Belépés
Történelem.... I. rész
... ember arcára is).
Fent játszottam a negyedik emeleten, Sólyom néni Anti fiával amikor a mamája félrehívott: "Kálmánka, siess le anyukádhoz, mondd meg neki, hogy kaptam egy kiló szilvalekvárt, ha kell, a felét átadom nektek, de ne szóljatok másnak, mer nincs több"... Elkeseredtem. Szívből utáltam a szilvalekvárt, émelygős, hozzáragad az ember szájához, arcához, kezéhez, u...
2007-02-02 12:24:31
Fűszeres vaddisznóhát
Hozzávalók:

60 dkg vaddisznóhát, 15 dkg szalonna, 10 szem aszalt szilva, egy marék ribizli, 1-2 dl vörösbor, vadfűszerkeverék, zsír, só, szilvalekvár

Elkészítése:

A húst kicsontozzuk, megspékeljük vékony csíkokra szeletelt szalonnával és aszalt szilvával, majd vadfűszerrel befűszerezzük, és kb. 6 órát a hűtőben tároljuk. Besózzuk, és forró zsíron eg...
2007-01-06 13:41:17
Lenke néni buktája
...

1 kg sima liszt, háromnegyed liter tej, 1 kk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 kocka élesztő; a töltelékhez mák, dió, túró, mazsola; a leszóráshoz vaj, grízes liszt, a tetejükre szilvalekvár.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, deszkára tesszük, kicsit kinyújtjuk, és ráreszelünk 1 Cera margarint. Összehajtjuk alulról, felülről, jobbról, balról...
2006-12-31 00:36:36
szilvaszezon
...szilvalekvár szag
vezet őszi délután
orromnál fogva...
2006-11-28 18:28:21
Adventi koszorú
...
Hozzávalók: 16 szem egész mandula, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szilvalekvár, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 16 kis gombóc kapucsinófagylalt, 16 dk karácsonyi aprósütemény.
Előkészítés: A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: A szilvalekvárt és a fahéjat összekeverjük, és a tejszínhabba forgatjuk. A masszát csillagcsőrös...
2006-11-23 13:01:12
Szilvalekvár
Hozzávalók: 5 kg szilva, 2 dl almaecet, 20 dkg cukor, 1 dl víz, 45 dkg méz

Elkészítése:

A szilvához két deci almaecetet veszünk. Egy ép zománcú lábast ecettel kikenünk, és a kimagozott szilvát beleterítjük. A maradék ecettel meglocsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklángon kb. hat óráig sütjük. Vég...
2006-09-22 18:41:49
Bukta kelt tésztából
...
Hozzávalók:
1/2 rész *kelttészta*
gyümölcsíz vagy kemény szilvalekvár
1 tojássárgája
kevés tej
porcukor

Elkészítése:
Lisztezett táblán kinyújtjuk a kelttésztát, négyszögekre vágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, begöngyöljük. A kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, így sütéskor felfelé nő. Félórát pihentetjük, megkenjük a tejj...
2006-09-05 23:11:42
Szilvás kifli
...

Hozzávalók:

1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.


A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt ki...
2006-09-04 14:56:49
Hámán-táska (Hámán-füle)
...
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt,
15 dkg margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tés...
2006-09-04 14:37:41
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......87 88 89 
Címkék: negyedik emeleten, mamája félrehívott, kiló szilvalekvárt, felét átadom, ember szájához, marék ribizli, húst kicsontozzuk, hűtőben tároljuk, tetejükre szilvalekvár, hozzávalókból kelt, mandulát forró, tejszínt kemény, fahéjat összekeverjük, tejszínhabba forgatjuk, masszát csillagcsőrös, kimagozott szilvát, maradék ecettel, forró sütőbe, kikent tepsibe, szilvalekvárra annyi, lekvár nagyon, lisztet elmorzsoljuk, vadfűszerkeverék, szilvalekvárra, hozzáönthetünk, összekeverjük, szilvalekvárt, hozzávalókból, befűszerezzük, csillagcsőrös, takaréklángon, szilvalekvár, aprósütemény, kevergetnénk, összehajtjuk, elkeseredtem, kicsontozzuk, megspékeljük, vadfűszerrel, begöngyöljük, négyszögekre, meglocsoljuk, tojássárgája, vaddisznóhát, szilvaszezon, belekeverjük, beleterítjük, elmorzsoljuk, tejszínhabba, elkészítése, előkészítés, mokkáskanál, ráreszelünk, margarinnal, citromhéjat, citromlevet, leszóráshoz, töltelékhez, máktöltelék, ráhelyezzük, félrehívott, háromnegyed, szalonnával, pihentetjük, kelttésztát, hozzávalók, almaecetet,
© 2013 TVN.HU Kft.