Belépés
Edmund Stoiber: Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van
... örül a kitüntetésnek.
Kiemelte, hogy Bajorországot és Magyarországot szoros kapcsolatok hosszú története fűzi össze, nemcsak a gazdaságban, hanem a kultúrában, és mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy "Magyarország ősi hellyel rendelkezik egy újraegyesített Európa közepén".
A Fidesz és az EPP viszonyával, illetve Manfred Webernek a Fidesz által nem támogatott EPP...
2019-11-11 18:21:45
V4-csúcs - Orbán: megnőtt a V4-ek ereje
... az uniónak, amely erősebb lesz ezek felvételével - hangoztatta, Magyarország támogatásáról biztosítva ezeket az államokat.
Az EU következő költségvetésével kapcsolatban a magyar álláspontot ismertetve a kormányfő közölte: lehet új közös politikákat nyitni, de semmiképpen sem lehet erre hivatkozva csökkenteni a régi politikák pénzügyi forrásait.
Magyarország nem zárkózik ...
2019-09-12 17:42:40
Morawiecki és Babis: Varsó és Prága támogatják egymást az uniós költségvetésről szóló tárgyalásokon
... kilépést, kompromisszumos megoldásra érdemes törekedni.
A két kormányfő érintette az uniós tisztújítás témáját is, Morawiecki ennek kapcsán megismételte a V4 által megfogalmazott álláspontot, hogy az EU-ban a legnagyobb súllyal bíró intézmény a kormányfőket tömörítő Európai Tanács kellene hogy legyen.
A varsói sajtóértekezlet elején Mariusz Blaszczak lengyel és Lubomír M...
2019-08-28 17:52:03
Informális egyeztetést tartanak a V4-kormányfők Budapestenű
... álláspontjukat - tette hozzá.
A cseh Lidové Noviny című újság korábban közölt információi szerint a budapesti megbeszélés célja összehangolni a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák álláspontot a közös jelöltekről a legfőbb európai uniós vezetői tisztségekbe.
"A jövő heti brüsszeli csúcstalálkozóra a V4-ek már egyeztetett állásponttal akarnak érkezni" - idézte meg nem n...
2019-06-13 11:32:00
EU-tisztújítás - Weber Morawieckivel az Európai Bizottság elnöki tisztségének betöltéséről tárgyalt
... Müller.
Mint mondta, Lengyelország egyelőre kétoldalú egyeztetéseket folytat ez ügyben, és most még nem nevezi meg azt a jelöltet, akit az EB-elnöki posztra javasol. A lengyel álláspontot az Európai Tanács (ET) június 20-i ülésén hozzák nyilvánosságra - mondta a szóvivő.
A bajor Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje az EB-elnöki posztra. Az először a legu...
2019-06-07 14:11:33
Esztergomban lakossági fórumon tiltakoztak a Párkányba tervezett hulladékkezelő ellen
... főosztályvezetője ismertette, a minisztérium a szakértői konzultáció és a nyilvános fórum információinak figyelembe vételével alakítja ki a Green Park Sturovo projektre vonatkozó végső álláspontot, amelyet az Espooi egyezmény értelmében az engedélyező szlovák hatóságnak figyelembe kell vennie.
Németh Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakértője szerint a tervezett eljárá...
2019-05-30 22:18:00
Morawiecki: a V4 és Izrael csúcstalálkozójának elhalasztása a visegrádi egység jele
... hétfő délután írt bejegyzésében közölte: hétfő reggel a visegrádi csoport többi országa (Lengyelország mellett Magyarország, Csehország és Szlovákia) kormányfőivel ismertette a lengyel álláspontot a csúcsértekezlet kapcsán.
A csúcselhalasztásáról szóló "fontos döntés azt mutatja, hogy a V4 egységes, és elfogadhatatlannak tartja a bármelyik tagország ellen irányuló alaptalan, ...
2019-02-18 15:52:25
Századvég: elfogult a Freedom House jelentése
... jelentéskészítő tevékenysége kapcsán.
A Századvég szerint a Freedom House jelentésének szubsztanciális tartalma és végkövetkeztetései világosan megerősítik azt a szakmai és politikai álláspontot, hogy a nyitott társadalom ideológiája iránt intézményesen elkötelezett szervezet csak azokat az országokat bírálja, illetve támadja több esetben szakmailag is alaptalanul jelentéseib...
2019-02-12 09:51:08
Orbán: új dimenzióba léptek a magyar-cseh kétoldalú kapcsolatok
... kormányfő kijelentette, hogyaz elmúlt években eldurvult az európai politika, és ezen a nehéz terepen csak a bátrak maradnak talpon. Az elmúlt időben Csehország több nehéz kérdésben bátor álláspontot alakított ki - vélte.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nagy siker, hogy a V4 jelentős összeget ajánlott fel líbiai migrációt megelőző programokra, és Marokkóra, valamint Tunézi...
2018-11-30 14:06:48
Illegális bevándorlás - Babis: az EP-választások eldöntik a migrációs válság megoldásának irányát
... és a tagországok közti elosztásának helyességéről.
Andrej Babis szerint a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) a migráció kérdésében egységes álláspontot képviselnek.
Az interjúban Babis rámutatott: Orbán Viktor "volt az első, aki megállította az illegális migrációt. Speciális intézkedéseket foganatosított, kerítést épített, és a dubli...
2018-09-03 11:01:28
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Edmund Stoiber, V4-kormányfők Budapestenű, Weber Morawieckivel, Európai Bizottság, Freedom House, Manfred Webernek, Európai Tanács, Mariusz Blaszczak, Lubomír, Lidové Noviny, Manfred Weber, Európai Néppárt, Green Park Sturovo, Németh Zsolt, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Orbán Viktor, Andrej Babis, újraegyesített Európa, uniós költségvetésről, visegrádi egység, magyar-cseh kétoldalú, migrációs válság, álláspontot képviselte, magyar álláspontot, kormányfő közölte, régi politikák, uniós tisztújítás, legnagyobb súllyal, kormányfőket tömörítő, varsói sajtóértekezlet, cseh Lidové, budapesti megbeszélés, szlovák álláspontot, közös jelöltekről, legfőbb európai, jövő heti, lengyel álláspontot, bajor Manfred, szakértői konzultáció, nyilvános fórum, engedélyező szlovák, tervezett eljárá, visegrádi csoport, csúcsértekezlet kapcsán, bármelyik tagország, nyitott társadalom, országokat bírálja, európai politika, nehéz terepen, bátrak maradnak, elmúlt időben, tagországok közti, visegrádi országok, migráció kérdésében,
© 2013 TVN.HU Kft.