|
|
|
... dkg cukrot karamellizálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt
diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliáscukrot habosra kikeverek és a pirított cukorhoz adom. A tüzön hagyom kb.
2-3 percig, majd egészen langyosra hütöm. 6 ostyalapot kettessével
megtöltök a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatom,
majd hosszú, ki... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
A titokzatos E-betűkről
kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er... |
|
2011-08-09 19:19:43 |
|
|
|
|
|
|
... felét és a reszelt lime /zöld citrom/ héját. A zselatint kicsavarjuk,
/vagy a zseléport/ kis lángon fölolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a
cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a
krémet elosztjuk a kih lt tésztán, majd a tortát még 2 órára visszatesszük a h t sz... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... OSTYA
20 dkg cukrot karamellizálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliás cukrot habosra kikeverek és a pirított cukorhoz adom. A tüzön hagyom kb. 2-3 percig, majd egészen langyosra hütöm. 6 ostyalapot kettessével megtöltök a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatom, majd hosszú, kisujjn... |
|
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi só
Elkészítés: Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sûrûsödik. Hagyjuk, hogy kihûljön. Közben a tejszínből kemény habot verünk, amit... |
|
2008-06-05 00:08:15 |
|
|
|
|