Belépés
Az ITM határ menti kerékpáros rendezvények létrejöttét segíti
... közleményben.
Hangsúlyozzák, a támogatott rendezvények hozzájárulnak a határ menti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez. A túrák elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelés...
2019-02-15 11:01:21
Illegális bevándorlás - CDU-elnök: a német határ lezárását is mérlegelni lehet egy újabb menekültügyi válsághel
... elképzelhető" lehet, de csakis mint "ultima ratio", vagyis legvégső megoldási kísérlet.
Azonban most már más a helyzet, egy újabb menekülthullámot az Európai Unióval (EU) szomszédos országokkal együttműködve is lehetne csillapítani, ami Angela Merkel kancellár, a CDU előző elnöke tárgyalásainak eredménye - fejtette ki Annegret Kramp Karrenbauer.
Hozzátette: a tanácskozás...
2019-02-12 16:02:51
Antall József kormányzását elemző köteteket mutatott be a Veritas
... a bukaresti bányászjárás okán készült feljegyzéseket ismertet. Külön foglalkozik a magyar-szovjet viszonnyal, az euroatlanti integráció kérdésével, az Antall-kormánynak a szomszédos országokkal kapcsolatos politikájával, továbbá a visegrádi együttműködéssel.
Kulin Ferenc, aki az Országgyűlés kulturális bizottságát vezette a rendszerváltást követően, az akkori "médiacsatáról" ...
2019-01-29 15:01:55
Palkovics: minden autópályának el kell érnie a határig
... beruházással Magyarország elsőként építi meg a Via Kárpátia útvonal rá eső szakaszát, amire büszkék lehetünk - emelte ki a tárcavezető.
A magyar kormány célja, hogy a szomszédos országokkal összefogva, 2030-ig a Kárpát-medence legyen Európa legversenyképesebb, legjobban fejlődő gazdasági övezete, amelyhez a most átadott autópálya is hozzájárul - mondta Palkovics László.
...
2018-12-20 18:30:53
Franciaország és Magyarország hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött
... hozzátette, Magyarországnak az az érdeke, hogy minél több forrásból minél több útvonalon tudja beszerezni az energiaellátáshoz szükséges gázmennyiség...
2018-12-11 16:35:09
Brexit - Szijjártó: a jelenlegi állás szerint reális esély van a magyar célkitűzések teljesülésére
... nem is kívánják kommentálni.
A Brexit-ügyi ülés után az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozása következett, amelyen a tárcavezető tájékoztatása szerint a közép-ázsiai országokkal való együttműködés és a bosznia-hercegovinai helyzet is szóba került, illetve később Ukrajna is napirenden lesz.
Újságírói kérdésre válaszolva Szijjártó elmondta, hogy Nikola Gruevsz...
2018-11-19 17:18:56
Illegális bevándorlás - Merkel: Németország és Csehország szerint az EU-Törökország megállapodás mintaértékű
... határellenőrzés nélküli schengeni övezet megóvásáért pedig meg kell védeni az EU külső határát, és az EU-Törökország megállapodás mintája alapján kell együttműködésre törekedni más országokkal.
Andrej Babis az Angela Merkelnél tett bemutatkozó látogatását értékelve hangsúlyozta: a menekültek elosztásának ügyét leszámítva "jól megértették egymást".
Leszögezte, hogy a migr...
2018-09-05 16:20:09
Áder: Magyarország továbbra is támogatja Albánia felvételét az EU-ba
... elérését.
Közölte, Albánia lehetőségeihez képest igyekszik teljesíteni a migráció kezelését érintő elvárásokat, és ebben együttműködik az unióval, a Frontexszel és a szomszédos országokkal. Hozzátette: a cél az, hogy határaik biztosak legyenek ne csak maguk, hanem szomszédaik és Európa számára is.
Az albán elnök köszönetet mondott a visegrádi négyek Albániának nyújtott s...
2018-06-20 14:12:07
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer: Angela Merkel pártja miatt van megosztottság Európában
... határigazgatásért felelős szövetségi rendőrséget a szigorítások bevezetésére.
Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU-tagoknak írt levelében hangsúlyozta, hogy egy ilyen egyoldalú, a szomszédos országokkal folytatott egyeztetés nélkül és mások kárára tett lépés "negatív dominóhatást válthat ki, és végül az európai egyesülés eredményeinek megkérdőjelezéséhez vezethet".
Ezért - f...
2018-06-15 20:32:57
Benkő: Magyarország biztonsága az első
... olyan vezetési elemekben gondolkodik, amely segíti a közép-európai biztonság megteremtését és fenntartását. Ezek szárazföldi és különleges műveleti képességet, valamint a visegrádi országokkal kötött együttműködést jelent egy közös logisztikai központ parancsnokságának magyarországi létrehozása által 2020-ig. A parancsnokság feladta a részvevő országok közös műveleteinek összehang...
2018-06-08 17:06:37
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: Antall József, Horst Seehofer, Angela Merkel, Európai Unióval, Annegret Kramp Karrenbauer, Kulin Ferenc, Palkovics László, Nikola Gruevsz, Andrej Babis, Angela Merkelnél, Annegret Kramp-Karrenbauer, német határ, újabb menekültügyi, jelenlegi állás, magyar célkitűzések, támogatott rendezvények, határ menti, szomszédos országokkal, túrák elősegítik, biztonságos közlekedésre, újabb menekülthullámot, bukaresti bányászjárás, magyar-szovjet viszonnyal, euroatlanti integráció, visegrádi együttműködéssel, rendszerváltást követően, magyar kormány, most átadott, energiaellátáshoz szükséges, uniós tagállamok, tárcavezető tájékoztatása, közép-ázsiai országokkal, menekültek elosztásának, migráció kezelését, albán elnök, visegrádi négyek, szigorítások bevezetésére, ilyen egyoldalú, európai egyesülés, közép-európai biztonság, visegrádi országokkal, közös logisztikai, parancsnokság feladta, részvevő országok, természetvédelmi, menekülthullámot, megállapodásokat, együttműködéssel, rendszerváltást,
© 2013 TVN.HU Kft.