|
|
|
... narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára
keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd
kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínbö;l kemény
habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyema... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... margarint a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd ha a krémünk meghűlt, összekeverjük a két masszát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejére 1 tábla tortabevonót teszünk, amit 10 dkg margarinnal gőz felett felolvasztunk. Másnap lehet csak szeletelni
#540
2009. április 20. 18:40... |
|
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben ... |
2011-09-25 20:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... verjük, majd beleöntjük a cukrot, a tojások sárgáját, a vizet, jól kikeverjük, aztán a liszt is mehet bele. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és ugyanolyan hőfokon sütjük, mint előzőleg a lapokat, kb. 20 percig.
A krémhez a lisztet 4 evőkanál cukorral és kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet feltesszük forrni, majd beleöntjük ezt a keveréket, addig főzzük, amíg jó sűr... |
|
2011-05-10 21:11:49 |
|
|
|
|
|
|
... Másfél Rama margarint habosra keverünk 35- 40 dkg porcukorral 2 cs vaníliacukorral. Amikor a tejbegríz kihűlt a a krémet hozzákeverjük és 1 rumaromával ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat , a tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
Porcukor helyett csokimázt is tehetünk a tetejére.
Kavart meggyes
Hozzávalók:
35 dkg liszt
12 dkg Rama margari... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... Másfél Rama margarint habosra keverünk 35- 40 dkg porcukorral 2 cs vaníliacukorral. Amikor a tejbegríz kihűlt a a krémet hozzákeverjük és 1 rumaromával ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat , a tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
Porcukor helyett csokimázt is tehetünk a tetejére.
Kavart meggyes
Hozzávalók:
35 dkg liszt
12 dkg Rama margari... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... tetején lévő vékony húsréteget, az úgynevezett deklit lefejtjük. Ezután a combot 2 nagy (egyenként kb. 18 dekás) szeletre vágjuk, amelyeket úgy verünk ki, hogy 3 milliméter vastagságú téglalapokat kapjunk. Megsózzuk (a fokhagymás só az igazán jó hozzá), megborsozzuk, és két nagy alufólia lapra fektetjük.
A többi húst a szalonnával együtt kis lyukú tárcsán le
daráljuk... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... óráig sütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a cseresznyéket elkeverjük a lekvárral. A túrót a cukorral és a vajjal simára keverjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, egy kisebb edényben alacsony lángon felolvasztjuk, majd ezt is a túrókrémhez keverjük. Az elkészült tortalapot kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a túrókrémmel, a cseresz... |
2011-02-23 09:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... közöttük néhai felvidékünk múltját megmagyarázni. Ha ősi pannóniai múltunkat tárgyaló lapokról kitöröljük azt a sok tévedést, ellentmondást és hazugságot mit rajtuk találunk, olyan fehér lapokat kapunk, melyeket nekünk kell betöltenünk s ebben a munkában ennek iparkodunk eleget tenni. Ezek mellett tisztában kell lennünk azzal is, hogy őseink a Volga kanyarban pogányan éltek, onnan... |
2010-12-10 08:11:28 |
|
|
|
|
|
|
...
A cukrot sárgára kell karamellizálni, hozzáadni a sűrített tejkonzervet és a diót, majd a vajat. Nem kell megijjedni egy kicsit habos lesz. Keverni kell amíg összeáll. Megtöltöd a lapokat. Én két lapot szoktak megkenni, de lehet többet is, de lehet csak egyet is. Ahogy tetszik. Ha meg vannak kenve a lapok, nehezéket kellene rátenni, én csak a kezemmel szoktam jó lenyomkodni... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|