Belépés
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... narancslekvár

Csokoládés párizsi krémhez:

20 dkg étcsokoládé2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára
keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd
kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínbö;l kemény

habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyema...
2015-11-16 13:57:45
x
... margarint a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd ha a krémünk meghűlt, összekeverjük a két masszát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejére 1 tábla tortabevonót teszünk, amit 10 dkg margarinnal gőz felett felolvasztunk. Másnap lehet csak szeletelni
#540
2009. április 20. 18:40...
2014-05-28 10:28:11
x
... 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben ...
2011-09-25 20:12:25
x
... verjük, majd beleöntjük a cukrot, a tojások sárgáját, a vizet, jól kikeverjük, aztán a liszt is mehet bele. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és ugyanolyan hőfokon sütjük, mint előzőleg a lapokat, kb. 20 percig.
A krémhez a lisztet 4 evőkanál cukorral és kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet feltesszük forrni, majd beleöntjük ezt a keveréket, addig főzzük, amíg jó sűr...
2011-05-10 21:11:49
x
... Másfél Rama margarint habosra keverünk 35- 40 dkg porcukorral 2 cs vaníliacukorral. Amikor a tejbegríz kihűlt a a krémet hozzákeverjük és 1 rumaromával ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat , a tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
Porcukor helyett csokimázt is tehetünk a tetejére.
Kavart meggyes
Hozzávalók:
35 dkg liszt
12 dkg Rama margari...
2011-03-20 08:45:28
x
... Másfél Rama margarint habosra keverünk 35- 40 dkg porcukorral 2 cs vaníliacukorral. Amikor a tejbegríz kihűlt a a krémet hozzákeverjük és 1 rumaromával ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat , a tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
Porcukor helyett csokimázt is tehetünk a tetejére.
Kavart meggyes
Hozzávalók:
35 dkg liszt
12 dkg Rama margari...
2011-03-19 18:34:41
x
... tetején lévő vékony húsréteget, az úgynevezett deklit lefejtjük. Ezután a combot 2 nagy (egyenként kb. 18 dekás) szeletre vágjuk, amelyeket úgy verünk ki, hogy 3 milliméter vastagságú téglalapokat kapjunk. Megsózzuk (a fokhagymás só az igazán jó hozzá), megborsozzuk, és két nagy alufólia lapra fektetjük.
A többi húst a szalonnával együtt kis lyukú tárcsán le
daráljuk...
2011-03-19 16:34:39
x
... óráig sütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a cseresznyéket elkeverjük a lekvárral. A túrót a cukorral és a vajjal simára keverjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, egy kisebb edényben alacsony lángon felolvasztjuk, majd ezt is a túrókrémhez keverjük. Az elkészült tortalapot kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a túrókrémmel, a cseresz...
2011-02-23 09:22:17
Rudnay Egyed: Attila Trilogia4
... közöttük néhai felvidékünk múltját megmagyarázni. Ha ősi pannóniai múltunkat tárgyaló lapokról kitöröljük azt a sok tévedést, ellentmondást és hazugságot mit rajtuk találunk, olyan fehér lapokat kapunk, melyeket nekünk kell betöltenünk s ebben a munkában ennek iparkodunk eleget tenni. Ezek mellett tisztában kell lennünk azzal is, hogy őseink a Volga kanyarban pogányan éltek, onnan...
2010-12-10 08:11:28
alma
...
A cukrot sárgára kell karamellizálni, hozzáadni a sűrített tejkonzervet és a diót, majd a vajat. Nem kell megijjedni egy kicsit habos lesz. Keverni kell amíg összeáll. Megtöltöd a lapokat. Én két lapot szoktak megkenni, de lehet többet is, de lehet csak egyet is. Ahogy tetszik. Ha meg vannak kenve a lapok, nehezéket kellene rátenni, én csak a kezemmel szoktam jó lenyomkodni...
2009-12-04 01:46:49
1 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, Rudnay Egyed, Attila Trilogia4, Másfél Rama, kiengedett gesztenyepürét, zselatinlapokat pici, zselatinnal együtt, vaníliás cukorral, krémünk meghűlt, tojások fehérjéből, krémhez adjuk, lapokat megkenjük, elkészített tésztát, legnagyobb tepsink, lapok amik, kiszabott lapok, kivajazott tepsibe, tojások sárgáját, többi tejet, tejbegríz kihűlt, krémmel töltjük, tetejét megszórjuk, úgynevezett deklit, többi húst, szalonnával együtt, zselatint hideg, cseresznyéket elkeverjük, vajjal simára, zselatinlapokat kinyomkodjuk, kisebb edényben, túrókrémhez keverjük, elkészült tortalapot, alsó felét, munkában ennek, cukrot sárgára, sűrített tejkonzervet, kezemmel szoktam, zselatinlapokat, vaníliacukorral, karamellizálni, gesztenyepürét, felolvasztunk, narancslekvár, összekeverjük, hozzákeverjük, ellentmondást, cseresznyéket, megmagyarázni, felolvasztjuk, tortabevonót, megborsozzuk, téglalapokat, sütőpapírral, tejkonzervet, kinyomkodjuk, porcukorral, rumaromával, gesztenyema, betöltenünk, zselatinnal,
© 2013 TVN.HU Kft.