Belépés
Pápai üzenet a fogyatékkal élők világnapjára:
... minden személy azonos méltósággal bír; ahol védelmezzük a fogyatékkal élőket minden életkorban és minden társadalmi helyzetben.
A pandémia felszínre hozta a korunkat jellemző egyenlőtlenséget, mely a gyengébbeket károsítja. A vírus nem tesz különbséget ember és ember között, de a meglévő egyenlőtlenségeket és hátrányos megkülönböztetést tovább növelte pusztító útja során. Ház...
2020-12-08 10:51:55
Koronavírus - Csaknem négymillióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban
... helyzetbe, mint a magas fizetésűek, és nagyobb arányban dolgoznak olyan cégnél, amely nem egészíti ki az állami bértámogatást. A koronavírus-járvány így tovább növeli a társadalmi egyenlőtlenséget - értékelte a felmérés eredményét Reiner Hoffmann, a DGB elnöke.
A rövidített munkaidőben az országos munkaügyi ügynökség (BA) kifizeti a bér kevesebb növeli a társadalmi egyenlőtle...
2020-04-21 15:22:27
Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019-ben
... jogtalanságot (vö. Zsolt 10,14-15). Úgy tűnik, szavaiban az a kérdés tér vissza újra, amely évszázadokon át egészen napjainkig sokszor elhangzik: Hogyan engedheti meg Isten ezt az egyenlőtlenséget? Hogyan engedheti meg, hogy megalázzák a szegényeket, miért nem avatkozik közbe, hogy segítsen nekik? Miért engedi boldogan élni azokat, akik másokat elnyomnak, miközben viselkedés...
2019-11-17 08:23:38
„A szegények kenyerét pazaroljuk el”
... Így megszilárdíthatjuk kapcsolatainkat egy olyan testvériségben, amely a közjóra irányul és amely kerüli az individualizmust és az egoizmust. Ezek ugyanis éhínséget és társadalmi egyenlőtlenséget eredményeznek. Olyan életstílust folytassunk, amely lehetővé teszi, hogy egészséges kapcsolatot ápoljunk önmagunkkal, testvéreinkkel és a környezettel, amelyben élünk.
A család szere...
2019-10-17 23:13:13
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton.
2019. április 19., péntek | 22:19
Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a ,,Slaves no more" Társaság elnöke írta.
.................
2019-04-20 16:15:27
Eugenika
Az eugenika vagy eugenetika olyan társadalomfilozófiai irányzat, mely az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti. Az utópista eugenetikai gondolat kidolgozója az angol Francis Galton, Charles Darwin unokatestvére volt. Megfogalmazása szerint: Az eugenika tudománya mindazokkal a hatásokkal foglalkozik, amelyek egy faj vele...
2019-01-17 09:56:31
Ez egy anyagias világ
... a képeket, amelyeken a családok otthonuk előtt, minden tárgyi tulajdonuk és állataik körében láthatók. Az eredmény megdöbbentő lett: a képek tökéletesen mutatják be a globális egyenlőtlenséget, a kultúrák sokféleségét és az élet ezer árnyalatát.
...
2017-07-11 14:07:13
Tolsztoj Lev Ny „MINDENNAPRA” Tolsztojtól márciu
... baja.
Talmud
2
Hogy a gazdagok a gazdagságukkal jótékonykodni tudjanak a szegényekkel, ez csak azért lehetséges, mert a kormány egyeseket támogatva meghonosítja/bevezeti az anyagi egyenlőtlenséget, ezzel létrehozza/előidézi a jótékonykodás szükségszerűségét. De, ilyen körülmények között az a segély, - amivel szeretnek kérkedni/hencegni, mint érdemmel - a...
2017-05-30 19:06:44
Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot
... Veled?"
Fischl Vilmos elmondta: a Fülöp-szigetekre 2013-ban lecsapó Haiyan tájfun tovább mélyítette a térségben a gazdasági és társadalmi válságot és növelte az emberek közötti egyenlőtlenséget.
Az imanapon országszerte együtt imádkoznak a gyülekezetekben a gazdaságilag egyenlőtlen társadalmak legszegényebb rétegeiért - tette hozzá.
Az ökumenikus világimanapot 1870 ...
2017-03-02 11:31:59
Az idén tovább emelkedik a globális munkanélküliség a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet prognózisa szerint
...
Az ILO (International Labour Organization) 2017-es foglalkoztatási és társadalmi trendeket elemző WESO (World Employment and Social Outlook - Trends 2017) jelentése megállapítja, hogy a rendelkezésre álló munkaerő számának a munkahelyteremtést meghaladó mértékű növekedése miatt 2018-ban további 2,7 millióval nő a munkanélküliek száma a világon.
A munkanélküliség alakulá...
2017-01-12 22:04:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Keresztút Ferenc, Tolsztoj Lev Ny, Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, Reiner Hoffmann, Eugenia Bonetti, Francis Galton, Charles Darwin, Fischl Vilmos, International Labour Organization, World Employment, Social Outlook, fogyatékkal élők, szegények világnapjára, szegények kenyerét, anyagias világ, ökumenikus világimanapot, idén tovább, globális munkanélküliség, fogyatékkal élőket, pandémia felszínre, korunkat jellemző, gyengébbeket károsítja, magas fizetésűek, állami bértámogatást, társadalmi egyenlőtlenséget, felmérés eredményét, rövidített munkaidőben, országos munkaügyi, társadalmi egyenlőtle, olyan testvériségben, közjóra irányul, család szere, idei római, eugenika vagy, ember öröklődő, utópista eugenetikai, angol Francis, eugenika tudománya, hatásokkal foglalkozik, családok otthonuk, eredmény megdöbbentő, képek tökéletesen, globális egyenlőtlenséget, kultúrák sokféleségét, élet ezer, gazdagságukkal jótékonykodni, kormány egyeseket, anyagi egyenlőtlenséget, jótékonykodás szükségszerűségét,
© 2013 TVN.HU Kft.