Belépés
Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint
... nehezedik rájuk".
Azonban ha csak "nem történik csoda" a következő hetekben, meg kell állapítani, hogy "Brüsszel alaposan eltaktikázta magát".
Így nemcsak Theresa May brit kormányfő "áll üres kézzel, hanem a mai állás szerint az EU sem érte el a céljait, egyetlen egyet sem", például "nem érkeznek búcsúmilliárdok Londonból, és nincs megoldás az ír-északír határ ügyére".|...
2019-01-17 15:42:15
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
... sokan vannak ahhoz, hogy "bármilyen döntést megtorpedózzanak".
A baloldali Frankfurter Rundschau Egy másodosztályú politikus megaláztatása című kommentárja szerint Theresa May brit kormányfő "megérdemli a vereséget", mert konzervatív pártjának érdekeit az utolsó percig a hazája érdeke fölé helyezte.
Az "autizmussal határos kapcsolatteremtési nehézségekkel" küzdő May vé...
2019-01-16 14:11:30
Március 16-án tartják a szlovák államfőválasztás első fordulóját
... kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) hivatalosan még nem jelentette be, kit indít. Andrej Kiska jelenlegi államfő - aki a 2014-es voksolás második körében, Robert Fico akkori kormányfőt maga mögé utasítva győzött - többször jelezte: nem indul egy újabb elnöki mandátum megszerzéséért.
Az idei elnökválasztási jelöltek száma az eddigi legmagasabb, és várhatóan még...
2019-01-10 14:52:08
Fülöp belga király a parlamenti pártok vezetőivel tárgyal a kormányválság feloldásáról
...
Az elemzők többsége arra számít, hogy Michel korlátozott jogkörökkel, ügyvivő kormányfőként a posztján marad a jövő májusi választásig. Ha nem ez történik, akkor újabb koalícióalakítás, illetve akár előrehozott választás is lehet.
Utóbbi opciót a parlamenti képviselők nagy része állítólag elutasítja, sajtójelentések szerint ráadásul egy előrehozott választás legkevesebb ...
2018-12-19 13:22:06
Az európai emberi jogi bíróság elutasította Babis beadványát Szlovákia ellen
...
Erről először a Respekt című, liberális cseh hetilap hírportálja adott hírt kedden, és az információt később a CTK kérdésére Babis is megerősítette.
Andrej Babis azért akarta beperelni Szlovákiát a strasbourgi bíróságon, mert szerinte Pozsonyban jogtalanul tartják nyilván a volt kommunista Állambiztonsági Hivatal (StB) ügynöklistáján.
A bíróság a Respekt szerint az...
2018-12-11 12:06:00
Václav Klaus kapta a Petőfi-díjat
... hanem az európai kultúra és civilizáció elpusztítása - jelentette ki a politikus.
Václav Klaus volt csehszlovák és cseh parlamenti képviselő, csehszlovák pénzügyminiszter, cseh kormányfő, parlamenti elnök, 2003. és 2013. között pedig államfő volt. Az 1989. novemberi "bársonyos forradalom" után döntő befolyása volt az aránylag gyors és sikeres csehszlovákiai és cseh gazdasági...
2018-12-10 18:32:04
A belga parlament támogatásáról biztosította az ENSZ migrációs csomagját
... Belang) és Néppártot (PP) leszámítva.
"Én vagyok a miniszterelnök, és elutazom Marrákesbe. Megteszek mindent Belgium hitelességének megőrzése érdekében" - jelentette ki Charles Michel kormányfő, aki a korábban tett vállalások betartásának fontosságát is aláhúzta felszólalásában.
Az N-VA frakcióvezetője előző nap leszögezte, hogy nem lépnek ki a kormánykoalícióból a vita ...
2018-12-06 22:47:30
Nem lépnek ki a flamand nacionalisták a belga kormányból az ENSZ migrációs csomagja miatt
... korábban azt ajánlotta, hogy holland mintára fogadjanak el egyfajta kiegészítő nyilatkozatot az esetleges szándékolatlan jogkövetkezmények elkerülésére, de az N-VA ezt is elutasította, így a kormányfő kedden a törvényhozás elé terjesztette a kérdést.
Michel leszögezte, hogy felelőtlen, aki a kormány összeomlását okozza, valamint rámutatott, hogy a labda az Új Flamand Szövetsé...
2018-12-05 13:52:19
Szlovákia kémtevékenységre hivatkozva kiutasított egy orosz diplomatát
... bécsi egyezménnyel, és így nemkívánatos személlyé vált az országban. Hozzátette: a kiutasított diplomata 48 órát kapott arra, hogy elhagyja az országot, s ezt meg is tette.
A szlovák kormányfő az eset kapcsán újságíróknak azt mondta: Pozsony politikai irányultsága egyértelmű, euroatlanti, ugyanakkor Oroszországgal szabályszerű kapcsolatai vannak.
Szlovákia tavasszal nem ...
2018-12-05 13:41:24
Nem képviselteti magát Szlovákia az ENSZ globális migrációs paktumát jóváhagyó marrákesi találkozón
...
A szlovák kormányfő elmondta: felkérte a külügyminisztériumot, hogy készítsen elő egy diplomáciai okmányt, amelyben a pozsonyi kormány leírja a migrációs egyezménnyel szembeni fenntartásait, s amelyet eljuttatnak a marrákesi konferencia szervezőinek. A szerdai kormányülésen az egyezményről elfogadott határozat rendelkezik azokról a lépésekről is, amelyeket Pozsonynak a paktum...
2018-12-05 12:51:25
1 2 3 ..........................84 85 .............127 128 .............168 169 170 
Címkék: Václav Klaus, Theresa May, Frankfurter Rundschau Egy, Andrej Kiska, Robert Fico, Andrej Babis, Állambiztonsági Hivatal, Charles Michel, Flamand Szövetsé, rendezetlen Brexit, külföldi lapok, nemzetközi sajtó, szlovák államfőválasztás, parlamenti pártok, kormányválság feloldásáról, európai emberi, belga parlament, flamand nacionalisták, belga kormányból, orosz diplomatát, következő hetekben, ír-északír határ, baloldali Frankfurter, másodosztályú politikus, utolsó percig, hazája érdeke, 2014-es voksolás, újabb elnöki, idei elnökválasztási, eddigi legmagasabb, elemzők többsége, posztján marad, jövő májusi, parlamenti képviselők, előrehozott választás, információt később, strasbourgi bíróságon, volt kommunista, európai kultúra, aránylag gyors, korábban tett, esetleges szándékolatlan, kormányfő kedden, kormány összeomlását, kiutasított diplomata, szlovák kormányfő, eset kapcsán, diplomáciai okmányt, pozsonyi kormány, migrációs egyezménnyel, marrákesi konferencia, szerdai kormányülésen, egyezményről elfogadott,
© 2013 TVN.HU Kft.