Belépés
Lépjünk már rá a cselekvő szeretet útjára!
... rendi szerzetes látogatása zárta a nyitrai kálvárián advent második vasárnapján.
Zoboralja az egész idei zarándokévben a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült. Több ezer hívő zarándokolt el a nyitrai Kálváriára, hogy anyanyelvén imádkozzon és énekeljen.
Bővebben https://felvidek.ma/2019/12/lepjunk- mar-ra-a-cselekvo-szeretet-utjara/?f bcli...
2019-12-10 19:04:24
Domonkos Jolán versei
... terem
mindenkinek szívében,
azt, hogy valóban így lesz ez
sokszor én megígértem.

Hidd el végre hát a jó hírt
és add tovább másoknak,
hogy a fényes Nap és a Hold
többé el nem távozhat.

Veled lesz és ő világít,
ha alszol, ha ébren vagy,
örök lángot nyújt majd neked,
mosolygással élhetsz csak.

...
2019-12-09 15:00:27
Szép versek a Szeretetről
... játékos ujjait
add nekem...
éteknek étek helyett
mert éhezem...
ujjaim hidegek
ne engedd el kezem,
Kedvesem
játsszál velem,
érintsd meg erőmet,
hogy többé ne fázzak...
hideg van, nagyon hideg
s én reszketek a hidegtől -
varázsold reszketésem
a vágy lázává
és akkor soha többé
nem fogok fázni...

va...
2019-12-06 16:00:03
A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az olasz belügyminiszter
... alá.
Luciana Lamorgese az új olasz tervezetet a januári EU-belügyminiszteri találkozón készül bemutatni. Addig is az EU kormányaival és diplomáciai képviselőivel egyeztet. A javaslat többek között műszaki paramétereket szab a hajók működésének engedélyezésére. Róma a szabályokról nem kíván az NGO-kal is egyeztetni.
A "humanitárius hajók nem a problémát, hanem a megoldást...
2019-12-05 23:22:55
Fülöp Attila: az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak
... állam a demens idősek bentlakásos otthonainak működtetésében, emellett bővül azon idősotthonok száma, amelyekben ezt a finanszírozási formát igénybe vehetik.
Kitért arra is: országosan több mint 58 ezer férőhely áll rendelkezésre időseknek bentlakásos otthonokban, azokra az állam éves szinten hatvanmilliárd forintot költ.
A szociális biztonság megteremtéséhez közösségi f...
2019-12-05 19:53:04
Felkapcsolták a vatikáni Szent Péter téri karácsonyfa fényeit, felavatták a betlehemet
... található Rotzo ajándékozta, Vicenza városa térségéből. A fa abból az erdőből érkezett, amelyet 2018 őszén letarolt egy rendkívüli erejű vihar.
A fára a Vatikán sárga-fehér színeit idéző több mint ezer arany és ezüst díszgömb került, valamint ennél is több energiatakarékos ledlámpa. A fenyőfával további kisebb fák is érkeztek, amelyeket a pápai állam más helyszínein állított...
2019-12-05 17:52:42
Idén csaknem kétszáz katona földi maradványait exhumálták a hadisírgondozók
... maradványa építkezések során kerül elő, de temetőkben is végeznek feltárásokat, hiszen a II. világháborúban meghalt magyar és német katonák sírját semmi nem védte a rendszerváltozás előtt, a legtöbbnek a sírjele eltűnt. Rosszabb esetben rátemetések történtek azóta - mondta Maruzs Roland.
"Az már szerencse, ha a helybéliek tiszteletben tartották a betemetés helyét, és ha nincs...
2019-12-05 17:02:34
Egymilliárd forintos beruházással fejlesztette badacsonyörsi palackozóját a Varga Pincészet
... Pincészet tulajdonosa, Varga Péter arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy az uniós forrásból finanszírozott, automatizált gépsor óránként 14 ezer darab - a korábbinál 40 százalékkal több - palack töltésére képes, 30 százalékkal alacsonyabb létszám mellett. Nagy előnye a berendezésnek az is, hogy képes ellenőrizni a palackok megfelelő lezárását is - tette hozzá.
Felidé...
2019-12-05 16:22:51
Timmermans: a 2020-as klímacélok megvalósításával 2050-re Európa klímasemlegessé válhat
... fogalmazott.
Timmermans kijelentette: minden tagállamnak és minden embereknek meg kell értenie, hogy a cselekvés elmaradása óriási költségeket jelent. Azt hangsúlyozta, hogy a törekvések sikere több milliárd eurónyi ráfordítást igényel évente. Kérdésre válaszolva pontos összeg említése nélkül elismerte, a beruházások 180 és 300 milliárd eurós nagyságrendűek lehetnek. A szüksé...
2019-12-05 14:22:47
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
... emlékeztetett, hogy frakciója május elején nyújtotta be a parlamentnek a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatot. A fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta, ha a kormánytöbbség már akkor elfogadta volna az indítványt, akkor "nem kerültünk volna szégyenpadra" a madridi klíma-csúcstalálkozón.
Hozzátette, májusban azt is javasolták, hogy Magyarország kezdj...
2019-12-05 14:22:23
1 2 3 ...........3462 ......5193 ......6923 6924 
Címkék: Domonkos Jolán, Fülöp Attila, Szent Péter, Varga Pincészet, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Luciana Lamorgese, Maruzs Roland, Varga Péter, cselekvő szeretet, civil hajók, olasz belügyminiszter, egyház fontos, szociális gondoskodásnak, vatikáni Szent, 2020-as klímacélok, nyitrai kálvárián, egész idei, 2020-as budapesti, nyitrai Kálváriára, vágy lázává, javaslat többek, hajók működésének, demens idősek, finanszírozási formát, állam éves, szociális biztonság, erdőből érkezett, rendkívüli erejű, fenyőfával további, pápai állam, rendszerváltozás előtt, sírjele eltűnt, helybéliek tiszteletben, betemetés helyét, uniós forrásból, palackok megfelelő, cselekvés elmaradása, törekvések sikere, klímavészhelyzet kihirdetéséről, fenntartható fejlődés, energiatakarékos, klímavészhelyzet, megvalósításával, rendszerváltozás, belügyminiszteri, belügyminiszter, hadisírgondozók, megteremtéséhez, engedélyezésére, klímasemlegessé, csúcstalálkozón, működtetésében, eucharisztikus, gondoskodásnak, világháborúban,
© 2013 TVN.HU Kft.