|
 |
|
... magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.
A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktéparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olívával.
Ha mindezzel elkés... |
|
2011-04-07 12:31:32 |
|
|
|
|
 |
|
... filézett csirkemell
só
bacon
Elkészítés:
1.) A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és mindkét oldalukat besózzuk.
2.) Kikészítünk 3 tányérba: lisztet, felvert tojást, a harmadikba pedig reszelt sajtot, és ezekben panírozzuk meg a hússzeleteket. Tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a hússz... |
2011-04-07 09:08:38 |
|
|
|
|
 |
|
... olajba
és most már szép piros-ropogósra sütjük (4-5 perc). Az ily módon,
tehát két részben sütött krumpli kívül ropogós, belül puha, porhanyós.
Kizárólag a tányéron szabad megsózni, különben megpuhul, megszívósodik.
Az e módszer szerinti krumplisütésnek óriási előnye, hogy az elősütött
krumplit sokáig tárolhatjuk a mélyhűtőben... |
|
2011-04-07 07:38:16 |
|
|
|
|
 |
|
... a reszelt sajt negyedével és ismét ráfordítom az Atmos ferát. Továbbra is 6- fokozaton, nagy körön . 6 perc alatt készre sütöm.
Két lapát segítségével kiemelem egy nagy lapos tányérra és máris teszem be a következő tésztát. Így ismétlem mind a négy adaggal.
Rendkívül egyszerű, általában körbeüljük az asztalt és beszélgetés közben együtt készítjük-esszük a piz... |
|
2011-04-06 15:31:34 |
|
|
|
|
 |
|
... ropogósra sütök.
Hússal teli serpenyőmben a puhára párolt őzkockák szaftját tejfölös, lisztes hadarással sűrítem, összeforralom.
Tálaláskor 2-3 gerslilepényt adok egy tányérra, mellé adagolom az őzragumat, friss zöldsalátával díszítem, de áfonyalekvárral is megpezsdítem, hisz a nyáron tettünk el belőle.
Megjegyzés:
Természetesen bármilyen más ... |
2011-04-06 08:53:16 |
|
|
|
|
 |
|
... egész vékony legyen (szinte mint egy híg palac... |
2011-04-06 08:52:21 |
|
|
|
|
 |
|
... elpárologni. Belekeverjük az almakockákat, a balzsamecetet. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, a májat kivesszük a sütőből, és máris lehet tálalni.
Tálalás
A puliszkát a tányérok közepére adagoljuk, erre helyezzük a májakat, körülöttük elosztjuk az almás-hagymás-diós ragut.
... |
2011-04-06 06:48:48 |
|
|
|
|
 |
|
... találtak.
Solymosi hullája eltűnt. Minden jel szerint akkor az éjjel, a vizsgálóbíró megjelenése napját követő éjjel, vitték el, hogy elrejtésének titka azokkal szálljon az örök éjbe, akik vérét a tányérba csurgatták, de a kik e véres gaztett emlékezetét itt hagyták örök emlékeztetőnek.
Eltűnt a sötét éjjellel, e néma tanúval, a minden bizonyítéknál, minden erősség... |
2011-04-06 00:22:18 |
|
|
|
|