Belépés
Székely János püspök tartott előadást a Jelenések könyve .
... messiási uralmat a teremtés beteljesülése. A Jelenések könyvét akkor fogadta el az Egyház kánoninak, amikor - például Szent Ágoston révén - megállapítást nyert, hogy azt szimbolikusan kell érteni. Így az ezer év arra utal, hogy Isten országa a szeretet tettei által már itt épül közöttünk. Korunkban a világ számos pontján üldözik a keresztényeket, e mellett egyfajta sze...
2021-01-16 09:37:30
Angyalkártyák 2021-re
... Ezekben a zavaros és bizonytalan időkben az Angyalok - hírnökeink, segítőink és őreink - itt vannak, hogy irányítsanak minket és segítsenek nekünk. Nem véletlen, hogy az angyalok szimbolikusan évezredek óta jelen vannak a kultúránkban. Pozitív töltésük megnyugtatja és reménnyel tölti el az emberi lelket.
Most egyszerűen és kényelmesen kapcsolatba léphetsz ezekkel a mennyei lé...
2021-01-03 14:09:53
Megváltó születését ünnepeljük 12.23
... valószínűség szerint azért esett erre a napra, a téli napforduló közelébe, mert a római birodalomban ez a nap volt a Sol invictus, a legyőzhetetlen nap ünnepe. Így Jézus születésének ünnepe szimbolikusan Isten Fiának, a világ Világosságának születésnapjává vált.
A Megváltó születését sokáig csak a templomokban ünnepelték, ilyen a mai napig az egyetlen éjjel bemutatott katolik...
2020-12-23 19:42:30
Advent – Az Úr érkezését várjuk
... fenyőágakból font koszorúra elhelyezett négy gyertya az adventi időszak négy vasárnapjára utal. A gyertyák színe lila (a bűnbánat színe), egyet kivéve (ami rózsaszín): ezek együttesen szimbolikusan azt jelzik, hogy a bűnbánati időszak harmadik vasárnapján van okunk az örvendezésre is, mert az Úrjövet már közel van.
A pirkadat előtt, hagyományosan hat órakor bemutatott szentmi...
2020-11-28 19:55:48
Találd meg a kudarcokban a gazdagító erőt
... módszer azonban megtanít arra, hogy erőt is meríthetünk belőlük.
Japánban él egy ősi hagyomány, a kintsugi (arannyal javítás) amely során egy összetört tárgyat nem kidobnak, hanem szimbolikusan arannyal illesztik össze a darabkáit, így a törésvonalakat díszítőmotívumokká változtatják.
A kudarcok összetörnek - de mindig gazdagítanak minket

...
2020-11-12 10:32:20
Pio atya kórháza a járvány idején is enyhíti a szenvedést
... imádkozom, ti pedig úgy, hogy az egész emberiséget vágyjátok a szívetekre ölelni, hogy velem együtt a mennyei Atya irgalmassága elé vigyétek."
Miután az alapító és a bíboros szimbolikusan átvágta a szalagot, megnyitva ezzel a kórházat, az új intézményben rögtön el is kezdődött egy világszínvonalú szívsebészeti szimpózium. Híres európai és amerikai professzorok vettek ré...
2020-09-24 17:18:00
A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home online sorozata
... teljes egészében online.
A 2013-ban debütált Cirkusz az Éjszakában a Recirquel első produkciója, amely a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje.
A darabban a klasszikus artistatechnika mellett ...
2020-06-24 15:32:19
Koronavírus - Az egészségügyi dolgozókat jelöli Európai Polgár Díjra az MSZP
... gondozók, minden olyan egészségügyi szakember, aki a frontvonalban harcolt az európaiak életéért" - fogalmazott a képviselő.
A brüsszeli székhelyű európai orvosi kamara jelölése szimbolikusan minden egészségügyi dolgozó elismerését jelenti - tette hozzá Ujhelyi.
Az elismerést minden évben az Európai Parlament adja át olyan magánszemélyeknek, vagy szervezeteknek, akik, am...
2020-06-23 21:49:20
Nem lesz Putyint ábrázoló mozaik az orosz hadsereg épülő főtemplomában
... A győzelem motívumaival díszített 18 harangot, amelyek közül a legnagyobb 8,5 tonnás, a voronyezsi Anyiszimov öntöde készítette el. A harangtorony magassága, a jubileumra utalva, szimbolikusan 75 méter.
A templomhoz vezető Emlékezet útja elnevezésű galéria hossza 1418 méter - a Szovjetunió számára ennyi napig tartott a második világégés. A háborút megjárt 30 millió szovjet ka...
2020-05-01 15:01:25
- 2020.01.19 Szentmise
... és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Jn 1,29-34
Jézus Értünk, bűnösökért jöt.Aztán János bemeríti abba a Jordán folyóba, ahová azért mentek olyan sokan, hogy bűneiket szimbolikusan lemossa a víz megtisztító közege.
Jézus pedig azzal, hogy bemerül ebbe a közegbe, értésünkre adja: magára veszi minden bűnünket, hogy majd ott, a kereszten eltörölve őket és következ...
2020-01-20 09:12:02
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Székely János, Müpa Home, Európai Polgár Díjra, Szent Ágoston, Isten Fiának, Európai Parlament, Jézus Értünk, Aztán János, gazdagító erőt, járvány idején, egészségügyi dolgozókat, orosz hadsereg, teremtés beteljesülése, szeretet tettei, világ számos, angyalok szimbolikusan, emberi lelket, téli napforduló, római birodalomban, világ Világosságának, templomokban ünnepelték, egyetlen éjjel, adventi időszak, gyertyák színe, bűnbánat színe, bűnbánati időszak, pirkadat előtt, összetört tárgyat, kudarcok összetörnek, egész emberiséget, szívetekre ölelni, mennyei Atya, bíboros szimbolikusan, világszínvonalú szívsebészeti, 2013-ban debütált, repülés tudományának, előadás címe, klasszikus artistatechnika, frontvonalban harcolt, európaiak életéért, brüsszeli székhelyű, elismerést minden, győzelem motívumaival, voronyezsi Anyiszimov, harangtorony magassága, jubileumra utalva, templomhoz vezető, második világégés, háborút megjárt, kereszten eltörölve, artistatechnika, világszínvonalú, születésnapjává,
© 2013 TVN.HU Kft.