Belépés
A művészet ajándék! címmel látható kiállítás az ÚjMűhely Galériában
...
A rendhagyó tárlaton lehetőség nyílik kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására - olvasható a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a látogatók válogathatnak kiemelkedő grafikusok alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely alkotóinak szitanyomataiból, a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárh...
2019-11-20 14:01:34
Liget Budapest - Főigazgató: folytatódik az új Néprajzi Múzeum beruházása
... halad a költözés előkészítése és a gyűjtemény digitalizálása, valamint előrehaladott állapotban van a leendő állandó kiállítás tervezése is.Elmondása szerint az új Néprajzi Múzeum állandó tárlata is az intézmény saját gyűjteményén alapul majd, a kiállítás alapterülete pedig az eddigi 1200-ról 3000 négyzetméterre nő.
A magyar anyagon kívül a tárlat a nemzetközi anyagot is megm...
2019-11-15 14:11:59
Háború utáni alkotásokat és kortárs műveket kínál a Virág Judit Galéria aukciója
...
A szürnaturalisták (Lakner László, Csernus Tibor), az Iparterves generáció (Keserü Ilona, Nádler István, Bak Imre) és a Pécsi Műhelyhez tartozó művészek (Kismányoki Károly, Ficzek Ferenc, Pinczehelyi Sándor) alkotásaiból először rendeznek ekkora volumenű aukciót - közölte a Virág Judit Galéria az MTI-vel.
Az árverésre szánt 105 tétel között szerepel Lakner László Metamo...
2019-11-05 15:08:37
'56 ihlette
... kisregényre, stb ...
Vetített képes előadás lesz a megnyitón, s több megemlékezés is egy-egy ötvenhatos elkötelezettre, akik már nincsenek köztünk. A tizenkét éve tartó gyűjtőmunkánk tárlata lesz ez az állandó kiállítás, melynek persze nem itt lenne a helye és nem is ide terveztük anno a gyűjtését, hanem a XX. Század Múzeumba, amit 2005-től terveztek létrehozni, de aztán sem...
2019-11-01 08:08:16
Sebastiano Salgado brazil fotográfus kapta a német nyelvterület legrangosabb civil díját
... képesek "reflektálni az emberiség mostani helyzetére", és megérteni, hogy több felelősségvállalásra, egy "új rendre, tiszta lelkiismeretre" van szükség.
A díjazott - akinek Genesis című tárlata nagy sikert aratott 2017-ben a budapesti Műcsarnokban - kiemelte: nem szabad eltagadni, hogy "mi mindenre vagyunk képesek egymás ellen, hiszen az ember mindig embernek farkasa". Azonba...
2019-10-20 17:32:32
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
...
A sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatják be, mint az evés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az i...
2019-10-18 13:11:24
Megnyílt a Budapesti Illusztrációs Fesztivál egyik fő kiállítása
... Lilla; az olaszországi, Sármedei Nemzetközi Illusztrációs Iskola Stepan Zavrel alapítványának két ösztöndíját pedig Gollowitzer Szabina és Kindli Csenge kapta.
A fesztivál másik fő tárlata, amelyen különállóan mutatják be az évfordulós szerzők - Ady Endre, Csáth Géza és Örkény István - irodalmi műveire készült legjobb hatvan illusztrációt, október 16-án nyílik a Petőfi Irodal...
2019-10-11 18:42:02
Santiago Calatrava világhírű építész képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban
...
A neofuturisztikus épületeiről ismert Calatrava először mutatkozik be képzőművészként a spanyol fővárosban, ahol 45 alkotását állítják ki.
A szobrokat, kerámiákat és rajzokat "a természet és a szerves formák" inspirálták, amelyek jól felismerhető módon reflektálnak építészeti munkáira is - olvasható a galéria ismertetőjében.
A Svájcban élő építész első tárlatát 200...
2019-10-10 20:52:36
Magyar iparművészek tárlata nyílik Izraelben
...
A kiállítást Vashegyi György, az MMA elnöke nyitja meg. Az október 26-ig megtekinthető tárlaton olyan hétköznapi használatú, művészkezek által alkotott tárgyakat tekinthet meg a közönség, mint tányérok, ékszerek, sálak, sportszerek, üvegből készült dísztárgyak vagy plakátok - közölte az MMA kedden az MTI-vel.
A magyar évad "gazdag hagyományok, innovatív modernitás" szlog...
2019-10-08 14:11:15
Megnyílt a budapesti nemzetközi bélyegkiállítás
... miatt a forgalomba helyezés nem valósulhatott meg - i...
2019-10-04 17:32:45
1 2 3 ..................61 62 .........91 92 .........121 122 123 
Címkék: ÚjMűhely Galériában, Liget Budapest, Néprajzi Múzeum, Virág Judit Galéria, Sebastiano Salgado, Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapesti Illusztrációs Fesztivál, Santiago Calatrava, MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft, Szentendrei Grafikai Műhely, Szentendrei Régi, Lakner László, Csernus Tibor, Keserü Ilona, Nádler István, Pécsi Műhelyhez, Kismányoki Károly, Ficzek Ferenc, Pinczehelyi Sándor, Lakner László Metamo, Század Múzeumba, Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez, Sármedei Nemzetközi Illusztrációs Iskola Stepan Zavrel, Gollowitzer Szabina, Kindli Csenge, Csáth Géza, Örkény István, Petőfi Irodal, Vashegyi György, művészet ajándék, német nyelvterület, budapesti nemzetközi, rendhagyó tárlaton, látogatók válogathatnak, költözés előkészítése, gyűjtemény digitalizálása, leendő állandó, intézmény saját, kiállítás alapterülete, eddigi 1200-ról, magyar anyagon, nemzetközi anyagot, árverésre szánt, állandó kiállítás, emberiség mostani, budapesti Műcsarnokban, ember mindig, sokszínű magyar,
© 2013 TVN.HU Kft.