Belépés
Potápi: a magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött
... beszélt.
Elmondta: a magyar nemzetpolitika az elmúlt években nagyon sok sikert és eredményt tudott elérni a határon túli nemzetrészekkel illetve azok magyar politikai pártjaival, szervezeteivel és a történelmi egyházakkal együttműködve. Kifejtette: számos kulturális, oktatási és egyházi épületet sikerült felújítani, jó ütemben zajlik az óvodaprogram, sikerült megerősíteni a m...
2019-10-18 18:01:55
Tanuszodát adtak át Abádszalókon
... iskolában végző gyerekek azonban megtanulnak úszni, mindenki "vízbiztos lesz", bármikor mehet úszni a Tiszára.
Balogh Gyula (Fidesz-KDNP), Abádszalók polgármestere avatóbeszédében történelmi pillanatnak nevezte a tanuszoda átadását. Hozzátette: a létesítmény mostantól teljes kapacitással, egész évben, jó kihasználtsággal fog működni hosszú távon.
A polgármester azt mond...
2019-10-08 12:41:11
Megújul a zalaegerszegi Göcseji Múzeum
... gazdasági lehetőségeinknek köszönhetően saját forrással is kiegészítse.
Beszélt arról, hogy "a turizmus és az egészséges lokálpatrióta büszkeség szempontjából is fontos", hogy a régi, történelmi épületeink megújuljanak. Zalaegerszeget is történelmi rangjának megfelelővé teszi a Göcseji Múzeum teljes körű felújítása.
Jelezte ugyanakkor, hogy érdemes mindig valami sajátos...
2019-10-07 14:12:03
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt
...
Kövér László úgy vélte: a székelyek mindkét fővárosból elvárhatják a jó szót, mert Románia és Magyarország erkölcsi értelemben egyaránt adósa Székelyföldnek és a székelységnek. Székelyföld és népe ugyanis ezer év alatt Magyarországnak, száz év alatt Romániának adott többet, mint amennyit visszakapott tőlük.
Hozzátette: a 21. században sem Románia, sem Magyarország nem a...
2019-10-05 14:11:32
Szijjártó: minden gáztároló tele van Magyarországon
...
Történelmi jelentőségű helyzet állt elő Magyarország energiaellátásában, soha nem volt még olyan, hogy Magyarország összes gáztárolója tele legyen. Most itt tartunk, 6,3 milliárd köbméternyi gáz betározása történt meg - mondta a miniszter, miután megbeszélést folytatott Jelena Burmisztrovával, a Gazprom vezérigazgató-helyettesével, aki az exportot is felügyeli a vállalatnál.|...
2019-10-02 12:12:04
Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
... kibővített térben nemcsak kiállítóterek, hanem vetítő- és előadóterem, múzeumpedagógiai foglalkoztató, múzeumshop és kávézó is helyet kapott. Az ágyú- és lőállásokat visszaállították történelmi állapotukba, az udvaron pedig egy szabadtéri színpadként is használható területet alakítottak ki.
Az 1900-as évek fordulóján olyan nagy jelentőséget tulajdonítottak az antik szobrászat...
2019-09-20 13:21:32
Süli: a növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re
...
Süli János a Hungária Takarék vállalkozói fórumán hozzátette: az energiaigény tavaly 0,8 százalékkal nőtt, ráadásul idén történelmi csúcsot döntött a nyári villamosenergia-fogyasztás is 6633 megawatt rendszerterhelés mellett, a téli fogyasztási csúcs pedig 6926 megawatt volt.
Hangsúlyozta: az Európai Unió tagországai közül Magyarország az áramimportnak leginkább kitett o...
2019-09-19 21:11:49
Átadták a nyírbátori járási hivatal új épületét
...
Az ünnepségen a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a több mint félmilliárd forint értékű, nagyobb részt hazai forrásból és uniós támogatásból megvalósult beruházásról elmondta, a hivatal munkatársai méltó és modern körülmények között fogadhatják az ügyfeleket, ez pedig az állam viszonyulását is mutatja a saját ügyeiket intéző polgáraihoz.
Beszédében emlékeztetett,...
2019-09-19 17:22:16
Elkezdődtek a nagybányai magyar napok
...
Már hagyomány, hogy a programsorozat történelmi visszatekintéssel kezdődik. A fesztivál első napján élettel telt meg az egykori királyi pénzverde, ahol történelmi előadást és könyvbemutatót tartottak a nagybányai pénzverés 500 évéről. A hajdani városfal tövében áll ma is Nagybányán az az épület, amely mintegy fél évezreden át látta el az arany és ezüstpénzekkel a magyar királ...
2019-09-17 21:02:44
1 2 3 ...................118 ..........177 .........235 236 
Címkék: Göcseji Múzeum, Kövér László, Paks II, Balogh Gyula, Jelena Burmisztrovával, Süli János, Hungária Takarék, Európai Unió, Gulyás Gergely, magyar nemzetpolitika, zalaegerszegi Göcseji, komáromi Csillag, tervezett kiállítás, növekvő energiaigény, nyírbátori járási, nagybányai magyar, elmúlt években, határon túli, történelmi egyházakkal, tanuszoda átadását, létesítmény mostantól, egészséges lokálpatrióta, székelyek mindkét, udvaron pedig, szabadtéri színpadként, építkezést bemutató, alábbi linken, 1900-as évek, antik szobrászat, energiaigény tavaly, téli fogyasztási, áramimportnak leginkább, több mint, hivatal munkatársai, állam viszonyulását, saját ügyeiket, programsorozat történelmi, fesztivál első, egykori királyi, nagybányai pénzverés, hajdani városfal, magyar királ, rendszerterhelés, kihasználtsággal, visszaállították, múzeumpedagógiai, lehetőségeinknek, burmisztrovával, tulajdonítottak, magyarországnak, nemzetrészekkel, villamosenergia, avatóbeszédében, könyvbemutatót, nemzetpolitika, székelyföldnek,
© 2013 TVN.HU Kft.