Belépés
Debreceni önkormányzat: a BMW átvette és kifizette a leendő autógyár területét
... és az intermodális központ - olvasható az önkormányzat közleményében.
A debreceni BMW-gyár meg fog épülni, eddig minden az előzetes ütemtervnek megfelelően haladt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 15-i Facebook-sajtótájékoztatóján, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a német fél elhala...
2020-05-29 19:41:59
Szijjártó: továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra
...
A tanácskozáson, amelyet az Európai Unió Tanácsának horvát elnöksége kezdeményezett, és amelyről Szijjártó Péter Facebook-oldalán is hírt adott, szó volt az űrszektor és az űralapú innovatív szolgáltatások szerepéről, valamint azok felhasználásáról a Covid-19 okozta válságból való kilábaláskor.
"Felvetődhet a kérdés, hogy lehet, hogy egy külügyminiszter foglalkozik az űr...
2020-05-29 18:31:46
Ministrul ungar de externe: Ungaria şi Ucraina vor să rezolve disputele
...
Péter Szijjártó a avut o întrevedere cu ministrul de externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, iar în cadrul conferinţei de presă de după întâlnirea lor a subliniat că în relaţiile bilaterale există, încă, subiecte semnificative despre care cele două părţi gândesc diferit, cum ar fi învăţământul în limba maternă şi drepturile de utilizare a limbilor minorităţilor.Atunci când comuni...
2020-05-29 15:51:33
Szijjártó: Magyarország és Ukrajna meg akarja oldani a vitákat
...
Szijjártó Péter Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt, majd a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: vannak olyan jelentős kérdések a kétoldalú kapcsolatokban, amelyeket továbbra is másként ítélnek meg, ilyen a magyar nemzeti közösség oktatásával és nyelvhasználati jogaival kapcsolatos kérdéskör.
Amikor a kárpátaljai magyar közösség azt mondja, ...
2020-05-29 14:51:35
Dunai hajóbaleset - Emlékművet állítanak az áldozatoknak
...
Szijjártó Péter közölte: megbíztak egy magyar-koreai alkotópárost, hogy készítse el az emlékmű tervét, arra az áldozatok családtagjainak kell igent mondaniuk.
"Ha ez megtörténik, készen állunk arra, hogy közösen elkészíttessük az emlékművet, hogy minél hamarabb itt állhasson, a Margit híd pesti hídfőjénél" - tette hozzá.
A szobrot a minisztérium, a Főpolgármesteri ...
2020-05-29 13:01:56
Szijjártó: az európai országoknak nem kellene úgy tenniük, mintha nem akarnának jó kapcsolatot Kínával
... beruházásokért, exportlehetőségekért versenyzünk, a többi európai országgal versenyzünk, csakúgy, mint a lélegeztetőgépek és más egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzésekor - írta Szijjártó Péter.
Magyarország támogatja, hogy - amennyiben ez szolgálja az érdekeit - az Európai Unió és Kína között létrejöjjön egy beruházásvédelmi egyezmény, a kettős mércét viszon...
2020-05-29 13:01:25
Az erdélyi gazdaságfejlesztési program ügyvezetője: a korábbi pályázatokat nem érintik a román kormány kifogása
...
Az erdélyi magyar napilap arra reagáltatta az ügyvezetőt, hogy Bogdan Aurescu román külügyminiszter kedden, Szijjártó Péterrel folytatott megbeszélése után elmondta: azt javasolta magyar kollégájának, hogy a program az európai és a román versenyjog tiszteletben tartásával, "átláthatóan és diszkriminációmentesen" folyjon, "ne etnikai alapon", és erről kössenek megállapodást....
2020-05-29 12:21:33
Szijjártó: a munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány
... a kormány támogatását - jelezte.
Új világgazdasági verseny indul, amelyben új szereplőkkel kell szembenézniük a hazai vállalatoknak, és az erőviszonyok is átalakulnak - emelte ki Szijjártó Péter.
Felidézte, hogy nem ez az első alkalom, amikor Magyarország és a magyar gazdaság ilyen típusú kihívásokkal szembesül.
Tíz évvel ezelőtt is hasonló helyzetben volt az orszá...
2020-05-29 12:12:04
Szijjártó: a bolgárok célja is, hogy maradjon bolgár és magyar többségű járás az ukrán közigazgatási reform utá
...
Szijjártó Péter azt írta, hogy a bolgároknak is jelentős létszámú nemzeti közössége él Ukrajnában, akiket szintén érint az ukrán közigazgatás átszervezése.
A kérdés hangsúlyosan szerepel majd az ukrán külügyminiszterrel, Dmitro Kulebával hamarosan kezdődő tárgyaláson is - tette hozzá....
2020-05-29 10:51:31
Dunai hajóbaleset - Egy éve történt a tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten
... hídfőjénél, ahol koszorút helyeznek a vízre az utasok és a legénység emlékére. A zártkörű szertartás végét hajókürt jelzi.
Ugyancsak délelőtt a Duna-parton tartandó megemlékezésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete mond beszédet.
A Margit híd pesti hídfőjénél lévő em...
2020-05-29 07:04:40
1 2 3 .............335 336 .......503 504 .......670 671 672 
Címkék: Nemzetközi Űrállomásra, Szijjártó Péter, Európai Unió Tanácsának, Szijjártó Péter Facebook-oldalán, Péter Szijjártó, Dmitro Kuleba, Szijjártó Péter Dmitro Kuleba, Európai Unió, Bogdan Aurescu, Szijjártó Péterrel, Dmitro Kulebával, Karácsony Gergely, Koreai Köztársaság, leendő autógyár, európai országoknak, korábbi pályázatokat, román kormány, munkahelyeket teremtő, bolgárok célja, ukrán közigazgatási, intermodális központ, önkormányzat közleményében, debreceni BMW-gyár, előzetes ütemtervnek, űralapú innovatív, külügyminiszter foglalkozik, limbilor minorităţilor, megbeszélésüket követő, kétoldalú kapcsolatokban, magyar nemzeti, kárpátaljai magyar, magyar-koreai alkotópárost, emlékmű tervét, áldozatok családtagjainak, többi európai, beruházásvédelmi egyezmény, kettős mércét, erdélyi magyar, román versenyjog, kormány támogatását, hazai vállalatoknak, első alkalom, magyar gazdaság, ukrán közigazgatás, kérdés hangsúlyosan, legénység emlékére, zártkörű szertartás, beruházásvédelmi, lélegeztetőgépek,
© 2013 TVN.HU Kft.