Belépés
Adventi szokások, hagyományok
...

A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, így minden évben már novembertől elkezdődik a nagy várakozás, készülődés az év legnagyobb, legmeghittebb ünnepére. A következő összeállításból érdekes dolgokat tudhatunk meg az adventi időszakról, az adventi koszorú vagy éppen az adventi kalendár eredetéről.

Az advent szó jelentése a latin ,,adventus ...
2015-12-01 18:57:41
Fényeseszű Tündérek
... Aranyharapdáló úgy hitte, a Sokkérgű csúnya, sivár és rettenetes, viszont az arany csodálatos és mindenekfeletti. Imádták az aranyat. Számlálatlanul falták a guruló aranyérméket, élvezettel szopogatták a rücskös aranyrögöket, a finom aranyszálacskákból puha gombolyagokat csócsáltak, és úgy nyelték, marékszám, a szemcsés aranyport pedig csak beszippantották, mint a levegőt. Vég nél...
2015-06-24 21:36:04
Méz, fokhagyma, gargalizálás - 7 megoldás a torokfájásra
Méz, fokhagyma, gargalizálás - 7 megoldás a torokfájásra

Fáj a torkod. Az anyukád mézet, a barátnőd gargalizáló oldatot, az orvosod gyógyszert javasol. Mikor melyik gyógymódot érdemes választani? Ebben segítünk.

A torokfájás gyakori probléma, különösen télen. Gyógyítására sokféle, házilag is alkalmazható, természetes módszer közül választhatsz. Azonban az...
2015-04-17 23:03:09
Csáth Géza novellái
JOLÁN

Gyermekkorom egyik legtisztább emléke: Jolánnak, a latintanárunk lányának alakja. Mi, én és Telkes Pali, mindig őt tartottuk a legszebb lánynak az egész városban, és ezt hirdettük is.

Koltai Jolán a legszebb lány! És mindannyiszor elpirultunk.

Mindig olyan finoman bánt velünk. Például, ha a latindolgozatokat hazavittük, nem mondott valami külö...
2015-02-28 07:03:34
Köszöntelek kedves LÁTOGATÓM
Advent ünnepek kezdődnek a mai nappalA karácsonyt előkészítő várakozás idejét nevezzük adventnek. Eredete a ...
2014-11-30 11:49:02
Kenderes gyógymódok az ősi Magyar hagyományban
... hírek, ez a vadkenderolaj). Ezt a zöld vadkenderből nyerték. Úgy vélték, ez a kenődő anyag a fekélyre tapad, nem megy át olyan gyorsan a gyomron, mint a tea. Torokbántalmak ellen pedig szopogatták ezt a kenderből készített pépet. Láz esetében még fűz vagy nyír kérgéből nyert főzettel kombinálták. A tüdőt érintő bajok esetében a juhar levét keverték hozzá."

Felmerü...
2014-02-17 08:45:56
Mályvacukor, pillecukor, habcukor
... ezért a gyökeret péppé törték, cukorral elkeverték, majd összefőzték és a végeredményt átszűrték. Az így kapott édes szirupot hagyták kihűlni. A megkötött szirupot darabolták és azt szopogatták el, ha szükségét érezték. Persze ez a gyógymód a piramisépítő rabszolgák számára elérhetetlen volt, de a nemesség és a fáraó környezete rendszeresen élt a mályva gyógyító erejével.
...
2013-01-05 10:58:26
szeretettel
JOLÁN

Gyermekkorom egyik legtisztább emléke: Jolánnak, a latintanárunk lányának alakja. Mi, én és Telkes Pali, mindig őt tartottuk a legszebb lánynak az egész városban, és ezt hirdettük is.

Koltai Jolán a legszebb lány! És mindannyiszor elpirultunk.

Mindig olyan finoman bánt ...
2012-05-14 05:54:56
szeretettel
... kenyerét, és a szalmazsákja alá dugja. Valójában kenyérdarabkák, kenyérvégek voltak ezek az összerágott csonkok - éjszaka a szájukban forgatták őket az éhes emberek, rágcsálták, szopogatták, mint a cumit a csecsemők. A szerencsétlen Kálmán ezeket lopta el, gyűjtötte össze. Ütötték, ahol érték, először jajgatott, később kiabált, hörgött, nyöszörgött, majd elhallgatott.
|...
2012-04-26 18:34:55
szeretettel
... kanaluknál), csak ültek tovább a helyükön, és meresztgették a szemüket az üstház felé, oly sóváran, mintha fel akarnák falni vele még a kemence tégláit is; közben pedig szorgalmasan szopogatták az ujjaikat, nehogy kárba vesszen egy csöpp is a kásából, mely esetleg kifröccsenhetett a kezükre. A fiúknak általában igen jó étvágyuk szokott lenni. Twist Olivér és társai három hónapja t...
2012-04-09 14:51:03
1 2 3 
Címkék: Fényeseszű Tündérek, Csáth Géza, Telkes Pali, Koltai Jolán, Twist Olivér, karácsonyi ünnepkör, nagy várakozás, következő összeállításból, adventi időszakról, adventi koszorú, adventi kalendár, latin &#8222, arany csodálatos, guruló aranyérméket, rücskös aranyrögöket, szemcsés aranyport, anyukád mézet, barátnőd gargalizáló, orvosod gyógyszert, torokfájás gyakori, latintanárunk lányának, legszebb lánynak, egész városban, legszebb lány, latindolgozatokat hazavittük, karácsonyt előkészítő, zöld vadkenderből, kenődő anyag, fekélyre tapad, kenderből készített, tüdőt érintő, juhar levét, gyökeret péppé, végeredményt átszűrték, megkötött szirupot, piramisépítő rabszolgák, fáraó környezete, mályva gyógyító, összerágott csonkok, szájukban forgatták, éhes emberek, szerencsétlen Kálmán, üstház felé, kemence tégláit, fiúknak általában, kifröccsenhetett, beszippantották, mindenekfeletti, összeállításból, aranyharapdáló, számlálatlanul, kenyérdarabkák, torokbántalmak, gombolyagokat, vivalditravel, szerencsétlen,
© 2013 TVN.HU Kft.