Belépés
Hipertónia nap Debrecenben: hétfőtől elérhető a kardionapló applikáció
...
Páll Dénes professzor jelezte: a Magyar Hypertonia Társaság kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy a betegek együttműködési készségét elnyerje és sikerüljön azt fenntartani.
Mivel a magas vérnyomás kezelése évtizedeken át tartó folyamat, kifejlesztettek egy applikációt, amely részben alkalmas arra, hogy a betegek a rendszeresen mért vérnyomást rögzítsék, és egyfajta tükörké...
2020-01-25 14:12:24
Légszennyező anyagokat elnyelő buszokat állítanak forgalomba Nagy-Britanniában
...
A Go-Ahead közlekedési társaság buszainak tetejére légszűrő berendezéseket szereltek fel, hogy elnyeljék a káros anyagokat.
A technológiát kipróbálták a cég egyik buszán Southamptonban, és az eredmények szerint 65 gramm - egy teniszlabda súlyú - szennyező anyagot vont ki a levegőből 100 nap alatt.
A buszok ugyan dízellel működnek, de motorjuk Euro-6-os - közölte a c...
2020-01-24 20:32:05
Ausztrál tűzvész - Az ausztrál őslakosok több ezer történelmi helye és műemléke károsodhatott a tűzvészben
... erdőségek voltak, ahol az őslakosok több tízezer történelmi helye található, olyanok is, amelyeket még nem is jegyeztek fel hivatalosan - idézte Tina Mannet régészt, az ausztrál régészek társaságának elnökét a Nature című tudományos folyóirat honlapja.
Ezek a helyek mutatták meg azt, hol éltek az őslakosok, hogyan terjeszkedtek el több tízezer éven át a térségben, és segített...
2020-01-24 17:52:00
POSZT - MTT: egyelőre nincs megállapodás a tulajdonosok között a találkozó jövőjéről
... Országos Színházi Találkozó (POSZT) megrendezésére.
Az MTT pénteki közleménye emlékeztet arra, hogy a POSZT-ot szervező cég tulajdonosi szerkezete megváltozott: a Magyar Színházi Társaság ingyenesen elajándékozta tulajdonrészét a Magyar Teátrumi Társaságnak, erről aláírt szerződés tanúskodik. A POSZF Nkft.-nek jelenleg két tulajdonosa van: 66 százalékban a Pécs városa által ...
2020-01-24 15:01:42
Századvég: az ngo-k a magyar politikában is nagyobb befolyást akarnak szerezni
... "hangsúlyosan eltér" a több tízezer hazai finanszírozású civil szervezetétől. Ilyen, külföldi forrásból gazdálkodó ngo például az Amnesty International, a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor vagy az Eötvös Károly Intézet - sorolták.
A Századvég-tanulmány szerint a látszat ellenére az ngo-k aktív, ideológiailag e...
2020-01-24 10:41:16
Az MNB átmenetileg felfüggesztette a SINUS-FAIR Corporate Zrt. engedélyét
...
A közlemény szerint az MNB a veszprémi társaságnál hivatalból indított átfogó vizsgálatában - amelyben a 2018. január 1-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át - megállapította, hogy a SINUS-FAIR Corporate Zrt. a tevékenységét nem az engedélyezési eljárásban tett nyilatkozataival összhangban végzi. Továbbá kiderült, hogy olyan külföldi kibocsátású értékpapí...
2020-01-24 10:11:03
Hivatalosan is köszöntötték a Hainan Airlines Budapest-Csungking járatát
... hozzá.
Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy a Hainan Airlines 2011-ben, a Malév megszűnése előtt repült utoljára Budapestre, akkor Pekingbe közlekedtek a társaság repülőgépei.
A repülőtér adatai szerint tavaly 220 ezer kínai turista érkezett, 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a repülőtér a kínai...
2020-01-24 09:51:19
Palkovics: fontos feladatai vannak Magyarországnak a drónközlekedésben
... és szabályos drónozást az ország légterében - jelezte a miniszter.
Szepessy Kornél, a légiforgalmi szolgálat vezetője azt emelte ki, hogy 2019-ben 37 milliárdos árbevételt ért el a társaság, 5,5 milliárd forintot költött beruházásokra, és várhatóan 2,5 milliárd forint adózás előtti eredménye lesz.
Kiemelte, hogy a 2019. december 31-ével zárult úgynevezett referenciaperió...
2020-01-23 22:12:11
Több mint 20 százalékkal nőtt az IKEA forgalma a tavalyi pénzügyi évben
... visszavásárolják azokat az IKEA bútorokat, amelyekre már nincs szükségük. Ezeket a bútorokat a visszavásárlási áron értékesítik újra a leértékelt árú termékek részlegében.
Mounia El Hilali, a társaság regionális kereskedelmi vezetője kiemelkedőnek értékelte az IKEA Magyarország üzleti eredményeit.
A vállalat terveiről szólva elmondta, az IKEA arra törekszik, hogy minél t...
2020-01-23 17:11:38
Folyamatosan nő az első lakásvásárlók száma a Duna House elemzése szerint
...
A társaság közlése alapján az ingatlanpiaci tranzakciók közül 2019-ben Budapesten a lakásvásárlók 22 százaléka, vidéken pedig 24 százaléka volt első lakást vásárló fiatal.
Az elemzés szerint arányuk az idén tovább nőhet a kormányzat által ígért támogatások miatt, és így az idén mintegy 35 ezer lakást vehetnek meg az első alkalommal vásárlók.
Az első lakásvásárlók 20...
2020-01-23 16:52:45
1 2 3 ...........2341 ......3511 3512 ......4681 4682 
Címkék: SINUS-FAIR Corporate Zrt, Hainan Airlines Budapest-Csungking, Duna House, Páll Dénes, Magyar Hypertonia Társaság, Tina Mannet, Országos Színházi Találkozó, Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaságnak, POSZF Nkft, Amnesty International, Transparency International, Magyar Helsinki Bizottság, Eötvös Károly Intézet, Budapest Airport, Hainan Airlines, Szepessy Kornél, Mounia El Hilali, IKEA Magyarország, kardionapló applikáció, ausztrál őslakosok, tulajdonosok között, találkozó jövőjéről, magyar politikában, tavalyi pénzügyi, első lakásvásárlók, betegek együttműködési, magas vérnyomás, rendszeresen mért, káros anyagokat, technológiát kipróbálták, eredmények szerint, teniszlabda súlyú, buszok ugyan, őslakosok több, ausztrál régészek, helyek mutatták, több tízezer, látszat ellenére, ngo-k aktív, közlemény szerint, veszprémi társaságnál, vizsgálat lezárásáig, engedélyezési eljárásban, társaság repülőgépei, repülőtér adatai, évvel korábban, ország légterében, légiforgalmi szolgálat,
© 2013 TVN.HU Kft.