Belépés
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... dkg cukrot karamellizálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt
diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliáscukrot habosra kikeverek és a pirított cukorhoz adom. A tüzön hagyom kb.
2-3 percig, majd egészen langyosra hütöm. 6 ostyalapot kettessével
megtöltök a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatom,
majd hosszú, ki...
2015-11-16 13:57:45
Tvn konyha A titokzatos E-betű
A titokzatos E-betűkről

kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er...
2011-08-09 19:19:43
Egyszerű Sütemények:-
... felét és a reszelt lime /zöld citrom/ héját. A zselatint kicsavarjuk,
/vagy a zseléport/ kis lángon fölolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a
cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a
krémet elosztjuk a kih lt tésztán, majd a tortát még 2 órára visszatesszük a h t sz...
2009-12-11 15:56:33
alma
... OSTYA
20 dkg cukrot karamellizálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliás cukrot habosra kikeverek és a pirított cukorhoz adom. A tüzön hagyom kb. 2-3 percig, majd egészen langyosra hütöm. 6 ostyalapot kettessével megtöltök a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatom, majd hosszú, kisujjn...
2009-12-04 01:46:49
Finom fagyi receptek
... csipetnyi só

Elkészítés: Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sûrûsödik. Hagyjuk, hogy kihûljön. Közben a tejszínből kemény habot verünk, amit...
2008-06-05 00:08:15
1 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, Egyszerű Sütemények, titokzatos E-betű, pirított cukorhoz, tüzön hagyom, éjszakát lenyomatom, titokzatos E-betűkről, elsô próbálkozások, adalékanyagok hozzáadásáról, élelmiszerek eltarthatóságának, sóval való, reszelt lime, zselatint kicsavarjuk, lime levében, lime-os zselatint, maradék cukrot, felvert tejszínt, egész tojásokat, vaníliás cukorral, vaníliával felforraljuk, tojásos cukorhoz, karamellizálok, vaníliáscukrot, fölolvasztjuk, próbálkozások, természetesen, összekeverjük, adalékanyagok, hozzáadásáról, visszatesszük, felforraljuk, élelmiszerek, gyümölcsöket, forráspontig, kettessével, kicsavarjuk, hozzáöntjük, megóvásáról, szárították, lenyomatom, tartósítás, nehezékkel, kevergetés, ostyalapot, melegítjük, vaníliával, hozzáadjuk, titokzatos, évszázadok, sütemények, használják, kikeverjük, elkészítés, beleteszek, megtöltök, tojásokat, csipetnyi, megsózzuk, apránként, kikeverek, zselatint, langyosra, zseléport, elosztjuk, folytonos, kezdetben, megjelent, vaníliás, cukorhoz, tejszínt, alaposan,
© 2013 TVN.HU Kft.