Belépés
Moody's: robusztus növekedés és csökkenő külső sérülékenység támasztja alá a magyar adósprofilt
... szakpolitikai lépések és a kedvező külső környezet hatására 2014 és 2017 között éves átlagban 3,5 százalékkal nőtt.
Ezt a növekedési dinamikát azonban a szakképzettségi problémák és a térségi gazdaságokhoz mérve alacsony növekedési ütemű termelékenység miatt nehéz lesz fenntartani - véli pénteki országjelentésében a hitelminősítő.
A Moody's közölte: e növekedési háttér, ...
2018-12-07 15:11:38
Palkovics: ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság
...
Palkovics László az Autóhof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta, "ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek", de most nem ez a helyzet. Éppen ezért, mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő - emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, "ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok...
2018-12-07 12:52:10
A harmadik negyedévben négy éve a leggyengébb növekedést érte el az euróövezeti gazdaság
... legalacsonyabb.
Az egy évvel korábbival összevetve a harmadik negyedévben az euróövezetben 1,6 százalék, az EU-ban 1,8 százalék volt a GDP-növekedés a harmadik negyedévben.
Mindkét térség GDP-növekedési üteme folyamatosan csökken. Az eurövezet éves GDP-növekedése a 2017 negyedik negyedévi 2,7 százalékról az idei első negyedévben 2,4 százalékra, a másodikban 2,2 százalék...
2018-12-07 12:01:11
A gazdaság digitalizációja adhat további növekedési lendületet Kelet-Közép-Európának
... "turbófeltöltővel" növeljék tovább és ezáltal felzárkózzanak a digitalizáció európai éllovasai, a kilenc észak-európai ország közé.
A McKinsey számításai szerint a kelet-közép-európai térség bruttó hazai termékének 6,5 százalékát termelte a digitális gazdaság 2016-ban, 76 milliárd dollárt. Szerves növekedéssel, tehát ha minden úgy megy tovább ahogy eddig, ez 60 milliárd euró...
2018-12-05 11:21:31
Hitelminősítés - Fitch: jövőre döntés valószínű a pozitív kilátású közép- és kelet-európai ország adósosztályza
... tart érvényben.
Az idén már egyik cég sem vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat.
A Fitch Ratings hétfői elemzése kiemeli, hogy az általa pozitív kilátással nyilvántartott hét térségbeli államadóssal szemben mindössze egy ország - Törökország - szuverén besorolását terheli negatív kilátás.
A Fitch megfogalmazása szerint ez a megoszlás "felfelé ható minősítési len...
2018-12-03 16:26:01
Turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál
... támogatásban részesülhet a KEHOP és a GINOP forrásaiból a projektjei megvalósításához.
Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Zala megye fejlesztési biztosa arról beszélt, hogy régi vágya a térségnek a Kis-Balaton részben még rejtett kincseinek jobb bemutatása. "Az új látogatóközpont jó helyen, jó feltételek közt valósulhat meg, közel a turistaáramlathoz, így bekapcsolódhat ...
2018-11-29 23:14:01
Kissé javultak Nógrád megye gazdasági mutatói
... 0,4 százalékát produkálták mindkét területen.
Az elemzésben úgy fogalmaznak: Nógrád megye még a múlt évezred utolsó éveiben vált gazdasági tekintetben a leggyengébb lábakon álló hazai térséggé, amit azóta csak apró lépésekben képes erősíteni.
Külön fejezetben foglalkozik a kiadvány az ötven legnagyobb céggel, mint a gazdaság jelentős alakító tényezőivel. Ezekhez a vállal...
2018-11-29 23:06:28
Londoni elemzők: a vártnál gyorsabb növekedés valószínű Magyarországon
...
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzőstábja a térségre kidolgozott, hétfőn ismertetett átfogó éves előrejelzésében közölte: a magyar hazai össztermék (GDP) idei növekedési ütemére szóló prognózisát 4,6 százalékra, 2019-re adott növekedési becslését 3,8 százalékra javította.
A ...
2018-11-26 23:45:46
Hitelminősítés - Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Moody's
... valószínűsíthető csökkenését.
A Moody's becslései szerint az Európai Bizottság által a 2021-2027-es uniós költségvetési időszakra tett javaslatokból következtethetően Magyarország a térség többi gazdaságához hasonlóan idei árakon számolva hozzávetőleg 24 százalékkal kevesebb EU-folyósításhoz jut.
A hitelminősítő szerint ugyanakkor adósminőségi erősségnek számít a magyar ...
2018-11-24 07:04:07
Naperőmű-park épült Felsőzsolcánál
... versenyképesség erősítését. Ennek része a villamosenergia-szektor zöldítése, a helyi energiatermelés terjedése, a digitális megoldások tömeges bevezetésének lehetősége.
Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a naperőmű gazdaságélénkítő hatással is bír, ésszámos új munkahelyet teremt.
Az MVM-csoport idén 110 naperőmű építését kezdte ...
2018-11-23 14:52:07
1 2 3 ..........................84 85 .............127 128 .............168 169 170 
Címkék: Palkovics László, Autóhof Óbarok, Fitch Ratings, Manninger Jenő, Morgan Stanley, Európai Bizottság, Csöbör Katalin, magyar adósprofilt, harmadik negyedévben, leggyengébb növekedést, euróövezeti gazdaság, gazdaság digitalizációja, pozitív kilátású, vártnál gyorsabb, kedvező külső, növekedési dinamikát, szakképzettségi problémák, térségi gazdaságokhoz, eurövezet éves, 2017 negyedik, idei első, digitalizáció európai, kilenc észak-európai, digitális gazdaság, magyar szuverén, általa pozitív, projektjei megvalósításához, múlt évezred, leggyengébb lábakon, ötven legnagyobb, gazdaság jelentős, térségre kidolgozott, magyar hazai, 2021-2027-es uniós, térség többi, hitelminősítő szerint, helyi energiatermelés, digitális megoldások, térség fideszes, naperőmű gazdaságélénkítő, megvalósításához, gazdaságélénkítő, turbófeltöltővel, valószínűsíthető, látogatóközpont, digitalizációja, villamosenergia, versenyképesség, előrejelzésében, szakképzettségi, energiatermelés, termelékenység, felsőzsolcánál, hitelminősítés,
© 2013 TVN.HU Kft.