Belépés
Homoktövis-élőhelykezelés lesz Újpesten
... huszonkét védett növényfajnak adnak otthont, melyből a homoktövis cserje vadon csak ezen az egy helyen él Magyarországon. A szervezők fontos feladatnak tartják a tájidegen fásszárúak térhódításának visszaszorítását és a Magyarországon egyedülálló természetes életközösség megóvását, emellett az ebédszünetben bemutató madárgyűrűzést is terveznek.
A munkához szükséges eszközöke...
2020-03-03 13:31:28
Az amerikai képviselőház törvényjavaslatot fogadott el az ízesített e-cigaretták árusítási tilalmáról
... törvényhozók támogatták, azzal érvelve, hogy gátat kell vetni a fiatal nemzedékek körében egyre elterjedtebb - és súlyosan agy-, tüdő- és érkárosító hatású - ízesített e-cigaretták térhódításának. Egy nemrégiben készült kormányzati felmerés szerint minden negyedik középiskolás szív ízesített e-cigarettát.
Tavaly a kongresszus elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében fele...
2020-03-03 07:05:26
Nemzetközi szakértők: jobban be kell vonni a fogyasztókat az energiaipar átalakításába
... idén a francia főváros ad otthont.
Az esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja a zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők közölték, hogy negyven országból több mint nyolcszáz küldött jelezte a részvételét, akik között a startupok, a pénzügyi csoportok, valamint az energi...
2019-10-03 18:38:29
Palkovics: kiemelt érdek a vasút térnyerése a közlekedésben
... fejleszteni, még jobban kihasználni a záhonyi átrakó körzet árufuvarozási lehetőségeit.
Palkovics László közölte: az aláírt szerződés arra is kitér, hogy a környezetbarát árufuvarozás térhódításának érdekében az RCG korszerűsíti a kombinált fuvarozáshoz kapcsolódó szolgáltatásait is.
Andreas Matthä, az osztrák államvasutak, az ÖBB vezérigazgatója a szerződés aláírása utá...
2019-09-04 17:52:24
Agrárkutatási központ: több száz milliárdos tartalékot jelentenek a precíziós technológiák az agráriumban
... a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) kutatási, fejlesztési és minősítési tevékenységével - mondta Gyuricza Csaba.
A szakember szerint céljuk a digitalizáció komoly térhódításának elősegítése 5-8 éven belül a magyar agráriumban.
A főigazgató szavai szerint számos konferenciát szerveznek, hogy a technológiai újításokról pontos információkat kapjanak az érdeklődők...
2019-05-29 06:50:34
Romániai népszavazás - Az MPP szerint az érvénytelen népszavazás nem kérdőjelezheti meg a család intézményét
... jövőben is mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet a nyílt társadalmat hirdető, a közösség valós érdekeivel ellentétes, értéktelen világrendet szorgalmazó ál-liberális eszmék térhódításának veszélyére.
A szombaton és vasárnap tartott népszavazáson a névjegyszékben szereplők 20,96 százaléka adta le voksát. A referendum érvényességéhez a választók legalább 30 százalékának ke...
2018-10-08 13:01:57
Távozott a brit Munkáspárt egyik legtekintélyesebb veteránja a párton belüli antiszemitizmus miatt
... képviselője a londoni törvényhozás választott alsó kamarájában, távozását bejelentő levelében úgy fogalmazott, hogy a Munkáspárt jelenlegi vezetése a brit politikai antiszemitizmus térhódításának egyik hajtóerejévé vált.
A pályafutását függetlenként folytató képviselő szerint Nagy-Britannia azért harcolt a II. világháborúban, hogy az ilyen nézetek eltűnjenek a brit politikábó...
2018-08-31 12:27:03
Érdekesség
Talán a történelembe is úgy fog bevonulni ez a korszak, mint a mobiltelefonok térhódításának kora.
A mobiltelefon fontos és nélkülözhetetlen kelléke mindennapjainknak. Mobilozunk mindig és mindenhol.
Néha azonban ez a szenvedélyünk halálos lehet. Főleg a mobilozás vezetés közben.

Még mielőtt félre dobnád az írást azzal a felkiáltással, hogy -Tudom és a könyököm...
2018-01-02 10:54:40
Zárul az amerikai musical nagykanizsai születésű atyja előtt tisztelgő Romberg-emlékév
... valamint munkássága révén a műfaj kimagasló alakjaként tartja számon a zenetörténet, örökös tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának (Songwriters Hall of Fame).
A zenés műfaj térhódításának és aranykorának egyik meghatározó komponistája volt a Broadwayn, ahol csaknem kétezer dalát, 78 musicaljét játszották és játsszák még ma is. Együtt dolgozott Gershwinnel, Bing Crosbyval és...
2017-11-06 13:42:46
Napelemes repülők, földművelődrónok és okosvárosok is szóba kerültek egy nemzetközi energiaügyi konferencián
...
Az idei esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők tájékoztatása a bemutatott több mint százhatvan energetikai vívmány húsz százalékát még sehol sem lehetett látni.
Maros Sefcovic energiaunióért felelős biztos, az Európai Bizot...
2017-10-25 18:43:55
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Európai Innovációs, Technológiai Intézet, Palkovics László, Andreas Matthä, NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet, Gyuricza Csaba, Dalszerző Hírességek Csarnokának, Songwriters Hall, Bing Crosbyval, Maros Sefcovic, Európai Bizot, amerikai képviselőház, ízesített e-cigaretták, energiaipar átalakításába, vasút térnyerése, precíziós technológiák, érvénytelen népszavazás, család intézményét, brit Munkáspárt, párton belüli, amerikai musical, nemzetközi energiaügyi, homoktövis cserje, szervezők fontos, tájidegen fásszárúak, ebédszünetben bemutató, munkához szükséges, fiatal nemzedékek, nemrégiben készült, kongresszus elfogadott, francia főváros, esemény pártfogója, tanácskozás célja, zöldenergetika térhódításának, szervezők közölték, pénzügyi csoportok, záhonyi átrakó, aláírt szerződés, környezetbarát árufuvarozás, kombinált fuvarozáshoz, osztrák államvasutak, szerződés aláírása, szakember szerint, digitalizáció komoly, magyar agráriumban, főigazgató szavai, technológiai újításokról,
© 2013 TVN.HU Kft.