Belépés
Fel kell állnod az elesés után
... álltatok ellen egészen a vérig" (Zsid 12,4). Más szavakkal: a legnagyobb árat, ti. a mártíromságot még nem fizettétek meg. S ha a keresztyén ember már attól is összeomlik, ha egy tányér összetörik, a kiscica nem jön haza, vagy egy baráti kapcsolata csalódással végződik, mit fog tenni, ha majd arról lesz szó, hogy meg kell halnia az Úrért?

Közülünk a legtöbben már régen ...
2019-10-13 12:54:52
bodza
... virágokat vékonyan leterítve, árnyékos helyen szárítjuk, de a napon történő szárítás sem sokat ront a szárított virág értékén. A virágot akkor minősíthetjük kellően száraznak, ha tapintásra összetörik, szétmorzsolódik. A megszáradt virágot vászonzacskóba csomagoljuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk. A bodzavirág teája meghűlés esetén izzasztó hatású. Már a múlt században felfedez...
2016-05-30 12:44:20
Nem kell sok az emberi ünnephez.
... éljen,
Ki téged szeret,érted szenved
Ha nincs senki,ki érted éljen,
Melletted van Isten
Menj a fény után,ne a sötétbe
Ne fojtsd italba,
Ne dobd porba,
Mert összetörik lelked gyémántja
Keresd azt,ki őszintén szeret
Nagy a világ,addig járj,míg őt nem leled
Egy üveg borban magad nem találod
Földhöz vágod,s szilánkokra törik,...
2013-11-13 16:01:23
szeretettel
... szemét, s végighúzott az ecsettel, Muffat érezte, hogy hatalmában van már.

- Madame - hangzott most újra az ügyelő lelkendező kiáltása -, már a lábukkal dobognak, a végén még összetörik a padokat... Adhatom már a jelt?

- Eh, mit bánom én! - szólt Nana türelmetlenül. - Adjon csak jelt, nem törődöm vele!... Ha nem vagyok kész, hát úgyis várniuk kell.
...
2013-10-02 12:36:12
szeretettel
... fennhangon, kérlelhetetlenül:

- Írjad! Írjad!

Aztán, szemét a szemébe kapcsolva, harag nélkül, nem gorombán, de olyan konok elszántsággal, hogy az asszony úgy érezte, összetörik, megsemmisül alatta, így folytatta:

- Hogy mit teszek, majd meglátod... És tudd meg, amit teszek, azt te is velem fogod tenni, így akarom... Így legalább együtt maradunk, l...
2013-10-02 12:08:35
További szép napot Neked, ki erre jársz!
... hogy újra szerencsésen induljunk el.

Bor
A néphit szerint, ha véletlenül kiömlik a bor, az kedvező jelnek számít. Az angolok szerint, ha leesik egy pohár bor és a pohár összetörik, akkor az a boldog házasság és a tartós érzelmek jele.

Cipő
Az új cipőt nem szabad az asztalon hagyni, mert az balszerencsét jelent. Az pedig egész évben rosszat jelent, h...
2013-01-24 09:43:09
szeretettel
... hogy kikerülje a göröngyös utat, a köveket, a kátyút, nem bánta, hogy a kocsi nagyokat zökken, nem bánta, hogy minduntalan megakad valamin, talán már azt se bánta volna, ha a kocsija összetörik; nem törődött már semmivel, elveszítette minden erkölcsi erejét; olyan szomjas, olyan fáradt, olyan szomorú volt, hogy szeretett volna sírni.

És a kikötő tájékán, a targonczák me...
2012-04-25 11:22:11
szeretettel
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
SÖTÉT BÚJÓCSKA

Az írásokat összegyűjtötte és a szöveget gondozta
RÉZ PÁL

TARTALOM

PILLANATKÉPEK
A MI NÓTÁINK
EMBER ÉS VILÁG
SZÜRKE RAJZOK
NAPLÓM
TAPS
A KÖLTŐ
SZABADSÁG
ÓDA A TELEFONHOZ
EMBER ÉS VIL...
2012-04-10 06:48:50
szeretettel
KARINTHY FRIGYES
GÖRBE TÜKÖR

KARCOLATOK, HUMORESZKEK
SZERKESZTETTE ÉS A SZÖVEGET GONDOZTA
UNGVÁRI TAMÁS

TARTALOM

Együgyű lexikon

Optimisták
A KÁLYHA MINDENKIHEZ MELEG
NA VÉGRE EGY EGÉSZEN KÖNNYŰ KIS FUTÓ VISZONYT FOGOK KÖTNI
A SZE...
2012-04-09 13:35:12
szeretettel
Szentiday Klára Mária
KÉT KARD

Szüleim emlékére

Történetünk szereplői kitalált személyek, valóságos modelljük nincs, létüket az író alkotó fantáziájának köszönhetik. A műben több olyan intézmény is szerepel, mely közismert, melynek társadalmi elismertsége magas fokon áll. Aki ö...
2012-04-09 10:42:52
1 2 3 
Címkék: KOSZTOLÁNYI DEZSŐ, SÖTÉT BÚJÓCSKA, EMBER ÉS VILÁG, SZÜRKE RAJZOK, EMBER ÉS VIL, KARINTHY FRIGYES, GÖRBE TÜKÖR, SZERKESZTETTE ÉS SZÖVEGET GONDOZTA, UNGVÁRI TAMÁS, KÁLYHA MINDENKIHEZ MELEG, VÉGRE EGY EGÉSZEN KÖNNYŰ KIS FUTÓ VISZONYT FOGOK KÖTNI, Szentiday Klára Mária, elesés után, emberi ünnephez, legnagyobb árat, keresztyén ember, tányér összetörik, baráti kapcsolata, napon történő, szárított virág, virágot akkor, megszáradt virágot, bodzavirág teája, múlt században, fény után, üveg borban, ügyelő lelkendező, lábukkal dobognak, szemébe kapcsolva, néphit szerint, kedvező jelnek, angolok szerint, pohár összetörik, tartós érzelmek, asztalon hagyni, balszerencsét jelent, pedig egész, göröngyös utat, kocsi nagyokat, kocsija összetörik, kikötő tájékán, írásokat összegyűjtötte, szöveget gondozta, műben több, kérlelhetetlenül, szétmorzsolódik, összegyűjtötte, vászonzacskóba, balszerencsét, szerkesztette, mártíromságot, pillanatképek, türelmetlenül, elszántsággal, xmcrazexpvwxg, minősíthetjük, fantáziájának,
© 2013 TVN.HU Kft.