Belépés
Varga Mihály: szégyenteljes történelmi sorsforduló volt a magyarországi németek elűzetése
... magyarországi hazájukból. "Mindannyian, itt élő magyarok lettünk szegényebbek" - fűzte hozzá.
Elmondta, "a magyarországi németséggel itt a Kárpát-medencében a középkor óta egy a történelmünk". Az eltelelt századok alatt úgy váltak ezek az emberek és közösségeik a magyar nemzet részévé, hogy megőrizték gyökereiket is, ezért a magyar történelem kivonhatatlan részeseivé váltak, ...
2020-02-02 17:02:18
Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk ...
... élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze.
Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik.

Budapest, 2020. január 29. az MKPK Állandó Tanác...
2020-01-30 16:19:06
Megjelent egy holland túlélő Auschwitzban írt memoárja
... zsidó honfitársunkat deportálták a magyar politika és közigazgatás aktív közreműködésével" - fogalmazott a helyettes államtitkár.
Hozzátette: "mindig emlékezni fogunk, és mindig a történelmünk egyik, ha nem a legnagyobb szégyenfoltjának fogjuk tartania a holokausztot".
Szabó Tibor Benjámin, a könyvet megjelentető Athenaeum Kiadó igazgatója arról beszélt: Eddy de Wind még...
2020-01-29 19:12:32
MKPK: megdöbbentő, hogy Magyarországon keresztényeket bélyegeznek meg hitük miatt
... minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze".
"Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik" - tették hozzá.
Niedermüller Péter az ATV január 23-i műs...
2020-01-29 16:21:41
Bundestag-elnök: a németeknek az éghajlat védelmében meg kell változtatniuk az életüket
... Velencébe, de "a jövőben takarékosabban kellene élnünk ezzel a lehetőséggel".
"Az átállás a klímatudatosabb életre megoldható, sokkal nagyobb kihívásokkal is megküzdöttünk már történelmünk során" - fogalmazott Wolfgang Schäuble. Hozzátette: nem lenne helyes megpróbálni szociális jótéteménynek beállítani a kormány klímavédelmi intézkedési csomagját, mert "ingyenes éghajlatvéde...
2019-12-24 14:51:30
Az amerikai kormány az árak letörése érdekében a gyógyszerimport átalakítását tervezi
...
A reformtervezet Kanadából és más országokból származó, az amerikaiaknál gyakorta olcsóbb gyógyszerek importjának engedélyezését irányozza elő.
"Történelmünk során korábban egyetlen amerikai elnök sem kérte fel az FDA-t (amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság), hogy nyissa meg kapuit Kanadából származó biztonságos gyógyszerek előtt" - fogalmazott Alex Azar miniszter egy ...
2019-12-18 20:42:20
Székely János: Európának csak addig van jövője,
... megnyilvánulása is. Gyakran Magyarország jelenkori problémáinak, feszültségeinek mélyén is rejtőzik valami ebből a történelmi örökségből. Nagyon fontos gyógyítani ezeket a sebeket, megismerni a történelmünk valós tényeit, megismertetni ezeket a fiatalokkal, és építeni a társadalmunkban a kölcsönös tiszteletet, jó akaratot.
A jelen konferencia címe, ,,Minden forrásom belő...
2019-11-13 08:58:28
Útravaló – 2019. november 13.
... akiket kivetett magából a közösség, bűneik büntetéseként értelmezve bajaikat. Itt is megmutatkozik az általános emberi magatartás, ami végigkísérte a zsidó nép történelmét és a mi történelmünket. Ez pedig a hálátlanság. Jézus ezt tudja, mégis irgalmas az emberekhez.

Mikor adtál hálát legutóbb Istennek? Mikor mondtad utoljára ezt: Köszönöm?
Válaszom: Minden nap...
2019-11-13 08:44:01
Elhunyt Yvette Lundy, a francia ellenállás nagyasszonya
... 2017-ben.
Franck Leroy, Epernay polgármestere a közösségi médián búcsúzott Lundytól, akit "mindannyiunk példaképeként" emlegetett. "Ő testesítette meg Fr...
2019-11-04 18:51:42
Wass Albert: Házsongárdi temetőben
... szőttem...

s megállok ismét kissé megpihenni
a Házsongárdi temetőben.|...
2019-11-03 12:39:14
1 2 3 ....................127 ..........190 191 ..........253 254 
Címkék: Varga Mihály, Székely János, Elhunyt Yvette Lundy, Wass Albert, MKPK Állandó Tanác, Szabó Tibor Benjámin, Athenaeum Kiadó, Niedermüller Péter, Wolfgang Schäuble, Alex Azar, Gyakran Magyarország, Franck Leroy, magyarországi németek, holland túlélő, éghajlat védelmében, amerikai kormány, árak letörése, gyógyszerimport átalakítását, francia ellenállás, magyarországi németséggel, eltelelt századok, magyar nemzet, magyar történelem, közjó érdekében, másik emberi, magyar politika, helyettes államtitkár, történelmünk egyik, legnagyobb szégyenfoltjának, könyvet megjelentető, jövőben takarékosabban, klímatudatosabb életre, kormány klímavédelmi, reformtervezet Kanadából, amerikaiaknál gyakorta, történelmi örökségből, történelmünk valós, kölcsönös tiszteletet, jelen konferencia, általános emberi, közösségi médián, hovatartozásától, közreműködésével, szégyenfoltjának, meggyőződésétől, gyógyszerimport, megnyilvánulása, feszültségeinek, társadalmunkban, klímatudatosabb, keresztényeket, magyarországon,
© 2013 TVN.HU Kft.