|
|
|
Az étel keletkezésébe több korabeli elbeszélés enged bepillantást. Az egyik közkedvelt történet szerint Székely József főlevéltáros - Petőfivel az oldalán - kissé kései órában érkezett meg a törzshelyének számító Komló-kertbe, ahol már nem nagyon tudtak mit enni adni a meg... |
2015-12-02 14:40:53 |
|
|
|
|
|
|
Székelykáposzta nyersen
1,5 kg savanyú káposzta kinyomkodva
15 dkg paradió
10 dkg mandula (beáztatva, héját lehúzva)
1-1 darab tv és kápia paprika
10 dkg póréhagyma, vagy lilahagyma
2-3 fokhagyma
2-3 darab paradicsom,
só, bors, magyaros fűszerkeverék, kömény, koriander
A paradió és a mandula illik legjobban ehhez az ételhez. De has... |
|
2014-05-30 22:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... csak a húst edd, a káposztát is, az éppoly jó!
- Nem hiszem azt, édesanyám... Ha éppoly jó volna, a kutyák már akertben megették volna.
Viccnek jó, de nem sok köze van a székelykáposztához, azon kívül, hogy abban is van hús és káposzta is de a név nem származást takar, hisz egy kitűnő régi Magyar ételről van szó.
Az étel receptje Székely József vármegyei... |
2009-11-18 16:26:15 |
|
|
|
|