat kér arra, hogy Nagy-Britannia "nem ragad bele" a készenléti mechanizmusba
... protestánst britpárti erő - attól tart ugyanis, hogy a backstop-megoldás, ha életbe léptetése szükségessé válik, akár végérvényesen érvényben maradhat.
A 499 kilométeres, egykor katonai szigorral őrzött, ma teljesen szabadon átjárható ír-északír határ a Brexit után az Egyesült Királyság és az EU egyetlen szárazföldi vámhatára lesz.
A backstop-mechanizmus alapján az Egyes...
2019-02-07 07:04:45
Brexit - Írország támogatná a kilépési határidő meghosszabbítását
... London ki akar lépni az EU egységes belső piacáról és vámuniójából is.
E határ szabad átjárhatóságának fenntartása azonban sarkalatos jelentőségű, mivel a korábbi évtizedekben katonai szigorral felügyelt határon az észak-írországi megbékélési folyamatot elindító, történelmi horderejű 1998-as nagypénteki megállapodás egyik legfőbb vívmányaként szűnt meg teljesen a fizikai elle...
2019-01-27 14:24:44
PM-államtitkár: tovább csökkent a munkabalesetek száma az agráriumban tavaly
...
Az Országgyűlés honlapján csütörtökön megjelent válasz szerint a megszokott szigorral, de nagyobb számban történtek munkavédelmi ellenőrzések az agrárszektorban. A baleseti helyzet javítása érdekében a munkavédelmi ellenőrzések száma a korábbi évek dupláját tette ki 2018-ban, 1530 munkáltatónál volt vizsgálat.
A munkavédelmi ellenőrzések, főként a kampány és a célvizsgál...
2019-01-24 18:03:19
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
... Szerettem az anyag-és áruismeretet, a gyapjúfonás technológiáját. Jártuk a gyárakat. Oszkár legendás tanár volt, akit senki nem nevezett saját nevén. Ő másként tolerálta humán érdeklődésemet. Szigorral. Emberséges szigorral. Tanáraim talpig emberek voltak és nem szakbarbárok.
Egyszer minden jónak vége lesz, s elérkezik az ember a nagybetűs életbe.
Matematikából értem köz...
2019-01-18 09:29:27
Sik Sándor: Jézus Krisztus - vallásos
... fehér, lágy kenyér;
Ki most se nézed ráncba-vont homlok megett
Ítélkező Király-bosszúval
Halálba-táncos forgatag futásunk:
De mint az édes anyaszem
Simogató szigorral várja végig
A tehetetlen gyerektoporzékolást,
És korholása csókot ígér és büntetése is becéz:
Úgy vársz reánk, úgy hívsz magadhoz, úgy ölelsz:

Öleld magadhoz...
2018-11-24 22:24:42
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: Időkapszula II, Jézus Krisztus, Mark Hamilton, Egyesült Királyság, Ítélkező Király-bosszúval, észak-írországi lövöldözés, észak-írországi lövöldözésben, brit import, készenléti mechanizmusba, kilépési határidő, munkabalesetek száma, agráriumban tavaly, igazságos Istent, mennybe juthat, kolostorból minden, brit fennhatóság, 1998-as megbékélési, észak-írországi rendőrség, második legnagyobb, támadás előtt, városban több, észak-írországi brit, korábbi évtizedekben, észak-írországi megbékélési, fizikai elle, megszokott szigorral, baleseti helyzet, munkavédelmi ellenőrzések, korábbi évek, anyag-és áruismeretet, gyapjúfonás technológiáját, nagybetűs életbe, édes anyaszem, cselekedeteimmel, átjárhatóságának, terrorcsoportot, agrárszektorban, munkabalesetek, határszakaszon, technológiáját, érdeklődésemet, londonderryben, mechanizmusba, megerősítheti, munkáltatónál, kielégíthetem, végérvényesen, matematikából, üdvözülhetünk, figyelmezteti, lövöldözésben, megállapodás, meggyűlöltem, feleslegessé, szerethettem,
© 2013 TVN.HU Kft.