Belépés
Amikor négy birodalom omlott össze
... később a szociáldemokrata Philipp Scheidemann a Reichstag erkélyéről kikiáltotta a köztársaságot, a sokkal radikálisabb, Karl Liebknecht vezette "független" szociáldemokraták viszont a szocialista köztársaság létrejöttét deklarálták. Ezzel győzött a forradalom, és a mérsékelt szociáldemokrata Friedrich Ebert vezette új kormány mellett radikális tanácsok is alakultak. Ebert hamaros...
2018-11-11 21:00:32
Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz
...
A kormányfő beszédében kiemelte: a közép-európai nemzetek újracsatlakozásával Európa békésebb, erősebb és gazdagabb lett, mint volt. Európát mindig az erős nemzetek tették sikeressé, és ez ma is érvényes: "nincs erős Európa sikeres nemzetek nélkül" - jelentette ki.
Kifejtette: a szocialisták, a liberálisok és a zöldek egy gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett...
2018-11-08 11:31:32
Fidesz: a Jobbik és az MSZP tele van korrupciós ügyekkel
...
A nagyobbik kormánypárt ezt Szilágyi György (Jobbik) és Harangozó Tamás (MSZP), az Elios-ügyben folytatott nyomozás lezárásával kapcsolatban tett nyilatkozataira reagálva közölte szerdán az MTI-vel.
Mint írták, Szilágyi Györgynek a saját családja szerencsejátékos százmillióival, zavaros cégügyeivel és azzal kell elszámolnia, hogy a Jobbik törvénytelenül finanszírozta saj...
2018-11-07 18:12:34
Szili Katalin szerint a magyar baloldal válságának kezdete a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás
... rendszerváltástól 2010-ig politizált az MSZP színeiben, a Nézőpont Intézet a témában rendezett szerdai budapesti konferenciáján arról beszélt, hogy azért hagyta ott "a baloldalinak nevezett" szocialista pártot, mert az "nem tudott akkor sem baloldali lenni, amikor ezt kormányzó pártként megtehette volna".
A baloldalnak voltak strukturális problémái, de szerinte a válság kezde...
2018-11-07 16:32:26
Tornacsarnokkal bővült az ajkai Szent István Király Általános Iskola
... akár szimbolikusnak is mondható, hogy egy egyházi iskola bővítését, új tornacsarnokának avatását éppen november 7-én ünnepelhetik.
Egy olyan napon, amelyen sokáig a "nagy októberi szocialista forradalmat" ünnepeltették, egy olyan letűnt rendszer jeles napjaként, amelyben a vallást és az egyházakat üldözték és több évtized alatt 100 millió ember esett áldozatául a kommunizmusn...
2018-11-07 13:41:49
Francia püspökök és értelmiségiek is kérik az istenkáromlás miatt elítélt pakisztáni nő szabadon engedését
... püspökök a nő, a hozzátartozói és védelmezői "életének védelmére szólítanak fel és biztosítják őket imájukról" - olvasható a közleményben.
A héten elején Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármester és Laurent Wauquiez, a jobbközép Köztársaságiak elnöke is azt kérte Emmanuel Macron államfőtől, hogy "mentse meg Ászija Bibi az életét" azzal, hogy politikai menedékjogot ad nek...
2018-11-07 13:01:18
Ujhelyi történelemkönyvet küldött Junckernek a botrányt okozó kijelentése miatt
... vizsgáztak ...
2018-10-31 20:42:59
Tisza 100 - Orbán: ma van szuverenitásunk, van saját utunk
... magyar nemzetet építik.
A miniszterelnök azt is mondta, hogy az őszirózsás puccsal hatalomra jutott ellenfelei Tisza Istvánnak még a halálával sem tudtak mit kezdeni.
"A szocialista operettköztársaság" vezére és csatlósai úgy voltak vele, mint a régi történelmi Magyarországgal: gyűlölték, mert büszke volt és erős, és mert annak a népnek az öntudata hatotta át, amely már...
2018-10-31 17:33:24
Krónika 14. rész (magyar-thai kiadatási egyezmény, fogyasztóvédelem, jogalkotás)
... ismertette, közölve, hogy frakciójuk sok mindent támogatni tud a javaslatból, ugyanakkor félőnek nevezte, hogy az előterjesztés akár egy rendeleti alapú kormányzást is előkészíthet. A szocialista politikus ezért reményét fejezte ki, hogy utóbbi aggodalmaik nem válnak valóra.
Arató Gergely, a DK képviselője azt mondta, a kormányoldal ezzel a végső támadást kezdte meg a jogáll...
2018-10-30 22:31:51
Franco-tábornok exhumálása miatt keveredett ellentmondásba a spanyol kormány és a Vatikán
... tartotta" azt a felvetést, hogy a kormány a Franco családdal párbeszéd útján tárjon fel egyéb alternatívákat - írta a szóvivő.
A spanyol parlament szeptember közepén szavazta meg a szocialista kormány előterjesztését, hogy Franco tábornok földi maradványait eltávolítsák a Madrid melletti Elesettek Völgyében található mauzóleumból.
A család számára felkínálták a lehetőség...
2018-10-30 18:51:23
1 2 3 ..............1429 1430 .......2144 2145 .......2858 2859 2860 
Címkék: Szili Katalin, Szent István Király Általános Iskola, Philipp Scheidemann, Karl Liebknecht, Friedrich Ebert, Szilágyi György, Harangozó Tamás, Szilágyi Györgynek, Nézőpont Intézet, Anne Hidalgo, Laurent Wauquiez, Emmanuel Macron, Ászija Bibi, Tisza Istvánnak, Arató Gergely, Elesettek Völgyében, nemzetek Európája, magyar baloldal, 2004-es kettős, ajkai Szent, istenkáromlás miatt, botrányt okozó, spanyol kormány, szociáldemokrata Philipp, sokkal radikálisabb, szocialista köztársaság, mérsékelt szociáldemokrata, kormányfő beszédében, közép-európai nemzetek, erős nemzetek, nagyobbik kormánypárt, saját családja, témában rendezett, baloldalinak nevezett, baloldalnak voltak, válság kezde, egyházi iskola, olyan napon, olyan letűnt, egyházakat üldözték, héten elején, jobbközép Köztársaságiak, őszirózsás puccsal, régi történelmi, öntudata hatotta, előterjesztés akár, rendeleti alapú, szocialista politikus, kormányoldal ezzel, végső támadást, spanyol parlament, szocialista kormány, család számára, fogyasztóvédelem,
© 2013 TVN.HU Kft.