Belépés
Szíria - Moszkva: a helyzet kiéleződéséhez vezethet az újabb török offenzívával való fenyegetés
... minisztériumában értetlenséget váltott ki Törökország külügyminisztere, Mevlüt Cavusoglu kijelentése, amely szerint Oroszország állítólag nem teljesítette ígéreteit, valamint az észak-szíriai katonai művelet elindításával való fenyegetés" - hangoztatta az orosz tábornok.
"A Török Köztársaság külügyminisztériuma vezetőjének felhívása a katonai műveletek elindítására csakis a h...
2019-11-19 15:42:54
Török puccskísérlet - Több mint 130 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
... sújtják, hanem a mozgalom tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte a török vezetést.
2016. július 15. éjszakáján összeesküvők elfoglalták Ankarában a katonai főparancsnokság és az állami média, a TRT épületét, Isztambulban pedig lezárták az első Boszporusz-hidat. A puccsisták lánctalpas harci járművekkel törtek ki a laktanyákból, majd vadászrep...
2019-11-19 08:31:17
Ankara: török-amerika vizsgálat indult az orosz Sz-400-as és az amerikai F-35-ös kölcsönhatásának kivizsgálásár
...
Kalin hangsúlyozta: a folyamatban amerikai kérésre a NATO nem veszt részt. Egyúttal rámutatott: Törökországnak nem szükséges majd integrálnia az orosz rendszert az észak-atlanti katonai szövetség keretében már meglévő légvédelmi rendszerébe, ugyanis az Sz-400-asok önállóan is használhatók.
A szóvivő megerősítve Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki kijelentését azt...
2019-11-15 18:52:03
Szíria - Az orosz hadsereg ellenőrzése alá vont egy volt amerikai repteret
...
Azorosz tűzszerészek jelenleg aknamentesítik az objektumot, amely Aleppo tartomány északi részén, a Kobani határváros közeli Metraszban található. Mint arról a Zvezda című katonai lap pénteki helyszíni tudósításában beszámolt, a burkolat nélküli leszállópályán az orosz erők néhány helikoptert is állomásoztatnak, nehogy az amerikaiak utólag kárt tegyenek benne.
Az orosz f...
2019-11-15 14:41:51
Szíria - Aszad általános szabad választást ígért 2021-re
... ismételten az al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat. A "hegemóniáját vesztő" Washington a meglátása szerint azért segíti a terrorszervezeteket, mert katonai fellépése Irakban kudarcot vallott, és mert minden eszközt megengedhetőnek tart az Oroszországgal, Iránnal, Szíriával, de még a nemet mondó nyugati szövetségeseivel szemben is.
"...
2019-11-11 15:11:54
Szíria - Holtan találtak Isztambulban a fehér sisakosok egyik alapítóját, egy volt brit katonai hírszerzőt
...
Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint a reggeli imára érkező muszlim hívek egy mozdulatlanul fekvő férfira bukkantak Tophane városrész Ali Pasa Medresesi nevű utcájában, a 3-as szám előtt. Az értesítésre rendőri és mentőegységek érkeztek a helyszínre, és megállapították, hogy a férfi halott. A holttestet a rendőrség vizsgálatai azonosították.
A hatóság...
2019-11-11 14:31:54
Iszlám Állam - Törökország megkezdte az elfogott külföldi dzsihadisták kitoloncolását
...
Az Anadolu állami hírügynökségnek nyilatkozó szóvivő hozzátette: a hétfői nap folyamán még egy német és egy dán terroristát is visszatoloncolnak.
Catakli egyúttal arról számolt be, hogy a török hatóságok előkészítették további hét német származású dzsihadista utaztatási tervét, őket november 14-én, csütörtökön küldik majd haza.
Süleyman Soylu belügyminiszter novembe...
2019-11-11 11:31:44
Amerikai diplomata: Ankara etnikai tisztogatást hajt végre Szíriában
... foglaltak. Morgan Ortagus külügyi szóvivő azt közölte: "egyértelműen leszögeztük, hogy határozottan ellenezzük Erdogan elnök azon döntését, hogy szíriai területre lép, és a magunk részéről, a katonai konfrontációt leszámítva, mindent megtettünk a történtek elkerülésére".
Ortagus hozzátette: az Egyesült Államok "komolyan vette azokat a jelzéseket, melyek szerint a törököknek ...
2019-11-08 07:06:02
Edmund Stoiber: a legfontosabb feladat, hogy összetartsuk Európát
... menekültpolitikához - hangoztatta Edmund Stoiber, akinek megfogalmazása szerint "a kvóta nem lehet megoldás". Úgy vélekedett, Európának a saját biztonságáról magának kell döntenie és nagyobb katonai felelősséget is kell vállalnia.
Edmund Stoiber a többi között kifejtette véleményét az 1956-os forradalomnak a kelet-európai rendszerváltozásokban játszott szerepéről, az "Európai...
2019-11-07 21:52:34
Erdogan Budapesten - Orbán Viktor: Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európa felé irányuló migrációt
... megállapodást Erdogan elnökkel arról, hogy létrehozzák a legfelsőbb szintű stratégiai tanácsot, és évente találkoznak.
Arról is beszélt, hogy mind Magyarország, mind Törökország NATO-tag, így katonai szövetségesek is, a két ország közötti hadiipari együttműködés pedig megindult, jó ütemben halad.
Szólt továbbá arról, hogy Magyarországnak és Törökországnak közös finanszír...
2019-11-07 17:32:27
1 2 3 ......................138 139 ...........208 209 ...........276 277 278 
Címkék: Iszlám Állam, Edmund Stoiber, Erdogan Budapesten, Orbán Viktor, Mevlüt Cavusoglu, Török Köztársaság, Recep Tayyip Erdogan, Egyesült Államokat, Pasa Medresesi, Süleyman Soylu, Morgan Ortagus, Egyesült Államok, Törökország NATO-tag, helyzet kiéleződéséhez, újabb török, orosz Sz-400-as, amerikai F-35-ös, orosz hadsereg, volt amerikai, fehér sisakosok, volt brit, elfogott külföldi, legfontosabb feladat, észak-szíriai katonai, orosz tábornok, katonai műveletek, mozgalom tagjait, török vezetést, katonai főparancsnokság, állami média, első Boszporusz-hidat, puccsisták lánctalpas, folyamatban amerikai, orosz rendszert, észak-atlanti katonai, szóvivő megerősítve, burkolat nélküli, orosz erők, amerikaiak utólag, meglátása szerint, nemet mondó, reggeli imára, mozdulatlanul fekvő, 3-as szám, értesítésre rendőri, férfi halott, rendőrség vizsgálatai, török hatóságok, magunk részéről, katonai konfrontációt, történtek elkerülésére, saját biztonságáról, többi között, 1956-os forradalomnak, legfelsőbb szintű,
© 2013 TVN.HU Kft.