Belépés
Potápi: a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb m
... mára az 1 millió 100 ezret is meghaladta az új magyar állampolgárok száma - mutatott rá Potápi Árpád János.
Az államtitkár úgy fogalmazott: 2010. május 26-a az újkori magyar történelemben is mérföldkőnek számít. Kezdete annak a folyamatnak, amelynek köszönhetően újjáépítették a kapcsolatot a külhoni magyarsággal és a határon túli magyar nemzetrészekkel, szervezetekkel, történ...
2020-05-26 14:32:50
Honfoglaláskori magyar sírok leletanyagát bemutató kiállítás nyílt Csíkszeredában
... honfoglalás kori sír leletanyagát mutatja be.
A kiállítás fővédnökségét vállaló Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a megnyitón elmondta: a régészetben, a történelemben egységes Kárpát-medencéről szoktak beszélni, az Elit alakulat 2.0 kiállítás azt jelzi, hogy a múzeumok együttműködése által is egységesül ez terület.
Az államtitkár a legfontosabb fel...
2019-11-19 20:43:24
Wolfgang Schäuble: a magyarok bátorsága révén új fejezet kezdődött a történelemben 1989-ben
... megtapasztalták.
Azonban 1989-ben "megéreztük, hogy valami elmozdult, és a magyarok bátorságának köszönhetően a páneurópai pikniken, majd a vasfüggöny megnyitása után világossá vált, hogy a történelemben új fejezet kezdődik, és Európa megosztottsága nem fog így maradni" - mondta a Bundestag elnöke.
Kifejtette: már a nyolcvanas évek elején látható volt, hogy a Varsói sze...
2019-09-17 08:41:10
ooOoo
... cipelt át az út másik oldalára. Hiszen ő jó, ezért szükségképpen jó ügyet képvisel. Akkor is, ha lelke mélyén, tudat alatt maga is kételkedik küldetésében.

Ekkor, mint a történelemben az inkvizitorok tevékenysége is tanúsítja,indulatai valóban veszélyessé válhatnak, az irányt mutató fáklya lángjai helyett tűzvészként pusztitanak.

Ha viszont, struccpolitikát f...
2019-01-17 07:50:58
A Romák valódi eredete
... tanúsítaná, hogy itt éltek valamikor? Erre csak egy válasz lehetséges: a romák nem indiaiak, nem erről a vidékről származnak, kultúrájuk teljes mértékben különbözik az indiaitól! A történelemben csak a vallási kisebbségek esetén látunk arra példát, hogy egy csoport teljes mértékben emigrál egy adott területről, ahol egyébként velük azonos etnikai közösség él. Ám a vallási kisebbsé...
2019-01-10 10:42:26
Siklósi András: A magyar nemzeti erők tízparancsolata
... ritkábban szüremkedhetnek torz ideológiák, bár a kutatás-fejlesztés irányultságát itt is gyakran motiválják káros lobbi-érdekek és pénzügyi összefonódások. Más a helyzet az irodalomban, a történelemben, a filozófiában, a művészetekben stb. Sommásan azt mondhatnám, hogy semmi sem stimmel, mert minden fejtetőn áll. Vagyis az igazságot, az értékeket, a tehetségeket szisztematikusan e...
2018-08-16 15:57:45
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
... nemzet megerősödjön, megszaporodjon, és gazdaságilag is megtalálja önmagát.

Fel sem tudjuk fogni, micsoda győzelem és hősi tett volt ez szent elődeink részéről. A magyar történelemben, a hivatalosban meg sem említik ezt a győzelmet!
Nevük magyar szívekben él, és áldás övezi őket ezer éve.

TündérNóri 2015. Napisten havának 30. napján

...
2018-07-08 14:34:05
Levelezik a NER-értelmiség:
... Berlusconi szinte gyerekes ambíciója, mindent akarása, amivel a gazdasági és egyéb sikerek után a politikai hatalmat is szeretné, hogy - mint mondja - maradandó nyomot hagyhasson az olasz történelemben.
Berlusconi megígérte, hogy megválasztása után azonnal és megnyugtatóan rendezi a sokakat izgató érdekkonfliktust. Eladja tévéit, a Mediasetet, és csak egy dologhoz ragas...
2018-06-10 09:26:58
Május 12. - az Emlékhelyek Napja
A Nemzeti Örökség Intézete 2018. május 12-én harmadik alkalommal rendezi meg az Emlékhelyek Napja (emlekhelyeknapja.hu) elnevezésű országos programsorozatát, mellyel a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontossággal bíró nemzeti - és történelmi emlékhelyekre kívánják felhívni a figyelmet.

Magyarországon tizenhét nemzeti emlékhely és negyvenkilenc történel...
2018-05-12 06:15:59
Tallóztam
... Kollégiumban végeztem.
- Miért választotta a földrajz szakot?
- A föld története régebbi, mint az emberiségé. A kettő igen közel áll egymáshoz! Egy jó földrajzos jártas a történelemben, foglalkozik a tájat és a környezetét benépesítő emberiséggel is.
- Vadászó édesapját gyakran elkísérte gyermekkorában, felnőttként merre járt?
- Az egyetemen arról voltam híres,...
2018-04-21 07:42:57
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Wolfgang Schäuble, Siklósi András, Kovács Kálmánné, Emlékhelyek Napja, Potápi Árpád János, Nemzeti Örökség Intézete, kettős állampolgárságról, magyarok bátorsága, történelemben 1989-ben, magyar nemzeti, újkori magyar, külhoni magyarsággal, határon túli, kiállítás fővédnökségét, megnyitón elmondta, történelemben egységes, múzeumok együttműködése, magyarok bátorságának, páneurópai pikniken, vasfüggöny megnyitása, nyolcvanas évek, inkvizitorok tevékenysége, irányt mutató, válasz lehetséges, vidékről származnak, történelemben csak, vallási kisebbségek, csoport teljes, adott területről, vallási kisebbsé, tehetségeket szisztematikusan, magyar történelemben, politikai hatalmat, olasz történelemben, sokakat izgató, dologhoz ragas, földrajz szakot, föld története, kettő igen, környezetét benépesítő, egyetemen arról, érdekkonfliktust, programsorozatát, szisztematikusan, emlekhelyeknapja, honfoglaláskori, tízparancsolata, nemzetrészekkel, megtapasztalták, szüremkedhetnek, struccpolitikát, magyarországon,
© 2013 TVN.HU Kft.