Belépés
70 éves Farkas István SP - köszöntése
... beszédében kiemelte az ünnepeltnek azt a nyitottságát, párbeszédkészségét, közvetlenségét és mindent átható lendületét, amellyel a fiatalok isten- és egyházképét formálta.
Hitből táplálkozó töretlen lendület - 70 éves Farkas István SP
..........
Augusztus 10-én ünnepi szentmise keretében...
2019-08-13 22:31:53
Ha hírtelen feltámad a szél .
...

Ha hírtelen feltámad a szél
máris megtörik a csend .
A lélek keserűségéből
táplálkozó szikrázó haragot
lecsillapítani , csakis őszinte
megbánást tanúsíítható ,
megnyugtató szavakkal lehet .
A lélekromboló durva szó ,
békés útra soha nem vezet !
Bédné Marika : 2019 . 07 . 10 .19...
2019-07-10 20:09:07
Kányádi Sándor: Tudod Tudod soha nem bántam meg
Kányádi Sándor: Tudod

Tudod
soha nem bántam meg,
hogy megszerettelek,
pedig felbolygatta ez a szeretet
az egész életem,

Tudod,
soha nem csalódtam benned,
pedig sokszor nem értettem
a cselekedetedet,
sokszor féltettelek,
leginkább magadtól féltettelek,

Tudod,
lassan fogynak körülöttem a dolgok,
a...
2019-07-10 08:41:51
Hetedszer rendezik meg az Óbudai Blues Fesztivált
... szerint az idei alkalom a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget. A tradicionális, a delta-, a chicagói, a memphisi vagy éppen a southern soul-bluesból táplálkozó zenék mellett idén a "határműfajok" felé is nyit a kínálat - derült ki az összegzésből.
A szervezők megfogalmazása szerint a zenei programsorozat Tom Waits "zsenialitása és őrüle...
2019-07-06 10:51:12
Először azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók
...
A különös tengeri emlőst még az 1980-as években ejtették el Grönland nyugati részén. Az állat koponyája 1990-ben került a kutatókhoz, akik rögtön előálltak az elmélettel, amely szerint a különös teremtmény a tengerek egyszarvújaként ismert narvál, valamint a tengerek kanárijaként emlegetett beluga hibridje lehet - írja a newscientist.com.
Dán és kanadai szakemberek a gén...
2019-06-21 10:42:01
A korallzátonyok fehéredése megváltoztatja a helyi halközösségek összetételét
... például csattogóhalaknak és fűrészfogú sügérféléknek, valamint apró sörtefogúféléknek otthont adó zátonyoknál a korallfehéredést követően új halközösségek alakultak ki, amelyekben algával táplálkozó nyúlhalfélék és papagájhalfélék, valamint gerinctelenekkel táplálkozó ajakoshalfélék dominálnak.
A szakemberek szerint a változás oka, hogy a korallfehéredés nyomán összeomlott a ...
2019-06-19 19:26:23
Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékeiben az SZTE kutatói szerint
... szemcsét azonosított.
A folyókba került mikroműanyag lerakódhat a mederben és az ártereken is, és jelentős környezeti kockázattal járhat. Bekerül a talajlakó és a folyók fenekén táplálkozó állatok szervezetébe, majd a tápláléklánc révén az ökoszisztéma egészébe, így akár az emberi szervezetbe is. A felszínükhöz káros anyagok és szennyeződések kötődhetnek.
A szegedi kutat...
2019-06-14 11:41:11
Hm... Vadászat a molylepkés szavakra...
...x'D

Álmaink állatai

Aggod Judit 2008.12.04. 19:40

C. G. Jung szerint álmaink a bennünk rejlő érzelmeket, problémákat, emlékeket, elfojtott vágyakat vagy terveket, megvalósult óhajokat vagy félelmeket, kérlelhetetlen igazságokat, illúziókat, vad fantáziákat, sőt akár telapatikus víziókat, irracionális élményeket tükrözik. A magyar néphagyomány viszo...
2019-04-22 05:38:55
Március 15. - Kásler: a kitüntetettek a magyar kultúrkincset gazdagítják
...
Kásler Miklós úgy fogalmazott, a művészet a lélek talán legfinomabb megnyilvánulása, a művész szeretne értéket adni az emberiségnek és lehetővé tenni az emberek közötti megértést.
Köszöntőjében a miniszter kiemelte, a magyar kultúra rendkívül gazdag, és nemcsak az egyénnek, de a nemzetnek is van lelke; biztos, hogy ez önazonosságunk része, több ezer éves kultúránkkal, ha...
2019-03-13 12:52:16
Újabb vállalkozások jöttek létre a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében
... élnek - nagyban befolyásolják a magyar gazdaságot, amely visszahat rájuk is. Elég csak az agráriumra tekinteni: a magyar nemzet mindig is a vidék erejéből tudott erőt meríteni. Az ebből táplálkozó hagyományaink és a természeti kincseink nem választhatók el a határok mentén" - fogalmazott az agrárminiszter.
Hozzátette: a határon túli magyar közösségek támogatása tehát "nemcsa...
2019-03-12 13:57:38
1 2 3 ..........................85 86 .............127 128 .............169 170 171 
Címkék: Farkas István SP, Kányádi Sándor, Óbudai Blues Fesztivált, Bédné Marika, Aggod Judit, Kásler Miklós, korallzátonyok fehéredése, helyi halközösségek, hazai folyók, molylepkés szavakra, magyar kultúrkincset, magyar kormány, fiatalok isten-, lélekromboló durva, egész életem, idei alkalom, fesztivál történetének, memphisi vagy, southern soul-bluesból, szervezők megfogalmazása, zenei programsorozat, különös tengeri, 1980-as években, állat koponyája, különös teremtmény, tengerek egyszarvújaként, tengerek kanárijaként, korallfehéredést követően, szakemberek szerint, korallfehéredés nyomán, folyókba került, folyók fenekén, tápláléklánc révén, ökoszisztéma egészébe, emberi szervezetbe, felszínükhöz káros, szegedi kutat, bennünk rejlő, magyar néphagyomány, lélek talán, művész szeretne, emberek közötti, miniszter kiemelte, magyar kultúra, magyar gazdaságot, agráriumra tekinteni, magyar nemzet, vidék erejéből, ebből táplálkozó, természeti kincseink, határok mentén, határon túli, korallfehéredést, gerinctelenekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.