Belépés
Márton napja a néphagyományban
... burgenlandi és a távolabbi németség körében volt ismeretes.
Ennek eredete egy répcevidéki legendára vezethető vissza, mely szerint egyszer disznóvész dúlt, és az egyik pásztor bement Szombathelyre Mártonhoz segítségért könyörögni. Álmában a szent püspök fehér nyírfaágat adott neki, hogy ezzel vesszőzze meg a beteg jószágot, és így majd meggyógyul.

Márton napján ez...
2019-11-11 13:04:40
Szombathelyen a Missziós kereszt
...2019. november 8-án megérkezett Szombathelyre az 52. Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. Szent Márton püspök ünnepének napján, a Székesegyházban fogadták a keresztet. 15 órától a hívek szentségimádáson vettek részt, amelyet Császár István általános helynök, a Székesegyház plébánosa vezetett.
............ ...................
2019-11-08 16:34:04
Az 52. Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje
Szombathelyre érkezett
2019 novemberében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületéhez kapcsolódva egyházmegyénkbe érkezik a missziós kereszt. Szombathelyen, Kőszegen, Szentgotthárdon, Körmenden, Celldömölkön, Zalaegerszegen, Letenyén, Lentiben és Sárváron lesz látható a kereszt, amely nemcsak a nemzetközi eseményre hívja fel a figyelmet, hanem egyben lélekben való m...
2019-10-28 16:51:33
Megszöktek a javítóintézetből, majd autót loptak fiatalok Zalában
... nevelésre ítélte.
Tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyéről megszöknek és hazamennek Szombathelyre. A kerítésen keresztül kijutottak az intézet területéről, majd néhány kilométerrel távolabb találtak egy személyautót lehúzott ablakkal, és benne az indítókulccsal.
A kocsival K...
2019-10-08 17:22:27
Mávinform: szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között
... átszállniuk.
A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál...
2019-09-21 07:05:21
Múzeumok éjszakája - Kedvezmények a vonattal érkezőknek
... kedvezmény a rendezvény kapcsán Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Jászkisérre, Szegedre, Szolnokra, Szentesre, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre utazókat érinti - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
A MÁV-csoport országszerte tizenhárom városban több ...
2019-06-20 21:42:21
Múzeumok éjszakája - Változatos programok Zalaegerszegen
... büntetés-végrehajtási intézet szervezi a zalaegerszegi programokat a múzeumok éjszakáján.
...
2019-06-19 19:09:18
Újra itthon, választás - Százhuszonharmadik nap
Jó, hogy elmentem a csoporttalálkozóra Szombathelyre. A főiskola is megváltozott, megdöbbenésemre gépészképzés is folyik. Minek? Ez a zűrzavar és kapkodás nem jó. Erős humán felsőképzést kellett volna kiteljesíteni.
A "lányok" kedvesek voltak, Jóval éjfél után estem ágyba, Jó hotelt fogtam magamnak, s reggeli után vissza,
Nagy Pétert meg sem ismertem, miután újságíró, s ...
2019-05-26 18:22:50
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
... aludni. Így mindig fáradt voltam.
Közben készültem a felvételire, olvastam azokat a könyveket, amelyek szakközépiskolában nem voltak kötelezők, csak gimiben. És jelentkeztem Szombathelyre, a Pécsi Tanárképző főiskola kihelyezett tagozatának könyvtár-magyar szakára. Ehhez kellet csatolni munkahelyi javaslatot is, amiben az állt, hogy nem szeretnék, ha felvennének, mert olyan j...
2019-01-18 09:29:27
Márton napja a néphagyományban
... burgenlandi és a távolabbi németség körében volt ismeretes.
Ennek eredete egy Répce vidéki legendára vezethető vissza, mely szerint egyszer disznóvész dúlt, és az egyik pásztor bement Szombathelyre Mártonhoz segítségért könyörögni. Álmában a szent püspök fehér nyírfaágat adott neki, hogy ezzel vesszőzze meg a beteg jószágot, és így majd meggyógyul.
Márton napján ezért a...
2018-11-11 21:15:41
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Eucharisztikus Kongresszus, Időkapszula II, Szombathelyre Mártonhoz, Eucharisztikus Kongresszus Missziós, Szent Márton, Császár István, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Emberi Erőforrások Minisztériumához, Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyéről, Magyar Államvasutak Zrt, Nagy Pétert, Pécsi Tanárképző, vonatközlekedés Budaörs, vonattal érkezőknek, távolabbi németség, répcevidéki legendára, egyik pásztor, szent püspök, beteg jószágot, hívek szentségimádáson, missziós kereszt, nemzetközi eseményre, kerítésen keresztül, intézet területéről, személyautót lehúzott, meghibásodás miatt, rendezvény kapcsán, zalaegerszegi programokat, múzeumok éjszakáján, javítóintézetből, szentségimádáson, minisztériumához, megdöbbenésemre, néphagyományban, vonatközlekedés, előkészületéhez, egyházmegyénkbe, szentgotthárdon, székesegyházban, indítókulccsal, zalaegerszegen, püspökladányra, eucharisztikus, szombathelyre, zalaegerszegi, nagykanizsára, kommunikációs, szombathelyen, kiteljesíteni,
© 2013 TVN.HU Kft.